Ο Σαλβίνι κατά Ιγκουαϊν και της βίας στα Ιταλικά γήπεδα!

Μια αυστηρότατη ποινή για τον Γκονζάλο Ιγκουαίν με αφορμή την αποβολή του στο Κυριακάτικο ντέρμπι Μίλαν - Γιουβέντους ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης κι οπαδός των "ροσονέρι" Ματέο Σαλβίνι

Όλα τα είχε η Μίλαν, οι κρίσεις των πολιτικών της έλλειπαν.. Όπως βέβαια και η ακραίες συμπεριφορές βασικών της παικτών.
Σαν κι αυτό που έκανε ο Ιγκουαίν στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες με δύο απανωτές κίτρινες κάρτες στο 83’ κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-1.

Ο Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών στη γειτονική χώρα στο περιθώριο πολιτικών του εξαγγελιών για τη βία στα γήπεδα, από τη Ρώμη, αναφέρθηκε στην ήττα της αγαπημένης του Μίλαν από την Γιουβέντους επιρρίπτοντας το μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον Γκονζάλο Ιγκουαίν.

Ο πολυσυζητημένος στην Ιταλία και όχι μόνον, πολιτικός κατηγόρησε τον Αργεντινό φορ όχι μόνον για τη συνολική του ευθύνη στο ντέρμπι (όπου αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο) αλλά κυρίως για την δυσφημιστική του συμπεριφορά την ώρα της αποβολής του :
«Ήμουν στο Σαν Σίρο μαζί με τον γιό μου καθώς είμαστε και οπαδοί της Μίλαν. Ντράπηκα για αυτό που έκανε ο Ιγκουαϊν μπροστά στον διαιτητή! Πραγματικά, τι μήνυμα στέλνει σε νέα παιδιά ένας παίκτης ο οποίος πρέπει να θεωρείται πρότυπο; Ελπίζω ότι θα του βάλουν μια μεγάλη ποινή! Ο συγκεκριμένος παίκτης παίρνει πάρα πολλά λεφτά έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του

Πάντως τα πειθαρχικά όργανα της Ιταλικής Serie A επέβαλαν ποινή δύο αγωνιστικών στον Ιγκουαϊν μην υπακούοντας στην «οδηγία» του Σαλβίνι περί της εσχάτης των ποινών!

Όσο για τον ισχυρό πολιτικό άνδρα αλλά και φίλαθλο, όπως το τονίζει συχνά – πυκνά, αυτός σήμερα προχωρώντας σε εξαγγελίες αναφορικά με την πάταξη της βίας στα γήπεδα, με αφορμή ξυλοδαρμό διαιτητή σε αγώνα τοπικών κατηγοριών στην περιφέρεια του Λάτσιο, τόνισε πως πλέον «οι διαιτητές πρέπει από εδώ και στο εξής να αισθάνονται ασφαλείς» ενώ προχωρώντας πιο πέρα, προανήγγειλε πιο αυστηρά μέτρα για την πρόληψη και καταστολή των φαινομένων βίας :

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επανέλθει η ασφάλεια, ο σεβασμός και η πειθαρχία στα γήπεδα! Σαν πολιτικός και σαν πατέρας νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τιμωρηθούν οι εγκληματίες (!). Αρνούμαι την στρατικοποίηση στα γήπεδα, όμως από σήμερα οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά..» 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.