Total War: Warhammer 2 – Curse of the Vampire Coast Review

Βαμπίρ πειρατές και άστατες θάλασσες.Το Total War: Warhammer II είναι ένα παιχνίδι που συνεχίζει...

Βαμπίρ πειρατές και άστατες θάλασσες.

Το Total War: Warhammer II είναι ένα παιχνίδι που συνεχίζει να επεκτείνεται, φέρνοντας μια γεύση αλμύρας αυτή τη φορά. Οι πειρατές στο παιχνίδι είναι γεγονός, και μαζί τους μπορούμε να παίξουμε ως ένας από τους τέσσερις νέους πειρατικούς λαούς: The Drowned, The Dreadfleet, Pirates of Sartosa, Vampire Coast. Ο καθένας έχει τον αρχι-καπετάνιο, με το περίφημο καράβι του, τον οποίο μπορούμε να χειριστούμε και ως Horde. Συνδυάζοντας όλα τα στοιχεία του Patch, θα μπορούμε να περιφερόμαστε στα ύδατα του χάρτη, κατασκευάζοντας το πλοίο μας, και μαζεύοντας στρατό για τους ασταμάτητους πολέμους του Total War. Φυσικά, οι πειρατές μπορούν να έχουν και πόλεις (άσχετα με το Horde mechanic των στρατών), κάνοντάς τους τη μοναδική φυλή που μπορεί να έχει Horde στρατούς αλλά και provinces. Επιπροσθέτως, οι πειρατές θα έχουν και τη δυνατότητα να ξαναζωντανεύουν απέθαντους, ακριβώς όπως τα Vampires.

Πάμε να γνωρίσουμε τους νέους καπετάνιους λίγο καλύτερα.

Οι περιγραφές είναι ελεύθερα μεταφρασμένες από το επίσημο site.

Luthor Harkon – Vampire Coast

Ο αρχηγός των Vampire Coast, Luthor Harkon είναι όσο τρελός όσο φαίνεται!

Για αιώνες, ο Arch Grand Commodore Luthor Harkon κυβερνά μία παραθαλάσσια περιοχή στη Lustria, γνωστή ως Vampire Coast. Καθώς εισέβαλε σε έναν κρυφό θάλαμο, παντοδύναμα glyphs γύρισαν την μαγεία του Harkon, διαλύοντας το μυαλό του σε πολλές αντίθετες προσωπικότητες, ενώ τον περιόρισε από τις δυνάμεις της μαγείας. Οι πολλές προσωπικότητες του Harkon πολεμάνε για κυριαρχία, έχοντας έναν κοινό στόχο: να κατακτήσουν τις ιερές πόλεις των Lizardmen ώστε να χρησιμοποιήσουν τα πανίσχυρα Slann artifacts για να σπάσουν την κατάρα, και να γιατρέψουν το μυαλό του.

Aranessa Saltspite – Pirates of Sartosa

Η Aranessa είναι η πιο δημοφιλής καπετάνισσα των Pirates of Sartosa. Αρκετά πιο… ζωντανή από τους υπόλοιπους καπετάνιους.

Η βασίλισσα των κυμάτων, η Aranessa Saltspite, είναι μία από του πιο σεβαστούς και τρομακτικούς καπετάνιους της Sartosa. Μερικοί λένε πως είναι η κόρη του θεού της θάλασσας, Mannan, και πως της ψιθυρίζει να πάρει τον έλεγχο των ωκεανών στα χέρια της. Τώρα, τα βαμπίρ ζωντανεύουν πτώματα που ξεβράζονται κοντά στο πλοίο της, το Swordfysh, και ετοιμάζουν μία στρατιά για να πολεμήσει στο πλευρό της Καπετάνισσας Saltspite. Ως μέρος του ζωντανού κόσμου, σε αντίθεση με τους απέθαντους, η Aranessa κυβερνά και ένα ανθρώπινο πλήρωμα, γνωστό ως Sartosa Free Company, που απρόθυμα μοιράζεται με τα βαμπίρ τον έλεγχο των ακτών.

Cylostra Direfin – The Drowned

Η Cylostra Direfine, η αρχηγός των The Drowned. Είμαι σίγουρος πως θα σας μαγέψουν τα τραγούδια της.

Ο θρύλος λέει πως η μάγισσα των θαλασσών, Cylostra Direfin, ήταν κάποτε μία τραγουδίστρια για τον βασιλιά της Bretonnia. Έχοντας σταλεί για ένα ταξίδι στους ωκεανούς ώστε να τραγουδήσει για τον Phoenix King, το πλοίο της επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία. Η νότες της μετατράπηκαν σε κραυγές καθώς το πλοίο βυθιζόταν, και ενώ όσοι επέβαιναν πνιγόντουσαν. Δεκαετίες αργότερα, μία γαλέρα από την Bretonnia από σάπιο ξύλο και ταλαιπωρημένα πανιά, μπορεί να πλέει ακόμα και στις χειρότερες καταιγίδες. Είναι το Lamprey, το πλοίο της Madame Cylostra, και του πληρώματός της… των πνιγμένων(Drowned).

Count Noctilus – The Dreadfleet

Ο Count Noctilus είναι ο αρχηγός των Dreadfleet. Ένας πρώην άσωτος υιός των von Carstein, και νυν καπετάνιος του Bloody Reaver.

