Δεύτερη θέση για την ομάδα ADAC Opel Rallye Junior στο Gran Canaria

Ένας ακόμα τερματισμός στο βάθρο για τον Μάρτιν Σεσκς στο Rally Islas Canarias με το Opel ADAM R2, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην δεύτερη θέση της προσωρινής κατάταξης του ERC Junior.

Ένας ακόμα τερματισμός στο βάθρο για τον Μάρτιν Σεσκς στο Rally Islas Canarias με το Opel ADAM R2, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην δεύτερη θέση της προσωρινής κατάταξης του ERC Junior.

Η ομάδα ADAC Opel Rallye Junior Team κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος FIA ERC Junior για το 2018. Μετά την τρίτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στις Αζόρες, ο 18χρονος Λετονός Μάρτιν Σεσκς τερμάτισε δεύτερος στο Rally Islas Canarias στο τιμόνι του Opel ADAM R2 και φιγουράρει τώρα στη δεύτερη θέση της κατάταξης του FIA ERC Junior. Ο Σουηδός ομόσταυλός του, 27χρονος Τόμ Κρίστενσον, τερμάτισε τέταρτος στον ασφάλτινο αγώνα που διεξήχθη στην περιοχή γύρω από τη Las Palmas στο Gran Canaria και πήρε τους πρώτους του βαθμούς φέτος, μετά την εγκατάλειψη στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Σεσκς πάλεψε σκληρά για τη νίκη απέναντι στον Πορτογάλο Ντιόγκο Γκάγκο. Στο τέλος του πρώτου σκέλους, ο Junior οδηγός της Opel προηγείτο με διαφορά 7 δέκατα του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Γκάγκο, κερδίζοντας επτά βαθμούς bonus. Ο Σεσκς άσκησε μεγάλη πίεση στους πιο πεπειραμένους οδηγούς της Peugeot στο δεύτερο σκέλος, όμως μετά από 14 ειδικές διαδρομές και πάνω από 200 χιλιόμετρα αγώνα, ο Gago υπερίσχυσε με διαφορά 8,9 δευτερολέπτων. Ήταν μία αξιοσημείωτη επίδοση από την πλευρά του Λετονού, δεδομένου ότι το Rally Islas Canarias ήταν ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας της καριέρας του.  

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το δεύτερο συνεχόμενο τερματισμό μου στο βάθρο», δήλωσε ο Μάρτιν Σεσκς. «Αρχικά έπρεπε να αποδεχτώ πόσο απίστευτα αργά μπορείς να φρενάρεις στην άσφαλτο και με τι απίστευτες ταχύτητες μπορείς να στρίβεις με το ADAM R2. Επιπλέον, καταλάβαμε γρήγορα πόσο σημαντική είναι η ακρίβεια των pace notes σε τόσο γρήγορες ειδικές διαδρομές. Βρήκα καλό ρυθμό από νωρίς και οι μάχες απέναντι στα Peugeot. Παράλληλα όμως δεν ήθελα να διακινδυνεύσω τον τερματισμό μου στο βάθρο. Το ατύχημα του Λιαρένας μας έδειξε πόσο γρήγορα μπορεί να τελειώσει ένα τέτοιο ράλλυ. Δεδομένου ότι μέχρι τώρα είχα άποψη μόνο για το χώμα, πρέπει να πω ότι η άσφαλτος είναι πραγματικά απολαυστική και ακόμη περισσότερο στο τιμόνι του ADAM R2!»

Ο τρίτος γύρος του FIA ERC Junior για οδηγούς κάτω των 27 ετών θα συγκεντρώσει την ελίτ των νέων ταλέντων της Ευρωπαϊκής σκηνής ράλλυ στα περίχωρα της Ιταλικής πρωτεύουσας. Το Rally di Roma Capitale διεξάγεται από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου επίσης σε ασφάλτινες διαδρομές, σε ένα σκηνικό με μεγάλη ιστορία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.