Αγώνες ενδέχεται να διεξαχθούν σε άδεια γήπεδα

Το διάστημα 10 Ιουνίου-10 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στα γήπεδα της Γαλλίας οι αναμετρήσεις για την τελική φάση του EURO 2016.

Το διάστημα 10 Ιουνίου-10 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στα γήπεδα της Γαλλίας οι αναμετρήσεις για την τελική φάση του EURO 2016. 

Ύστερα, όμως, από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, και τις ανησυχίες για την ασφάλεια της διοργάνωσης, στέλεχος της UEFA δήλωσε ότι αγώνες του τουρνουά ενδέχεται να αλλάξουν έδρα διεξαγωγής ή να λάβουν χώρα σε άδεια στάδια, εάν οι δυνάμεις ασφαλείας κρίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος επίθεσης. 

Ο Μάρτιν Κάλεν, διευθυντής τουρνουά για το EURO 2016, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό “Sport Bild” ότι οι διοργανωτές και οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας συνεργάζονται και συζητούν τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους σε περίπτωση δυνητικής απειλής.
 
Ο Κάλεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αγώνες του EURO 2016 να αλλάξουν έδρα διεξαγωγής σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέροντας το σενάριο του να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, «επειδή οι θεατές που έχουν εισιτήρια για το εν λόγω ματς δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να οργανώσουν το ταξίδι και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου». «Η ασφάλεια και η φιλοξενία της διοργάνωσης έχει προτεραιότητα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο» δήλωσε στο περιοδικό.
 
Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε σήμερα χώρα στο Παρίσι, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής για το EURO 2016, Ζακ Λαμπέρ, προσπάθησε να υποβαθμίσει την πιθανότητα οι ομάδες να δώσουν αγώνες σε άδεια στάδια. «Μέχρι σήμερα αυτό δεν είναι ό,τι προβλέπουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους, ενώ τα στελέχη της διοργάνωσης περιέγραψαν τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι.
 
Περίπου 2,5 εκατομμύρια θεατές αναμένονται στα 10 γήπεδα της Γαλλίας που θα φιλοξενήσουν τους 51 αγώνες της διοργάνωσης, στην οποία μετέχουν 24 ομάδες, ενώ προβλέπονται «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας. Και αυτό γιατί στο «Σταντ ντε Φρανς», όπου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο παιχνίδι και ο τελικός του EURO 2016 και έξω από το οποίο ανατινάχθηκαν τρεις βομβιστές τον περασμένο Νοέμβριο, θα βρίσκονται 1200 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων 80 ατόμων του ιατρικού προσωπικού. Επίσης, το προσωπικό ασφαλείας που θα βρίσκεται στα γήπεδα θα είναι κατά μέσο όρο 30% αυξημένο σε σχέση με τους «φυσιολογικούς» αγώνες, ενώ στις πόλεις των αναμετρήσεων θα υπάρχει και αστυνομική παρουσία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.