Αλέν Ντελόν: «Ένα τρομερό παιδί είναι ένα παιδί τρομερά δυστυχισμένο»

Ο Αλέν Ντελόν, γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου του 1935, δήλωσε πρόσφατα πως αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του, με μία ταινία κι ένα θεατρικό έργο. Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, η οποία μετρά πέντε δεκαετίες και σχεδόν εκατό...

Ο Αλέν Ντελόν, γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου του 1935, δήλωσε πρόσφατα πως αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του, με μία ταινία κι ένα θεατρικό έργο. Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, η οποία μετρά πέντε δεκαετίες και σχεδόν εκατό ταινίες, ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους πιο διακεκριμένους σκηνοθέτες του κινηματογράφου διεθνώς. Από τον Βισκόντι, τον Αντονιόνι και τον Κλεμάν, μέχρι τον Μελβίλ, τον Γκοντάρ και τον Λόουζι. Στο Αφιέρωμα που ακολουθεί, θυμόμαστε επτά από τους πλέον χαρακτηριστικούς ρόλους του.

Γυμνοί στον Ήλιο / Plein soleil / Purple Noon
Σκηνοθεσία: Ρενέ Κλεμάν
Σενάριο: Patricia Highsmith (μυθιστόρημα), René Clément
Με τους: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία – Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 1960
Διάρκεια: 118 λεπτά
Φορμά: 35 mm / Έγχρωμη

Ο Τομ Ρίπλεϊ, είναι ένας ταλαντούχος μίμος, αργόσχολος, πλαστογράφος και αυτοσχέδιος απατεώνας, αλλά αυτά που μπορεί να πετύχει, είναι περισσότερα κι από αυτά που μπορεί να φανταστεί, ο ίδιος. Βασισμένο στο διάσημο best seller της Πατρίτσια Χάισμιθ, το «Γυμνοί στον Ήλιο» είχε την τύχη να διαθέτει στους βασικούς ρόλους τρεις λαμπερούς και κλασσικούς ηθοποιούς, που η φθορά του χρόνου δεν τους αγγίζει, αντίθετα δίνει μια άλλη διάσταση στην παράξενη ιστορία του ιδιότυπου δολοφόνου Ταμ Ρίπλευ.

Γυρισμένο τη δεκαετία του ’60 στην Ιταλία, το φιλμ πέρα από ένα αστυνομικό θρίλερ είναι ταυτόχρονα και η καταγραφή μιας εποχής και των κοινωνικών συμπεριφορών που ολοένα χάνονται πια από μια Ευρώπη που δείχνει πως δεν βολεύεται στο κοστούμι του αμερικάνικου τρόπου ζωής. Ο Ρενέ Κλεμάν χειρίζεται με μεγάλη σκηνοθετική δεξιοτεχνία, το υπαρξιακό κενό, τη μοναξιά και το αίσθημα της απώλειας. Ενώ ο 24χρονος Αλέν Ντελόν, είναι ιδανικός στον ρόλο του έκπτωτου αγγέλου του κακού, στην πρώτη μεγάλη ερμηνεία της καριέρας του που τον έκανε παγκόσμια γνωστό.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.