Δώνης: «Δεν έχουμε ταβάνι»

Ευχαριστημένος με την εφετινή πορεία του Ατρομήτου σε πρωτάθλημα και κύπελλο εμφανίζεται ο Γιώργος Δώνης.

Ευχαριστημένος με την εφετινή πορεία του Ατρομήτου σε πρωτάθλημα και κύπελλο εμφανίζεται ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τη νίκη επί της Δόξας Δράμας, καθώς επίσης και για τις συνθήκες εργασίας στην ομάδα του Περιστερίου. Επίσης, μίλησε και για τη νοοτροπία στην Ελλάδα, αλλά και για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ. Ο Δώνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το αν η φετινή πορεία του Ατρόμητου, εκτός από τη χαρά στους ανθρώπους του, χαροποιεί και τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου: «Το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε σε μια ομάδα που το χαιρόμαστε ιδιαίτερα έχουμε και πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν κοιτάμε και το ευρύτερο περιβάλλον. Η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, αφού χρειάζονται σημαντικές αποφάσεις για καλύτερες ημέρες».

Για το αν η συγκεκριμένη πορεία, αποτελεί επιβράβευση του σχεδίου που υπάρχει ή αν θα προτιμούσε έναν πλούσιο πρόεδρο που θα έβαζε πολλά λεφτά: «Είναι πολύ σημαντικό, αν και θα προτιμούσα το σενάριο του προέδρου που θα έβαζε 100 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει προγραμματισμός, σχέδιο, γίνεται σοβαρή δουλειά στις ακαδημίες, αλλά πάνω απ’ όλα το κυρίαρχο για να προχωρήσει μια ομάδα, είναι η συνεργασία. Για να υλοποιείται ένα πλάνο, πρέπει να υπάρχει οργάνωση και σχεδιασμός σε κάθε μεταγραφική περίοδο από νωρίτερα, ώστε να υπάρχει ικανοποιητικός βαθμός ετοιμότητας και να ξέρεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μεγάλες ελληνικές ομάδες, δεν υπάρχει σχέση ειλικρίνειας ανάμεσα στη διοίκηση και τον κόσμο. Αν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι μεγάλο, αναγκάζεσαι να πεις ψέματα στον κόσμο, γιατί δεν μπορεί να πετύχεις αυτό που υπόσχεσαι».

Για την ελληνική νοοτροπία: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στο ποδόσφαιρο  υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία. Δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν δουλεύει σωστά όταν έχει γνώση και δεν πρέπει να καταδικάζουμε κάποιον με την πρώτη αποτυχία. Είναι πολύ εύκολο να υπάρχουν κάποια άσχημα αποτελέσματα. Και τα συμπεράσματα είναι εύκολα γιατί έτσι είμαστε σαν λαός, οπότε αυτό που βγαίνει είναι ότι όλοι είναι άχρηστοι. Πολλοί από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ έφυγαν ως «άχρηστοι» από την Ελλάδα και πλέον κοντεύουν να φτάσουν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα θα συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα. Το ιδανικό είναι όχι να βάλουμε μυαλό, αλλά να συνειδητοποιούμε την πραγματικότητα και να το δούμε διαφορετικά. Τα πράγματα, βέβαια, είναι διαφορετικά στους προπονητές. Αν είναι καλός και δουλεύει σωστά είναι πάντα καλός. Σε λάθος επιλογές, όμως, μπορεί να υπάρξει κριτική και αυτό είναι σωστό. Παντού, άλλωστε, γίνεται κριτική, όταν υπάρχει και ο παράγοντας θέαμα. Η διαφορετικότητα βρίσκεται στην Ελλάδα, γιατί η κριτική είναι πολύ εύκολη. Πολλές φορές γίνεται κι από εμάς τους ίδιους, γιατί η νοοτροπία δεν είναι η καλύτερη δυνατή».

