Την έριξε στα Πηγάδια

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από την Ξάνθη για πρώτη φορά στην ιστορία του και πλέον έχει μπει σε τροχιά πλέι οφ. Ο Περόνε με υπέροχο πλασέ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, με εννιά οι νικητές.

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από την Ξάνθη με εκπληκτικό γκολ της “χρυσής αλλαγής” του Σάκη Τσιώλη, τον Εμάνουελ Περόνε και έγραψε ιστορία με το τρίτο συνεχόμενο διπλό εκτός έδρας στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι Αρκάδες άφησαν πίσω τους στην βαθμολογία τους Ακρίτες και πλέον κάνουν βλέψεις ακόμα και για τα πλέι οφ.
 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την Ξάνθη με τους Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα (από δεξιά) τους Κομεσίδη, Μπέρτο, Στάσιακ, Εντιμάρ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Ντάνι, Βλαχοδήμος και στην επίθεση οι Μαρκόφσκι, Πόι.
 
Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα με τερματοφύλακα τον Χακόμπο και στην άμυνα τους, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Αλβάρεζ, Πιπίνη. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσαμπούρης, Ράγιος, Ουσέρο, Χουανίτο και στην επίθεση οι Μπρέσκα, Σολάκης.
 
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν “μουδιασμένα” τις προσπάθειές τους, προσπαθώντας αρχικά να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξουν και οι πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα και οι θεατές που βρέθηκαν στα Πηγάδια να μην παρακολουθούν καλό θέαμα.
 
Από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου και έπειτα η Ξάνθη έδειξε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ασκεί πίεση στα καρέ του Χακόμπο, όμως δεν μπόρεσε και να πετύχει το γκολ που θα της έδινε και το προβάδισμα για τη νίκη. Πάντως είχε τις ευκαιρίες για να το κάνει, με καλύτερη την κεφαλιά του Βασιλακάκη, που μόνος του από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε κυρίως λόγω των αποβολών των δύο ομάδων. Βέβαια πριν από αυτές, η Ξάνθη είχε και πάλι την μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του Μπέρτου βρήκε στο πάνω μέρος του δοκαριού και έφυγε άουτ, ενώ λίγο αργότερα η μπαλιά του Ράγιος έβγαλε σε θέση βολής τον Περόνε, που κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1 για τους Αρκάδες. Ο Αργεντίνος έγινε έτσι η “χρυσή αλλαγή” για τον Σάκη Τσιώλη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως χάρισε στην ομάδα του την τρίτη σερί νίκη της εκτός έδρας στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, επίδοση που επιτυγχάνει ο Αστέρας για πρώτη φορά στην ιστορία του.
 
Από κει και πέρα, οι δύο ομάδες συνέχισαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς αρχικά αποβλήθηκε για την Ξάνθη ο Μαρκόφσκι και τον ακολούθησε λίγο αργότερα και ο Τσαμπούρης με αποτέλεσμα να επικρατήσει νευρικότητα στο παιχνίδι, ενώ λίγο πριν από την λήξη της αναμέτρησης αποβλήθηκε και ο Ράγιος.

Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 22η
Αγώνας: Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης
Γήπεδο: Πηγαδιών
Διαιτητής: Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Ποντίκης, Δημητριάδης


Οι συνθέσεις:


Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Στάσιακ, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Πόι, Ντάνι, Βλαχοδήμος.


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Πιπίνης, Ράγιος, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα, Σολάκης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.