Μοιρασιά στο Ντίσελντορφ. Επίδειξη ανωτερότητας από Αργεντινή και Αγγλία

Στα τρία σπουδαιότερα φιλικά ματς, εθνικών ομάδων, ξεχώρισε το πάθος των υποψήφιων να κατακτήσουν το Μουντιάλ. Ισόπαλες Γερμανία και Ισπανία, δίκαια νικήτριες η Αργεντινή και η Αγγλία επί των Ιταλών και των Ολλανδών, αντίστοιχα

Στα τρία σπουδαιότερα φιλικά ματς, εθνικών ομάδων, ξεχώρισε το πάθος των υποψήφιων να κατακτήσουν το Μουντιάλ σε λίγους μήνες. Ισόπαλες Γερμανία και Ισπανία, δίκαια νικήτριες η Αργεντινή και η Αγγλία επί των Ιταλών και των Ολλανδών, αντίστοιχα.

Θεαματικό παιχνίδι στο Ντίσελντορφ, ανώτερη η Αγγλία στο Άμστερνταμ και η Αργεντινή στο Μάντσεστερ απέναντι σε δύο «πληγωμένα» θηρία την Ολλανδία και την Ιταλία οι οποίες βρίσκονται σε στάδιο ανασύνταξης. 

Γερμανία – Ισπανία : 1-1 

Αποφασισμένη να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο φιλικό παιχνίδι του περασμένου Νοέμβρη η Ισπανία κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ροντρίγκο αξιοποιώντας μεταβίβαση του Ινιέστα.

Μετά το πρώτο 20λεπτο η Γερμανία μπόρεσε να ισορροπήσει το ματς και έφτασε στην ισοφάριση με ωραίο σουτ του Τόμας Μίλερ στο 36ο λεπτό!

Πιο δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη πιέζοντας προς την εστία του Ντε Χέα.
Τόσο ο γκολκίπερ της Γιουνάϊτεντ όσο και ο Τερ Στέγκεν στην απέναντι εστία πραγματοποίησαν εξαιρετικές επεμβάσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Καλύτερη η Γερμανία ως το φινάλε, πολύ επικίνδυνος ο Ντιέγο Κόστα στις αντεπιθέσεις, όμως το 3ο γκολ της αναμέτρησης δεν ήρθε μένοντας το 1-1 ως τελικό αποτέλεσμα.


Ολλανδία – Αγγλία :  0-1

Με αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το ματς για τα «λιοντάρια» στο Άμστερνταμ αφού ο Τζόε Γκόμες της Λίβερπουλ τραυματίστηκε αφήνοντας τη θέση του στον Μαγκουάϊρ της Λέστερ.

Πιο δυνατά μπήκαν στο ματς οι Άγγλοι ενώ οι «Οράνιε» με τον Ρόλαλντ Κούμαν για πρώτη φορά στον πάγκο, έδειξαν να ψάχνονται.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή όμως λίγες φορές έφεραν τη μπάλα με αξιώσεις στους Στέρλιγκ και Ράσφορντ.

Στην επανάληψη οι Ολλανδοί θέλησαν να παίξουν πιο επιθετικά, η Αγγλία έγινε πιο επικίνδυνη κι ο Λίνγκαρντ άνοιξε το σκορ με σουτ έξω από την περιοχή στο 59ο λεπτό. Χωρίς βέβαια στη συνέχεια να χάσουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Αργεντινή – Ιταλία : 2-0

Άργησαν αρκετά οι δύο ομάδες να δείξουν κάτι στο γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι. Οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Αστόρι, για πάντα μαζί μας».

Η άμυνα των Ιταλών προσπάθησε να κλείσει τους χώρους. Πιο δραστήριος παίκτης των Αργεντίνων ήταν ο Ντι Μαρία. Δύο φάσεις όλες κι όλες για την ομάδα της Λατινικής Αμερικής, η πιο σημαντική με τον Ιγκουαϊν στον 45ο λεπτό!

Πιο επιθετική η Αργεντινή και στην επανάληψη με τον Μπουφόν να προλαβαίνει τον Ντι Μαρία στο 52’ ενώ η «Σκουάντρα Αντζούρα» έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Ινσίνιε στο 68ο λεπτό.
Πάντως η ανωτερότητα της «μπιανκοσελέστε» επιβραβεύτηκε επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Έκτορ Μπανέγκα αξιοποίησε μεταβίβαση του Λο Κέλσο.

Στο 84ο λεπτό ο Μανουέλ Λαντσίνι της Γουέστ Χαμ «έκλεισε» την παράσταση μετά από μπαλιά του Ιγκουαϊν.

Τελικό σκορ 2-0 για την Αργεντινή που παραμένει αήττητη απέναντι στην Ιταλία εδώ και 31 χρόνια!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.