Ο Count Noctilus, κάποτε γνωστός ως Nyklaus von Carstein της Sylvania, πήγε στην τεράστια δίνη στο κέντρο των ωκεανών με σκοπό να δοκιμάσει τη σκοτεινή μαγεία της. Έκανε μία ισχυρή τελετουργία για να μεταφέρει τον εαυτό του, το κάστρο του και όλα τα απέθαντα τσιράκια του εκεί, στο Galleon’s Graveyard, ένα μέρος όπου καταλήγουν τα ναυάγια της θάλασσας. Ξαναγεννημένος ως Count Noctilus, χρησιμοποίησε τα σπασμένα απομεινάρια άλλων βυθισμένων πλοίων για να φτιάξει το σκαρί του Bloody Reaver, και να πλεύσει στα νερά των θνητών θαλασσών ξανά.


Οι πειρατές σαν faction είναι περίεργοι. Δυσκολεύουν τον παίκτη με τις πολλές επιλογές που έχει, αλλά ταυτόχρονα τον διευκολύνουν αρκετά στο πεδίο της μάχης με τη δύναμή τους. Για όποιον λατρεύει τις δυνατές οικονομίες στο παιχνίδι, τότε θα διασκεδάσει πολύ παίζοντας τους πειρατές, καθώς διαθέτουν ένα νέο μηχανισμό οικονομίας, τα Pirate Coves. Τα Pirate Coves, είναι ουσιαστικά κτήρια σε πόλεις με λιμάνι, που δε σας ανήκουν. Είτε εισβάλλοντας σε μία πόλη με λιμάνι, είτε με τη χρήση ενός Fleet Captain ήρωα, μπορείτε να φτιάξετε ένα Pirate Cove, του οποίου θα είστε ιδιοκτήτες, και έπειτα να χτίσετε ένα από τα πέντε διαφορετικά κτήρια που γίνονται διαθέσιμα. Κάποια σας δίνουν οικονομικά boosts, κάποια ‘σαπίζουν’ το Province γεμίζοντάς το Vampiric Corruption, ενώ άλλα απλά σας δίνουν factionwide boosts. Η επιλογή είναι δική σας, για άλλη μία φορά.

Στήνοντας τα στρατεύματα μου στην προετοιμασία για την τελική μάχη του vortex campaign (short victory).

Η νίκη για τους πειρατές έρχεται αφού καμακώσουν το μυθικό τέρας των θαλασσών, και νικήσουν μία τεράστια και δύσκολη μάχη, με αρκετά “κύματα” εχθρών. Διαθέτοντας μία κατάταξη φήμης, θα χρειαστεί να… ‘κάνετε όνομα’ πατώντας, κυριολεκτικά, επί πτωμάτων. Καθώς το όνομα σας ακούγεται στα πέρατα του παλιού και του νέου κόσμου, άλλοι πειρατές θα βρουν όφελος στο να σας πολεμήσουν και να γίνουν και αυτοί ξακουστοί. Σκοπός είναι να κερδίζετε τις μάχες εναντίον τους, μαζεύοντας φήμη αλλά και τους χαμένους στίχους του Sea Shanty, που είναι απαραίτητο για τη νίκη.

Στην πορεία σας προς τη φήμη, τη δόξα και τα λάφυρα, θα χρειαστεί να ψάξετε για θησαυρούς, και να κάνετε σκοτεινές συμμαχίες. Με τους λόρδους και τους ήρωες, θα μπορείτε να σκάψετε σε διάφορα σημεία του χάρτη, και αν όντως λύσετε σωστά τον εκάστοτε γρίφο, στο ‘Χ’ θα βρείτε λεφτά και όπλα. Οι γρίφοι δίνονται σαν αποστολές, ειδικά για το πειρατικό race.

Στο πεδίο της μάχης τα πράγματα θυμίζουν λίγο τους Empire. Ο λόγος; Τα πολλά πυροβόλα και κανόνια που διαθέτουν οι πειρατές. Αν είστε λάτρης του πολέμου από απόσταση, σίγουρα θα απολαύσετε την Queen Bess να διαλύει τα αντίπαλα τάγματα με κάθε της ριπή. Τα mortars είναι το κοινό anti-infantry πυροβόλο, ενώ για anti-large υπάρχουν κανόνια που ρίχνουν ευθύβολα. Εκτός από τις διάφορες επιλογές που έχουμε στις ranged μονάδες πυροβόλων, οι πειρατές διαθέτουν και ένα μηχανισμό για όλες τις ranged μονάδες. Αν τα πυρομαχικά της εκάστοτε μονάδας είναι πάνω από το 80% του αποθέματος που είχαν αρχικά, τότε η μονάδα αυτή έχει damage boost. Αυτό σε συνδυασμό με το τεράστιο βεληνεκές των όπλων και των κανονιών, κάνει τους πειρατές τρομακτικούς από απόσταση. Φυσικά όταν η μάχη φτάνει “σώμα με σώμα” τότε τα πράγματα αλλάζουν. Η διαφορά δυναμικής είναι εμφανής σε αυτό το σημείο, και αν θέλετε να συνεχίσετε να κερδίζετε τότε καλά θα κάνετε να έχετε κάτι παραπάνω από zombies στην “πρώτη γραμμή”.

Τέλος δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα κανόνια του πλοίου. Αν έχετε φροντίσει να φτιάξετε συγκεκριμένα κτίσματα στο πλοίο σας, τότε θα έχετε διαθέσιμα κάποια abilities στις μάχες που δίνετε. Περίπου στην ίδια λογική με τα abilities του Black Ark, αλλά πιο συχνά διαθέσιμα.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.