Καθάρισε σε 25 λεπτά! (vid)

Με δυο γκολ στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 2-0 στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής και ανέβηκε ξανά στην κορυφή. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και καθάρισαν το ματς με τα γκολ του Μέλμπεργκ στο 5' και του Μιραλάς στο 24'.

Με δυο γκολ στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 2-0 στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και καθάρισαν το ματς με τα γκολ του Μέλμπεργκ στο 5′ και του Μιραλάς στο 24′.


Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο, όμως δεν κατάφερε να διασπάσει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών.


Ο Ολυμπιακός  πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ένα βαθμό περισσότερο από τον Παναθηναϊκό που όμως αγωνίζεται την Κυριακή με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Αγωνία για τον Μιραλάς ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό


Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μαρκάνο στο αριστερό και τους Μέλμπεργκ Παπαδόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Ορμπάιθ με το Μανιάτη σε ρόλο αμυντικών χαφ, ο Ιμπαγάσα μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού, ο Μιραλάς αριστερά, ο Καζίμ Ρίτσαρτς δεξιά και ο Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης σε σχηματισμό 4-2-3-1


Ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-3-3 με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, τον Κοντοέ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Καράμπελα στο αριστερό και τους Δέλλα, Μανωλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Μάκος είχε το ρόλο του «κόφτη», με τους Καφέ και Βάργκας μπροστά του, το Λεονάρντο στο αριστερό άκρο τον Μπέλεκ στο δεξί και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.


Γκολ με το… καλησπέρα!
Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του και μπαίνοντας πολύ δυνατά στο ματς έχασε την πρώτη ευκαιρία για γκολ στο 2ο λεπτό με το Μανιάτη να στέλνει την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι ύστερα από την παράλληλη πάσα του Μιραλάς ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βέλγος από αριστερά προτίμησε να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Αραμπατζή με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.


Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον Ολυμπιακό ο οποίος όπως και στην Τούμπα σκόραρε στο 5ο λεπτό, αυτή τη φορά με τον Μέλμπεργκ.
Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Σουηδός αμυντικός πηδώντας ψηλότερα από όλους με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους ερυθρόλευκους.


Ο Ολυμπιακός παρά το γκολ συνέχισε να πιέζει, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει προβλήματα από τα δύο άκρα καθώς Κοντοές και Καράμπελας δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν Μιραλάς και Καζίμ καθώς ανέβαιναν τόσο ο Τοροσίδης από δεξιά όσο και ο Μαρκάνο από αριστερά.
Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το ασφυκτικό πρέσινγκ από πολύ ψηλά και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 12′ αν ο Μιραλάς είχε ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση ύστερα από πολύ όμορφη πάσα του Τζιμπούρ.


Η ΑΕΚ  με τον Καφέ να κλείνει πιο πίσω και να παίζει σαν δεύτερος κόφτης δίπλα στο Μάκο περιόρισε λίγο τις επελάσεις των Μιραλάς, Τζιμπούρ και Καζίμ, ενώ άρχισε να ανεβαίνει σιγά σιγά και απείλησε για πρώτη φορά στο 21′ με τον Λυμπερόπουλο να μην μπορεί να πλασάρει από πλάγια θέση τον Μέγιερι ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια.


Ο Ολυμπιακός παρά το ανέβασμα της ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 24ο λεπτό έφτασε στο δεύτερο γκολ με τον πρώτο του σκόρερ Κέβιν Μιραλάς.
Ο Βέλγος έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και την άνοιξε για τον Τζιμπούρ που κινήθηκε από αριστερά. Ο Αλγερινός μπήκε στην περιοχή γύρισε παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μιραλάς ο οποίος είχε ακολουθήσει, με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 2-0!
Μετά το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του αν και με την κακή εικόνα της ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ στο πρώτο 45λεπτο.


Συντήρηση δυνάμεων στο β’
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να ελέγχει μεν το ρυθμό, όμως είχε ελαττώσει την πίεση του στην άμυνα της ΑΕΚ δίνοντας τους χώρους έτσι ώστε οι παίκτες του Κωστένογλου να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν πιο εύκολα την μπάλα.


Παράλληλα οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που είχαν ανεβάσει την πίεση τους στα 2/3 του γηπέδου με τον τεχνικό της Ένωσης να έχει αλλάξει σε 4-2-3-1 το σύστημα του και τον Βάργκας να γίνεται σε πολλές στιγμές του ματς παρτενέρ του Λυμπερόπουλου στην επίθεση.


Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 59′ ο Ολυμπιακός παρά λίγο να πετύχει τρίτο γκολ όταν μετά από σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά ο Κοντοές στην προσπάθεια του να γυρίσει με το στήθος την μπάλα λίγο έλειψε να κρεμάσει τον Αραμπατζή που με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.


Ο Κωστένογλου στο 62ο λεπτό αντικατέστησε το κακό Μπέλεκ με το Σιαλμά και ένα λεπτό αργότερα η Ένωση έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία της στο παιχνίδι όταν ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε έξω από την περιοχή και στο ημικύκλιο, έπιασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε το Μέγιερι να πέσει στη γωνία του και να κάνει πολύ δύσκολη απόκρουση.


 Ο Ολυμπιακός έδειχνε ξεκάθαρα στο δεύτερο ημίχρονο ότι ο στόχος του ήταν να διαφυλάξει το υπέρ του 2-0 και να κάνει όσο μπορούσε και του το επέτρεπαν οι συνθήκες του ματς συντήρηση δυνάμεων. Παράλληλα βέβαια έψαχνε την ευκαιρία να φύγει στην κόντρα καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβαιναν ψηλά και άφηναν πολλούς χώρους ακάλυπτους.


Στο 67ο λεπτό ο Μιραλάς τρόμαξε τον Ερνέστο Βαλβέρδε και του δημιούργησε πονοκέφαλο εν όψει Ρούμπιν, καθώς αποχώρησε με πόνους στον προσαγωγό, αφήνοντας τη θέση του στον Τζαμέλ Αμπντούν
Στο 83ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε φτάνοντας κοντά σε τρίτο γκολ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από αριστερά, ο Μέλμπεργκ από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αραμπατζής μπλόκαρε.


Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς και οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν αποδεχτεί την ήττα τους ενώ ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωνε το Βαλβέρδε και ζητούσε διπλό μέσα στη Ρωσία στον αγώνα με την Ρούμπιν για το Γιουρόπα Λιγκ.


Η νίκη αυτή έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό στην κορυφή τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Ξάνθη.


Για την ΑΕΚ η ήττα και η άσχημη εμφάνιση είναι το λιγότερο που απασχολεί παίκτες προπονητικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμο καθώς την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελβετία διακυβεύετε το μέλλον της!





Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):  Μέγιερι, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Καζίμ, Μιραλάς, Τζεμπούρ


ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος, Βάργκας, Καφές, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.