Κομισιόν: Το Μάρτιο η επόμενη δόση

Με καθυστέρηση τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί η χορήγηση δανείων στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαιτίας των αναβολών στην εκταμίευση δόσης το 2011.

Με καθυστέρηση τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί η χορήγηση δανείων στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαιτίας των αναβολών στην εκταμίευση δόσης το 2011.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, η επόμενη δόση των 5 δισ. ευρώ, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να εκταμιευτεί το Δεκέμβριο του 2011, θα εκταμιευτεί το Μάρτιο του 2012.

Η νέα δόση των 10 δισ. ευρώ, η οποία θα εκταμιευόταν το Μάρτιο, θα εκταμιευτεί τελικά τον Ιούνιο. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η καταβολή των ανωτέρω ποσών αν οι ελεγκτές της τρόικας κρίνουν ότι η Αθήνα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Αναφερόμενος στον τρίμηνο ρυθμό εκταμίευσης των δόσεων του πρώτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, ο κ. Μπαγί είπε ότι «αυτό δεν μπορεί να αλλάξει».

Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει 73 δισ. ευρώ και απομένει να εκταμιευτούν άλλα 37 δισ. ευρώ.

Οι επιθεωρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 14 -16 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. «Αν η αποστολή στα μέσα Ιανουαρίου διαπιστώσει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την πληρωμή του Μαρτίου», είπε ο Μπαγί.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.