Παπασταθόπουλος: “Καλύτερα στη Γερμανία παρά στο ΟΑΚΑ”

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας δεν... μάσησε τα λόγια του για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τις ευθύνες των τελευταίων ετών, την έδρα στην οποία (δεν) θα πρέπει να αγωνίζεται, τους συμπαίκτες του και το δικό του μέλλον.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στο Open και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν στην Εθνική ομάδα. Αρχηγός γαρ, ο αμυντικός της Άρσεναλ τόνισε ότι η Εθνική τα τελευταία χρόνια δεν πήγε καλά γιατί:

“…αφενός μεν άλλαξαν όλα στην ομάδα, αφετέρου έχει πέσει και το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Στην Ελλάδα ασχολούνται πολύ λιγότερο με  την Εθνική (για το καλό της) απ΄ ό,τι ασχολούνταν πριν  από δέκα χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μεγάλες ευθύνες έχει και η ΕΠΟ και η ελληνική νοοτροπία. Όταν η ομάδα δεν πάει καλά σίγουρα φταίνε και οι παίκτες, αλλά φταίει και η ΕΠΟ. Ξεκινάμε από την αρχή, έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια, παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε, παιχνίδια που θα πάμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. 

Δεν είμαστε φαβορί και πιστεύω ότι κι εμείς οι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Εθνική δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν  από 5-7-10 χρόνια και θα πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να το χαρούμε και να παίρνουμε ό,τι  καλύτερο. Τα μόνα θετικά στην ομάδα είναι το καλό κλίμα και η διάθεση που έχουν τα παιδιά.”

Τελευταία μου χρονιά αν…

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας επέμεινε σε αυτό που είχε πει πριν από δύο χρόνια για το τέλος του από την Εθνική. Πως ουσιαστικά το EURO 2020 θα αποτελέσει την τελευταία του μεγάλη διοργάνωση εφόσον προκριθούμε, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το 2019 θα είναι η τελευταία του χρονιά στη “γαλανόλευκη”.

“Είμαι σε μια ηλικία που έχω πάρει κάποιες αποφάσεις. Μπορεί ναι αυτή να είναι η τελευταία μου χρόνια στην Εθνική και το λέω απόλυτα συνειδητοποιημένα. Έχω κουραστεί. Πιστεύω ότι πρέπει τα νεότερα παιδιά να αναλάβουν κι εκείνα μεγαλύτερες ευθύνες στην Εθνική ομάδα. Σε ό, τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο δεν έχω άγχος με την ομάδα μου και έχω άγχος και πίεση όταν έρχομαι να παίξω με την Εθνική ομάδα.”

Γιατί όχι έδρα στη Γερμανία;

Φυσικά ως αρχηγός, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο περιβόητο θέμα “έδρα Εθνικής ομάδας” προτείνοντας ακόμα και τη λύση του εξωτερικού. 

“Έδρα μας θα ήθελα να είναι το Καραϊσκάκης. Είναι το καλύτερο γήπεδο. Διαφορετικά θα  ήταν καλό να παίζαμε σε  διαφορετικές έδρες, όπως το Χαριλάου, η Τούμπα, το Παγκρήτιο. Γιατί όχι και στο εξωτερικό, στη Γερμανία, στη Στουτγκάρδη ή όπου υπάρχει ελληνισμός; Εγώ στο ΟΑΚΑ δε μπορώ να παίξω. Νιώθω άσχημα! Πιστεύω ότι εκεί θα έχουμε απώλειες.”

Μεγάλες απώλειες Μανωλάς, Τοροσίδης

Σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ της Εθνικής για τα πρώτα ματς με Λιχτενστάιν  και Βοσνία είπε: 

“Είναι μεγάλη απώλεια ο Κώστας Μανωλάς γιατί πέρα από καλός ποδοσφαιριστής έχει και την ποδοσφαιρική τρέλα που χρειάζεται. Επίσης μεγάλη απώλεια ο Τοροσίδης. Πολύ σημαντικός για την Εθνική ομάδα. Ωστόσο έχουμε καλή άμυνα για να αντιμετωπίσουμε τον Τζέκο. Σίγουρα η ομάδα η τωρινή δεν είναι ακόμα έτοιμη όμως μπορεί μετά από κάποια χρόνια να φτάσει στο επίπεδο που ήταν παλιότερα.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.