Κλέιτον ο “λυτρωτής” (vid)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από τα Γιάννενα επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Σίλβα Κλέιτον στο 85ο λεπτό! Μεγάλες αποκρούσεις από τους δύο τερματοφύλακες!

Τι κι αν αρχικά πίστευε κανείς πως σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο που υπήρχε στα Γιάννινα, δεν θα βλέπαμε καλό ποδόσφαιρο. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός, κατάφεραν να υπερκεράσουν τις όποιες δυσκολίες μπορούσε να τους παρουσιάσει το παγωμένο χορτάρι και να αποζημιώσουν τους φιλάθλους που βρέθηκε στους “Ζωσιμάδες”, προσφέροντας όμορφο θέαμα.


Παράλληλα και το γκολ με το οποίο κρίθηκε το παιχνίδι, προήλθε από την έμπνευση του Κλέιτον και την απόφασή του να θυμηθεί την καταγωγή του και με βραζιλιάνικο ψαλιδάκι, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού και να δώσει την μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Με αυτό το τρίποντο ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σε τροχιά τίτλου και ταυτόχρονο ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο το σοκ από τον αποκλεισμό του στο κύπελλο από τον Πανιώνιο.


Το ματς ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση, καθώς οι άνθρωποι του γηπέδου έκαναν προσπάθειες για να σπάσουν τον πάγο που κάλυπτε τον αγωνιστικό χώρο και όταν τελικά αυτό έγινε, ξεπεράστηκαν και οι αρχικές γκρίνιες των παικτών για την κατάστασή του. Οταν οι 22 ποδοσφαιριστές αποφάσισαν πως έπρεπε να προαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα, το έκαναν και με το παραπάνω με αποτέλεσμα να χαρίσουν και αρκετές όμορφες φάσεις.


Οχι όμως στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, αλλά στο δεύτερο, καθώς εκεί πραγματικά είχαμε ρεσιτάλ από τους δύο τερματοφύλακες. Κηπουρός και Καρνέζης επιδόθηκαν σε άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα κάνει την σημαντικότερη και σπουδαιότερη απόκρουση, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αναδεικνύεται και νικητής. Πολύ απλά γιατί δεν είδε την μπάλα στα δικά του δίχτυα, όπως έκανε ο ομόλογός του του ΠΑΣ.


Εκ του αποτελέσματος πάντως, ο Παναθηναϊκός πήρε μία σημαντική νίκη, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, καθώς μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Πανιώνιο, κατάφερε να πάρει το τρίποντο που τον διατηρεί σε τροχιά τίτλου, ενώ παράλληλα έβγαλε και μία δύσκολη έδρα δείχνοντας τα απαιτούμενα ψυχικά αποθέματα. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε σε ένα ακόμα εντός έδρας ματς να πάρει τους πολύτιμους για την παραμονή βαθμούς και πλέον θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ στη συνέχεια προκειμένου να πετύχει τον δικό του στόχο.


Ο Αγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-2-3-1. Ο Κηπουρός ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Πάντος, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας. Στα χαφ οι Nτε Βινσέντι, Γεωργίου ήταν τα αμυντικά και οι Βάντερσον, Μπεσέρα, Σκούφαλης ήταν πίσω από τον Βίλα.


Ο Φερέιρα αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα οι Ιωαννίδης, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ και Βύντρα. Στα χαφ ως ανασταλτικοί ήταν οι Σιμάο-Βιτόλο, και στις πτέρυγες οι Κουίνσι, Μαυρίας. Δίδυμο στην επίθεση οι Κλέιτον-Τοτσέ.

*** Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα διανυκτερεύσει στα Γιάννενα και θα επιστρέψει το πρωί της Δευτέρας στη βάση της.


Γήπεδο: “Ζωσιμάδες”
Διαιτητής: Η. Σπάθας
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Καρτσώνης

ΠΑΣ Γιάννενα (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87΄ Μπακαγιόκο), Nτε Βινσέντι, Γεωργίου (90΄ Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58΄ Τζάνης).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Ιωαννίδης, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σιμάο, Βιτόλο (62΄ Λέτο), Κουίνσι (78΄ Φουρλάνος), Μαυρίας (46΄ Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ. 


 






Δείτε τί δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης στην κάμερα του Novasports, οι Κειτά κα Ταμπάκης…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.