Πώς έσπασε το κύκλωμα του φόβου

Η καταγγελία ενός θύματος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, με τα τέσσερα πλοκάμια.

Η καταγγελία ενός θύματος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, με τα τέσσερα πλοκάμια.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το θύμα «παρακάλεσε» τους αστυνομικούς της Ασφάλειας «να τον βάλουν μέσα» για χρέη και παραβάσεις προς το Δημόσιο, προκειμένου να αποφύγει ένα νέο ραντεβού με τα μέλη της μαφίας, που του ζητούσαν επιτακτικά να επιστρέψει την οφειλή του.

«Η καταγγελία ήταν σημαντική και από τον περασμένο Μάιο άρχισε η έρευνα που κράτησε όλους αυτούς τους μήνες, με ένα διάλειμμα το καλοκαίρι, επειδή υπήρξαν περίεργες διαρροές – όχι πάντως από εμάς» δήλωσε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής, ο άνθρωπος που συντόνισε την έρευνα και χειρίστηκε προσωπικά την πολύκροτη υπόθεση.

Συγκοινωνούντα δοχεία
Οπως είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου, οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δρούσαν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, τα μέλη τους γνωρίζονταν μεταξύ τους, τα θύματα δανείζονταν χρήματα πέραν της μίας οργάνωσης, η καθεμιά ωστόσο είχε το δικό της ταμείο. «Σε αυτές τις περιπτώσεις τα θύματα φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα. Φοβούνται για τη ζωή τους, για τα δικά τους πρόσωπα, τις περιουσίες τους» είπε ο κ. Παζαρλής και έκανε έκκληση σε επιχειρηματίες που έχουν δανειστεί χρήματα από αυτές τις οργανώσεις να προσέλθουν να καταθέσουν για να σπάσει πλήρως το απόστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, ο αριθμός των συλληφθέντων θα αυξηθεί και θα φτάσει τουλάχιστον τους 62, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων, και τεράστιο θεωρείται το ποσό που αποκόμισαν οι εμπλεκόμενοι όλα αυτά τα χρόνια από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Πηγή: Ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.