Δράκου: «Μπαίνω στο νερό κλαίγοντας»

Στα 20 χρόνια της, η Νόρα Δράκου είναι ήδη ένα από τα κορυφαία πρόσωπα της ελληνικής κολύμβησης. Φιναλίστ στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010, έχασε για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου μία θέση στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος στο περσινό Παγκόσμιο της Σανγκάης.

Στα 20 χρόνια της, η Νόρα Δράκου είναι ήδη ένα από τα κορυφαία πρόσωπα της ελληνικής κολύμβησης. Φιναλίστ στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010, έχασε για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου μία θέση στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος στο περσινό Παγκόσμιο της Σανγκάης και πλέον προετοιμάζεται για τα μεγάλα ραντεβού της φετινής σεζόν, στα οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν και -κυρίως- τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Όμως, η πρωταθλήτρια του ΝΟ Πατρών και ο προπονητής της, Γιώργος Λεκάκης, δεν μπορούν να δουλέψουν όπως θέλουν, αφού οι συνθήκες που επικρατούν στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας είναι τραγικές. «Από την αρχή του χρόνου, οι θερμοκρασίες στο κολυμβητήριο ήταν χαμηλές. Τον τελευταίο καιρό, όμως, έχει παραγίνει το πράγμα. Αν και απουσιάζω εδώ κι έναν μήνα, μαθαίνω από τα υπόλοιπα παιδιά πως στο κολυμβητήριο επικρατούν πλέον συνθήκες ψύχους. Τρεις με τέσσερις εβδομάδες δεν πραγματοποιούνται προπονήσεις, αφού η θερμοκρασία του νερού έχει φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου» εξηγεί η Δράκου και δεν κρύβει ότι «είμαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, κάθε φορά που μπαίνω σε τόσο κρύα πισίνα. Για την ακρίβεια, μπαίνω μέσα κλαίγοντας. Δεν αντέχονται αυτές οι θερμοκρασίες. Με επηρεάζουν πάρα πολύ, τόσο στην ψυχολογία μου, όσο και στον αγωνιστικό τομέα. Δυσκολεύει το έργο μου».

Η Πατρινή κολυμβήτρια πνέει μένεα κατά της Πολιτείας (και δεν είναι η μόνη) για την αδιαφορία που επιδεικνύει: «Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές. Έχουν αποσταλεί επιστολές στην Πολιτεία, έχουν στείλει ακόμη και οι γονείς μερικές από αυτές, αλλά και πάλι δεν παίρνουμε απάντηση. Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν. Φαίνεται πως δεν ευαισθητοποιούνται με τίποτα. Το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό, και χωρίς την βοήθειά της, δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά. Ο Γιώργος (σ.σ: Λεκάκης) είναι πολύ απογοητευμένος. Βλέπει τα πράγματα όπως και όλοι. Και κανείς μας δεν τα βλέπει αισιόδοξα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.