Όπου τολμούν οι αετοί !! (video)

Η Νιγηρία του δευτέρου ημιχρόνου πίστεψε στην ποδοσφαιρική μετάλλαξη κι αυτή η μεταμόρφωσή της έφερε νέα δεδομένα όχι μόνον στη δικιά της παρουσία στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, αλλά και στον 4ο όμιλο κρατώντας «ζωντανή» και την υπό.. καταστολή και αγωνιστική «κατεδάφιση» Αργεντινή!

Η Νιγηρία του δευτέρου ημιχρόνου πίστεψε στην ποδοσφαιρική μετάλλαξη κι αυτή η μεταμόρφωσή της έφερε νέα δεδομένα όχι μόνον στη δικιά της παρουσία στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, αλλά και στον 4ο όμιλο κρατώντας «ζωντανή» και την υπό.. καταστολή και αγωνιστική «κατεδάφιση» Αργεντινή!

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ! 


Στο Βόλγκογκραντ οι «αετοί» της Νιγηρίας απέδειξαν πως όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ματς ανάλογα με την διάθεση της εκάστοτε ομάδας και των ανθρώπων που ορίζουν τις τύχες της
.

Έτσι έγινε και τώρα παρότι η Ισλανδία του πρώτου ημιχρόνου με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και ταχύτητα απείλησε στα πρώτα λεπτά και επί της ουσίας ήταν αυτή η οποία είχε αξιώσεις με έξι τελικές προσπάθειες προς την εστία του Οζούχο αντί καμιάς των Νιγηριανών.
Κι ας είχε η ομάδα με τις πιο κακόγουστες φανέλες της διοργάνωσης την κατοχή της μπάλας στο 60%.. Ένα ποσοστό απόλυτης φλυαρίας και τίποτε άλλο!!

Η παρέμβαση του Γερμανού προπονητή Ρόρ στην ομάδα της Νιγηρίας ήταν εμφανής με το ξεκίνημα της επανάληψης.

 Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα το πρώτο σουτ από τον Ετέμπο και το 1-0 στο 49’ όταν ο ταχύτατος Μόουζες με περισσότερο χώρο για την κόντρα και μεγαλύτερη ευκρίνεια στο πεδίο δράσης τους, ξέφυγε στον αιφνιδιασμό, σέντραρε παράλληλα για τον Μούσα ο οποίος με κοντρόλ και σουτ στην κίνησε άνοιξε το σκορ αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα στο παιχνίδι!
Κυρίαρχος η Νιγηρία στην συνέχεια, με άφθονο χώρο για γρήγορη ανάπτυξη και τους Ισλανδούς στο ρόλο του νευρικού κομπάρσου..

Στο 74ο λεπτό ο Μούσα σε άλλη μια αντεπίθεση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ κι ένα λεπτό αργότερα, αφού φρόντισε πάλι στην κόντρα να αποφύγει και τον τερματοφύλακα Χάλντορσον, έριξε αυλαία στο ματς διαμορφώνοντας το 2-0.
Η Ισλανδία είχε μια ύστατη και μάλλον από το ποδοσφαιρικό.. «πουθενά» ευκαιρία να μειώσει όταν ο Φιμπόγκασον σε μια περίπου χαμένη μπαλιά, τσίμπησε τη μπάλα κι ανατράπηκε από τον Εμπουέχι.


Ο διαιτητής με την βοήθεια του VAR έστησε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι όμως από εκεί ο Γκίλφι Σίγκουρσον την έστειλε ψηλά στις εξέδρε
ς του νεόδμητου Ρωσικού γηπέδου!

Το 2-0 έμεινε κρατώντας «ζωντανή» και την Αργεντινή στον 4ο όμιλο όπου η Κροατία περιμένει την 2η μέσα από μια διαδικασία της τελευταίας αγωνιστικής όπου όλοι οι υπόλοιποι – και μαζί βέβαια η Νιγηρία του 2ου ημιχρόνου – έχουν  ελπίδες πρόκρισης!


Νιγηρία
:
Ουζόχο, Μπερούο, Τροστ Εκόγκ, Μπαλογκούν, Ιντόβου (46ο Εμπουέχι), Ετέμπο (90’ Ιβόμπι), Ομπίνα, Ν’Ντίντι, Μόουζες, Ικεανάτσο (85’ Ιγκνάλο), Μούσα


Ισλανδία
:
Χαλντόρσον, Ράγκναρ Σίγκουρτσον (65’ Ίγκνασον), Σέβαρτσον, Άρνασον, Μάγκνιουσον, Μπιάρνασον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Γκίλφι Σίγκουρτσον, Γκίγκλασον, Φιμπόγκασον, Μπούβαρσον (71’ Μπιόρν Σίγκουρσον)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.