Ο Κιπτσόγκε στοχεύει στη νίκη και το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου, Έλιουντ Κιπσόγκε, ταξίδεψε την Τρίτη από το Ναϊρόμπι στο Βερολίνο, όπου την Κυριακή σκοπεύει να πραγματοποιήσει τον καλύτερο μέχρι τώρα αγώνα του στην απόσταση.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου, Έλιουντ Κιπσόγκε, ταξίδεψε την Τρίτη από το Ναϊρόμπι στο Βερολίνο, όπου την Κυριακή σκοπεύει να πραγματοποιήσει τον καλύτερο μέχρι τώρα αγώνα του στην απόσταση. Ο 33χρονος Κενυάτης, που θεωρείται ο μεγαλύτερος σύγχρονος Μαραθωνοδρόμος, έχει κερδίσει σχεδόν κάθε σημαντικό αγώνα στην απόσταση των 42.195μ, αλλά του έχει ξεφύγει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Όμως δηλώνει αισιόδοξος για την κατάρριψη της παγκόσμιας επίδοσης που κατέχει ο συμπατριώτης του, Ντένις Κιμέτο με 2:02:57 από τον Σεπτέμβριο του 2014 στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Είμαι σε καλή κατάσταση και αισθάνομαι καλά. Η προπόνησή μου έχει πάει καλά και θέλω μόνο να τρέξω στο ατομικό μου ρεκόρ, το οποίο είναι 2:03:05. Εάν έρθει και το παγκόσμιο ρεκόρ, τότε θα είναι πραγματικά αρκετά καλό» δήλωσε ο Κιπσόγκε. «Δεν σκέφτομαι όμως το παγκόσμιο ρεκόρ, η προσοχή μου είναι στραμμένη στο ατομικό ρεκόρ», πρόσθεσε.

Ο ικανός δρομέας, που έχει κατακτήσει στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο και στα 5.000μ στο παγκόσμιο του 2003 στο Παρίσι, σημείωσε την κορυφαία επίδοσή του στο Μαραθώνιο το 2016 στο Λονδίνο.

Ο επίσης Κενυάτης Σάμι Κιτουάρα, ο οποίος θα είναι ένας από τους «λαγούς» του αγωνα στο Βερολίνο, δήλωσε ότι ο αγώνας έχει σχεδιαστεί για την επίτευξη ενός παγκοσμίου ρεκόρ.

«Ο Έλιουντ θα προσπαθήσει για το παγκόσμιο ρεκόρ σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, όπου θα έχει να αντιμετωπίσει σπουδαίους δρομείς, όπως ο Ουίλσον Κίπσανγκ (Κένυα) και ο Ζερσενάι Ταντέσε (Ερυθραία)», είπε ο 32χρονος Κιτουάρα. «Θα το είχε καταρρίψει από πέρυσι, αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, αφού έβρεχε και είχε αέρα. Αυτή τη φορά ελπίζουμε για το καλύτερο. Ελπίζει να τερματίσει σε 2 ώρες 02:40 ή κάπου εκεί κοντά», συνέχισε ο Κιτουάρα.

Ο Κιπσόγκε, μετά το ντεμπούτο του στο Μαραθώνιο του 2013 στο Αμβούργο, κατέκτησε σχεδόν τη νίκη σε μεγάλους αγώνες, όπως στο Σικάγο (2014), στο Βερολίνο (2015, 2017) και στο Λονδίνο (2015, 2016, 2018).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.