Νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από 42 ημέρες…(video)

Η ΑΕΛ ήταν ανώτερη του ΠΑΣ Γιάννινα, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Τσικάρσκι στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, επικρατώντας με 2-0 έχοντας ως κορυφαίο τον Ντέλετιτς.

Οι Θεσσαλοί επέστρεψαν στις επιτυχίες ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές και πλέον ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, ευρισκόμενοι στους 11 βαθμούς, ενώ οι Ηπειρώτες παρέμειναν στα χαμηλά…πατώματα της βαθμολογίας με μόλις 7 πόντους ύστερα από 10 αγωνιστικές. 

Τα αρχικά σχέδια των προπονητών

Ο Φέστα εν συγκρίσει με τον αγώνα της 9ης αγωνιστικής στη Βοιωτία με το Λεβαδειακό, προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές αφού έμειναν εκτός ο απών Μόρας και στον πάγκο οι Πίτι, Ακόστα, Γρομητσάρης για να βρεθούν στο βασικό σχήμα οι Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Νούνιτς και Φατιόν. 

Στον αντίποδα, συγκριτικά με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος -το 0-0 με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες»- ο Γιάννης Πετράκης δεν είχε στη διάθεσή του τους Βιδάλ και Μυστακίδη, δίνοντας φανέλα βασικού στους Παμλίδη, Γιάκο. Υπό κανονικές συνθήκες στο αρχικό σχήμα θα εβρίσκετο κι ο Στέφανος Αθανασιάδης, ωστόσο κατά την προθέρμανση ο Έλληνας επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις, μένοντας εκτός αποστολής με το Λουκίνα να τον αντικαθιστά την ύστατη στιγμή. 

Άστοχη η ΑΕΛ, ακίνδυνος ο ΠΑΣ

Στο 14′ δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, ο Μπαργκάν σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα από κόντρα στον Τσικάρσκι πήγε στο αριστερό χέρι του Βελλίδη και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντέλετιτς απείλησε με εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων δεν τον άφησε να πανηγυρίσει το τρίτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους και στο ημίωρο βρήκαν μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία, ο Μπαργκάν με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Νούνιτς, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και δεν έκανε καλό πλασέ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, μετά το λάθος του Τσικάρσκι, ο Βαλκάνιος είχε χαμένο τετ-α-τετ απέναντι στο Βελλίδη, στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

Η μοναδική φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν επιθετικό «παρών» έγινε στο 39’ όταν ο Ντόλοβατς ανάγκασε τον Κρίστινσον να κάνει την πρώτη επέμβασή του στο ματς. 

Τη λύση την έδωσε ένας αμυντικός…

Ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι μεσοεπιθετικοί των Θεσσαλών, το έκανε ο Νίκος Γκόλιας  στο 50’ αφού πρώτα οι Ηπειρώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Τσικάρσκι στο 48’ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από το φάουλ του Ντέλετιτς, ο Βελλίδης κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο δύο φορές, σε ισάριθμα σουτ των Μιλοσάβλιεβιτς και Ζίζιτς –στο δεύτερο ο Φατιόν είναι εκτεθειμένος κι επηρεάζει το οπτικό πεδίο του Βελλίδη- αλλά δεν είχε την απάντηση και στην τρίτη προσπάθεια του Γκόλια που άνοιξε το σκορ. 

Ο ρυθμός έπεσε με τους γηπεδούχους να διατηρούν την πρωτοβουλία, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, τελειώνοντας την υπόθεση «νίκη» στο 76’ μετά τη συνεργασία των δύο Σέρβων, ο Μιλοσάβλιεβιτς κινήθηκε στον άξονα, πέρασε περίφημη μπαλιά στον Ντέλετιτς, που διαμόρφωσε το τελικό ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0. 

Super League, 10η αγωνιστική

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 (50′ Γκόλιας 1-0, 76′ Ντέλετιτς 2-0)

AEL FC Arena, Λάρισα

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)
4ος: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες κάρτες: Νούνιτς (41’), Ζίζιτς (45+1’) – Τσικάρσκι (26’ + 48’), Ντόλοβατς (43’), Βελλίδης (56’), Σιόντης (69’), Λίλα (80’) 

Κόκκινες κάρτες: Τσικάρσκι (48’)

ΑΕΛ (4-3-3): Κρίστινσον, Καρανίκας (αρχ.), Ζίζιτς, Γκόλιας (72’ Γρομητσάρης), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Κοέφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (89’ Σαϊτί) , Νούνιτς, Μπαργκάν (66’ Πίτι) 

Προπονητής: Τζανλούκα Φέστα

ΠΑΣ Γιάννινα (4-3-3): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Αλέξιος Μιχαήλ (αρχ.), Τσικάρσκι, Λίλα, Γιάκος (75’ Κακουμπά), Σιόντης, Παμλίδης (83’ Κούζικ), Ντόλοβατς, Λουκίνας (61’ Ξύδας) 

Προπονητής: Γιάννης Πετράκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.