Οι Έλληνες των αστεριών!

Ποιοί είναι οι "ξενιτεμένοι" Έλληνες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Κώστας Μανωλάς μόλις έγινε κομμάτι της μικρής αυτής παρέας!

Το ταβάνι είναι μόνο ο ουρανός όταν έχεις πάρει μεταγραφή σε ένα απ’ τα κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης και εκεί είναι φυσικό να είσαι κοντά στ’ αστέρια! Ο Κώστας Μανωλάς με το γκολ που πέτυχε επί της Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, έστειλε τη Ρόμα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε μέλος του ολιγάριθμου κλαμπ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι με τη φανέλα ξένου συλλόγου (και όχι όπως εκείνοι του Παναθηναϊκού το 1996), αγωνίστηκαν σε ημιτελικό της διοργάνωσης. 

Άκης Ζήκος / Μονακό / 2003 – 2004

Συμμετοχή 51 λεπτών!

Ο Άκης Ζήκος στις 20 Απριλίου 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας ο οποίος αγωνίστηκε σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ με φανέλα ξένου συλλόγου. Η εξαιρετική παρουσία τόσο του ίδιου, όσο και ολόκληρης της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ, έφερε τους Μονεγάσκους απέναντι στην Τσέλσι του Κλαούντιο Ρανιέρι. Έκείνο το ματς στο Λουί ΙΙ, ο Ζήκος το έζησε μέχρι το 52ο λεπτό, καθώς τότε αποβλήθηκε για εκτός φάσης χτύπημα στον υπερβολικό Κλοντ Μακελελέ. Η Μονακό επικράτησε παρά την αποβολή του Έλληνα μέσου 3-1 και μετά το 2-2 του Λονδίνου, πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ο Ζήκος έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η ομάδα του γνώρισε την ήττα 3-0 απ’ την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο, στις 26 Μαίου του 2004 στο Γκέλσενκίρχεν της Γερμανίας. 

Κυριάκος Παπαδόπουλος / Σάλκε / 2010-2011

“Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε…”

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έζησε το απόλυτο ποδοσφαιρικό παραμύθι στην τρυφερή ηλικία των 19 ετών! Ο γεννημενος στην Κατερίνη αμυντικός μετά το πέρασμα του απ’ τον Ολυμπιακό, δοκίμασε την τύχη του στην Μπουντεσλίγκα και τη Σάλκε. Ο Ράλφ Ράγκνικ είχε πάρει τη θέση του Φέλιξ Μάγκατ στα μέσα της σεζόν στον πάγκο της ομάδας και οι βασιλικοί μπλε, κατάφεραν να αποκλείσουν την τότε κάτοχο του τίτλου Ίντερ στα προημιτελικά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ραούλ, ο οποίος αποδείκνυε πως μπορούσε να σκοράρει και εκτός Ρεάλ, ενώ τις εντυπώσεις κέρδιζε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Η Σάλκε βρήκε απέναντι της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και γνώρισε αποκλεισμό με συνολικό σκορ 6-1. Ο Έλληνας αμυντικός ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια της ημιτελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.