Silver Chains Preview

Τρόμος και φρίκη μέσα σε μία Βικτωριανή έπαυλη.Σας έχει πιάσει ένας τρομερός πονοκέφαλος. Έχετε...

Τρόμος και φρίκη μέσα σε μία Βικτωριανή έπαυλη.

Σας έχει πιάσει ένας τρομερός πονοκέφαλος. Έχετε μείνει έξω από μία έπαυλη που φαίνεται άδεια. Όμως ένα φως ανάβει. Κάποιος είναι εκεί. Ποιος όμως; Πέφτετε στο πάτωμα λιπόθυμος για να ξυπνήσετε μέσα στο δωμάτιο της μεγάλης έπαυλης. Τότε αρχίζουν και οι περιπέτειες σας. Καθώς προχωράτε στους σκοτεινούς διαδρόμους με τον φακό σας η ιστορία εξελίσσεται. Βέβαια κρατάτε και το σημειωματάριο σας, όπου εκεί αποθηκεύετε ό,τι σημειώσεις ή αποκόμματα σελίδων βρείτε.

Αν έχετε παίξει κάποιον τίτλο, όπως το γνωστό Layers of Fear, θα έχετε ήδη προϊδεαστεί για το παιχνίδι ολίγον, παρόλα αυτά όμως το Silver Chains έχει το δικό του σενάριο και τα δικά του σημεία που είναι αφιερωμένα ειδικά για να φροντίσουν να μην κοιμηθείτε τις νύχτες.

Καθώς προχωράτε με τον φόβο μην σας τρομάξει οτιδήποτε καρτερεί στις γωνίες θα ακούσετε την μουσική του παιχνιδιού με τους απόκοσμους ήχους του. Aνατριχιαστικές συνθέσεις από βιολί και ψηλές νότες πιάνου θα φροντίσουν να έχετε μία… ολοκληρωμένη εμπειρία.

Το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο με πολλούς διαφορετικούς χώρους και πολλά σκαρφίσματα των developers για να σας προκαλέσουν φόβο. Να σημειώσουμε εδώ πως το παιχνίδι μερικές φορές μετατρέπεται σε ένα κυνηγητό. Όχι βέβαια στον βαθμό του Οutlast, όμως δεν παύει να υπάρχει και το στοιχείο αυτό. Καθώς λοιπόν οι παλμοί σας ανεβαίνουν και νιώθετε την τρίχα στο σβέρκο σας να σηκώνεται όταν σας κυνηγάει η -όχι και τόσο ευγενική- κυρία που γυροφέρνει στο μέρος, θα έχετε τη δυνατότητα να κρυφτείτε μέσα σε ντουλάπες που βρίσκονται σποραδικά για να μην σας βρει. Αν είστε τυχεροί, θα προλάβετε.

Ένας απ’ τους τρόπους με τον οποίο οι developers πέτυχαν κατ’ εμάς τον σκοπό τους είναι με τον άψογο σχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου. Αρκετές προσεγμένες λεπτομέρειες που όμως δεν κουράζουν το μάτι. Στις φιγούρες βέβαια, μπορούσε να γίνει καλύτερος σχεδιασμός, αλλά τον σκοπό τους τον πετυχαίνουν. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται έχει σκοπό να σχηματίσει την έννοια του φόβου στο μυαλό σας, παρά να σας τρομάξει με ένα απλό jump scare. Και αυτός εξάλλου είναι ο σκοπός των horror games. Να σχηματίσουν στο μυαλό μας το αίσθημα του φόβου, την ψύχρα και την ανατριχίλα. Να φοβόμαστε όταν φαινομενικά δεν υπάρχει τίποτα. Να ανατριχιάζουμε από έναν ήχο που υπό άλλες συνθήκες θα εξηγούσαμε χωρίς να πηγαίνει το μυαλό μας στο μεταφυσικό.

Εν κατακλείδι γι αυτό βέβαια παίζουμε παιχνίδια τρόμου. Κάπου είχα διαβάσει πως “Υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος, αλλά είναι μέσα σ’ αυτόν εδώ.” Εάν και πρέπει να ξεχωρίζουμε τα φιλοσοφικά γνωμικά απ’ την πραγματικότητα μερικές φορές καλό είναι να κάνουμε αυτούς τους συνειρμούς. Είναι πραγματικά μαγικό που κάποια παιχνίδια μας οδηγούν να σκεφτόμαστε κάτι παραπάνω από επιφανειακά. Μερικές φορές είναι καλό να κοιτάμε το “ποιόν” των παιχνιδιών ακόμη και εάν αυτό δεν φαίνεται αισθητά. Το Silver Chains σίγουρα θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα πολύ καλό horror game, που σου ξυπνάει “αρχέγονα” συναισθήματα, όπως αυτό του τρόμου και του φόβου. Εμείς, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για να δούμε πως αυτό θα εξελιχθεί.

To preview βασίστηκε στην demo έκδοση του παιχνιδιού, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Headup Games.

To Silver Chains θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2019 στα PC, ενώ το τρίτο τρίμηνο θα το δούμε και στις κονσόλες.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.