Μάικ Τζέιμς: «Ο Παναθηναϊκός ήταν ευλογία για μένα, ήθελα ρόλο ηγέτη»

Σε αναλυτική συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της Αρμάνι Μιλάνο, ο Μάικ Τζέιμς μιλά για την καριέρα του, τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό αλλά και το τι περιμένει στη Λομβαρδία.

Σε αναλυτική συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της Αρμάνι Μιλάνο, ο Μάικ Τζέιμς μιλά για την καριέρα του, τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό αλλά και το τι περιμένει στη Λομβαρδία. 

Παίζοντας συνεχώς σαν να έχει κάτι να αποδείξει:
«Ναι, κάπως έτσι είναι, αλλά έτσι είναι σε αυτή τη δουλειά, έχει να κάνει με το τι κατάφερες πρόσφατα. Ένας καλός χρόνος είναι απλά ένας καλός χρόνος γιατί μπορεί να συμβεί κάτι και να ξεκινήσεις από την αρχή, οπότε προσπαθώ να παίζω κάθε παιχνίδι με αυτή τη νοοτροπία». 

Τις φιλοδοξίες του παίζοντας μπάσκετ στο κολέγιο:
«Το να γίνω επαγγελματίας δεν ήταν στις σκέψεις μου. Απλά ήμουν ευτυχισμένος παίζοντας μπάσκετ και πηγαίνοντας στο κολέγιο. Ο προπονητής μου στο τελευταίο κομμάτι της τέταρτης χρονιάς μου το ανέφερε σαν ενδεχόμενο για πρώτη φορά». (σ.σ εκείνος ο προπονητής ήταν ο Πατ Νάιτ, ο γιος του θρυλικού Μπόμπι Νάιτ). 

Για το σημείο που η καριέρα του εκτοξεύτηκε, όταν η Μπασκόνια τον έφερε στη Βιτόρια από τον Κολοσσό Ρόδου:
«Δεν ήταν και τόσο μεγάλη έκπληξη γιατί είχα ήδη προσφορές, αλλά τότε για να φύγω ήθελα να βρω μια μεγάλη ομάδα. Προφανώς η Μπασκόνια ήταν αυτή, μιας πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Ήμουν πάντως λίγο έκπληκτος με το πόσο εύκολα ταίριαξα εκεί. Δεν ξέραμε πόσο καλοί ήμασταν εκείνη τη χρονιά που φτάσαμε στο Final-4, όχι τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν. Είχαμε βάλει στόχο τα πλέι-οφ, αλλά στη πορεία κερδίσαμε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια, κάποιες καλές ομάδες και στα προημιτελικά κερδίσαμε το πρώτο μας παιχνίδι. Τότε ήταν που είπαμε πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και έτσι πήγαμε στο Final-4. 

Για την καριέρα του στον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός ήταν ευλογία για μένα και η ζωή στην Αθήνα ήταν καταπληκτική. Στην Αθήνα περιβάλλεσαι από ιστορία. Όλοι θέλουν να κερδίσουν, τα κατάφερα δις στο πρωτάθλημα και κάναμε ό,τι μπορούσαμε στην Ευρωλίγκα, είχαμε καλές πορείες για δύο χρόνια». 

Για το πέρασμα του από το NBA:
«Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω, ένιωθα πως έπρεπε να προσπαθήσω. Κατά τη γνώμη μου έπαιξα καλά, είμαι ικανοποιημένος, ακόμα και αν το τρόπος που τελείωσε ήταν λίγο απογοητευτικός». 

Για τη συμφωνία του με την Αρμάνι Μιλάνο:
«Το Μιλάνο δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά για να με πείσει να έρθω εδώ. Ήθελα μια ομάδα που θα μου έδινε την ευκαιρία να συνεχίσω να παίζω στην Ευρωλίγκα μετά τα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, εκεί που κατάφερα να καθιερωθώ ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ήθελα μια καλή ομάδα, με υψηλές βλέψεις. Ήθελα μια ομάδα στην οποία θα ήμουν ψηλά στην ιεραρχία, να είμαι το εστιακό σημείο, ηγέτης. Να δω που μπορώ να φτάσω μια τέτοια ομάδα στην οποία θα είμαι ο ηγέτης της. Στον Παναθηναϊκό προφανώς έπρεπε να μοιράζομαι αυτόν τον ρόλο με τον Νικ (Καλάθη), Κρις (Σίνγκλτον), Γκιστ. 

Για τις προσδοκίες του στο Μιλάνο:
«Το να νικάς είναι πολλές φορές ζήτημα ψυχολογίας. Δεν είναι ότι το Μιλάνο δεν είχε καλές ομάδες ή ταλαντούχους παίκτες στο παρελθόν, αλλά πολλές φορές παίζει ρόλο και η χημεία. Η ψυχολογία σημαίνει ότι μερικές φορές υπάρχουν παιχνίδια στα οποία απλά δεν μπορείς να χάσεις. Στον Παναθηναϊκό, μερικές φορές η διαφορά μεταξύ ημών και των άλλων ομάδων ήταν ότι αισθανόμασταν ότι δεν μπορούσαμε να χάσουμε. Δεν είχε σημασία τι θα συνέβαινε, θα κερδίζαμε όπως και να είχε. Αυτή η προσέγγιση άλλαξε πολλά υπέρ μας». 

Για τον ρόλο του και την ικανότητά του στο σκοράρισμα:
«Δεν ξέρω, είμαι μπασκετμπολίστας, το σκοράρισμα είναι κάτι στο οποίο ο κόσμος επικεντρώνεται, το σκοράρισμα σε βάζει στα πρωτοσέλιδα. Αλλά είμαι αρκετά πολυσύνθετος και θέλω να δείξω περισσότερα φέτος. Είμαι πόιντ-γκαρντ, αυτή είναι η φυσική μου θέση. Πέρσι πήγα αργά στον Παναθηναϊκό άλλά φρόντισαν να ταιριάξω εύκολα δίπλα στον Καλάθη. Κατά τα άλλα πάντα έπαιζα πόιντ γκαρντ όλες τις χρονιές, όπως και τον πρώτο μου χρόνο στον Παναθηναϊκό με τον Καλάθη. Είναι η φυσική μου θέση, αυτή στην οποία νιώθω πιο άνετα». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.