Για το αν υπάρχει το άγχος της διαχείρισης της επιτυχίας: «Είναι λογικό ότι πρέπει να βάζεις κάποιες προτεραιότητες. Όχι, όμως, να αφήνεις το ένα για να κερδίσεις το άλλο. Ξεκαθαρίζω ότι ανεξάρτητα με το γεγονός ότι τελειώνει το συμβόλαιό μου, ο Ατρόμητος θέλει να υλοποιήσει το στόχο της Ευρώπης όχι για να κάνει ένα ταξίδι. Αν, τελικά, βγει, είναι πολύ σημαντικό να διεκδικήσει το καλύτερο και να είναι ανταγωνιστικός ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα έχει στην κλήρωση. Ελπίζω, πάντως, να πάρουμε το καλύτερο δυνατό εισιτήριο για να αποφύγουμε το ταξίδι της ταλαιπωρίας».

Για το ποιος είναι ο βασικός στόχος: «Το Κύπελλο είναι η προτεραιότητα. Κι είναι γιατί αν ο Αστέρας Τρίπολης περάσει στον τελικό, χάνεται μια θέση από τα play off. Από εκεί και πέρα, ένας τίτλος, είναι πάντα… ένας τίτλος για οποιαδήποτε ομάδα. Και θέλω να επαναλάβω αυτό που είπα και στη συνέντευξη Τύπου, ότι δηλαδή θα ήθελα οι αρμόδιοι να συμπεριφερθούν λίγο πιο δίκαια στον Ατρόμητο, αφού πάντα ο αντίπαλός μας έχει μια μέρα περισσότερη ξεκούρασης κι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών. Είναι γεγονός που αν το αναλύσεις είναι σημαντικό και πρόκειται για σκεπτικό απλής δικαιοσύνης».

Για το ότι πλέον η κατάστασή είναι υπό τον έλεγχο του Ατρόμητου: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι πολύ διαφορετικό το να περιμένεις τα  αποτελέσματα των άλλων, από το να ξέρεις ότι τα πάντα εξαρτώνται από σένα. Στο χέρι μας είναι να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειάζονται για να μπούμε στην πεντάδα. Έχουμε μπροστά μας τον ημιτελικό και με ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι θα έχουμε τις πιθανότητες υπέρ μας».

Για το αν σκέφτεται την ταλαιπωρία να κληθεί να δώσει ευρωπαϊκό παιχνίδι στα μέσα Ιουλίου: «Επανέρχομαι στο θέμα της συνεργασίας. Όταν ένα τεχνικό επιτελείο έχει καλή συνεργασία με τη διοίκηση, δεν αφήνει τα πράγματα να φτάσουν προς το τέλος της σεζόν. Η οργάνωση και η υλοποίηση του σχεδίου γίνεται πέντε έξι μήνες νωρίτερα. Στον Ατρόμητο αυτό γίνεται συνέχεια την τελευταία τριετία. Το προηγούμενο καλοκαίρι, αν και δεν είχα ανανεώσει το συμβόλαιό μου, ο προγραμματισμός είχε υλοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό. Το ίδιο γίνεται και τώρα από τον Ιανουάριο για την επόμενη σεζόν».

Για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι: «Αυτά θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. Να δούμε πού θα φτάσει ομάδα και το τι σκέφτονται οι δυο πλευρές. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, αλλά έχω κάποια πράγματα που θα το σκεφτώ όταν έρθει η ώρα».

Για το αν σκέφτεται ότι η ομάδα έχει φτάσει στο «ταβάνι», οπότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να διεκδικήσει: «Δεν το σκέφτομαι έτσι, αφού ποτέ δεν υπάρχει ταβάνι. Όταν υλοποιείς ένας στόχο αρχίζεις να σκέφτεσαι τον επόμενο. Πλέον δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα, οι ομάδες έχουν μεγάλα προβλήματα και δεν ξέρουμε πώς θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο τους επόμενους μήνες. Ο Ατρόμητος έχει το πλεονέκτημα ότι είναι νοικοκυρεμένη ομάδα κι αυτό σίγουρα λειτουργεί υπέρ μας».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μέταλιστ: «Η βασική του δύναμη είναι ότι παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας. Χρειάζεται ειδικό χειρισμό, αφού η Μέταλιστ διαθέτει μεγάλο ταλέντο. Το παιχνίδι της μπορεί να έχει αναρχία, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα περάσει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.