Με κίνητρο στο κλαμπ των 100αρηδων ο Τοροσίδης

Το club των «100αρηδων» της εθνικής Ελλάδος, έχει πλέον μέλος στην πεντάδα του τον Βασίλη Τοροσίδη με τον Ξανθιώτη άσσο να καταγράφει τα δικά του μοναδικά στοχεία.

Το κλειστό club των «100αρηδων» της εθνικής Ελλάδος, όπου πλέον έχει στην πεντάδα του τον Βασίλη Τοροσίδη, δύσκολα φαίνεται πως θα βάλει νέο μέλος στα επόμενα 2-3 χρόνια.

(Ο Τοροσίδης στον αγώνα με την Νορβηγία το 2007, όταν έγινε μέλος της “γαλανόλευκης)


  
Το βλέπει από καλή απόσταση ο 30χρονος Σωκράτης Παπασταθόπουλος εάν  λάβουμε υπόψη την πορεία του στην «γαλανόλευκη» την τελευταία 4ετία.

Θα είναι μάλιστα, εάν καταφέρει και 100αρίσει, ο δεύτερος αμυντικός καθώς οι πρώτοι τέσσερις (Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Μπασινάς) έκαναν καριέρα αγωνιζόμενοι στην μεσαία γραμμή.

Ο Βασίλης Τοροσίδης έγινε ο πρώτος αμυντικός που έφτασε τριψήφιο αριθμό διεθνών συμμετοχών με την εθνική ομάδα. Ούτε ο Στράτος Αποστολάκης δεν το είχε καταφέρει, φθάνοντας στο παρά.. τέσσερα (96) στην δωδεκαετία 1986 – 1998.

Αυτή είναι η 11η χρονιά για τον «Τορο» στην υπηρεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενώ πλέον πάει να «σπάσει» άλλο ένα ρεκόρ μέσα σε αυτό το κλειστό κλαμπ καθώς με ένα γκολ ακόμα θα γίνει ο πρώτος του σκόρερ, αφήνοντας πίσω τον πρώτο και μάλλον άφθαστο σε συμμετοχές Γιώργο Καραγκούνη (139) και τον Κώστα Κατσουράνη (116) οι οποίοι έχουν σημειώσει από δέκα γκολ, όσα κι ο Θρακιώτης παίκτης

Ως κατόρθωμα βέβαιο λογαριάζουμε την αγωνιστική του σταθερότητα στην «γαλανόλευκη» μετά από ένα δύσκολο γι’ αυτόν αγωνιστικό διάστημα κυρίως στην διετία 2014-2016 όταν είχε χαθεί το προνόμιο της μονιμότητας στην ενδεκάδα της Ρόμα για να ξαναβρεί τον καλό αγωνιστικό εαυτό του στην Μπολόνια όπου όμως και πάλι έχασε πολλές συμμετοχές πέρυσι.

 Έπαιξαν ρόλο και οι τραυματισμοί –όχι πολλοί και σοβαροί – όμως ο ίδιος το πάλεψε αρκετά βοηθούμενος προφανώς κι από την πορεία του σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα όπως το Ιταλικό, τα τελευταία χρόνια!

Ο αρχηγός αυτής της εθνικής θέλει να προσφέρει κι άλλα ως ένας πιστός «στρατιώτης» της. 
Θα είναι αυτός που μας χάρισε την πρώτη νίκη σε τελικά του Μουντιάλ (Ελλάδα – Νιγηρία 2-1, 17/6/2010), πρόθυμος ακόμα και στην αλλαγή θέσης, για τις ανάγκες της τακτικής, όταν αγωνίστηκε και στο αριστερό άκρο της άμυνας!

(Ο Τοροσίδης πανηγυρίζει το γκολ επί της Νιγηρίας στο Μουντιάλ του 2010)

Το που θα φτάσει, θα δείξει ο χρόνος.
Με μια «στεγνή» μαθηματική ματιά, μπορεί να απειλήσει και την 2η θέση της στην κλειστή λίστα των 100αριδων εάν λάβουμε υπόψη πως ο Ζαγοράκης έφτασε τις 120 συμμετοχές σε 13 χρόνια παρουσίας του στην εθνική ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Κατσουράνης με 116.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.