Σαλβίνι: Οι κερδοσκόποι ποντάρουν σε «κατάρρευση» της Ιταλίας

Ο Ιταλός υπουργός ανεβάζει και πάλι τους τόνους κατά ΕΕ και αγορών: Θέλουν να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές τις υγιείς επιχειρήσεις

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε και σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, περνώντας για άλλη μία φορά στην επίθεση κατά όσων ασκούν σκληρή κριτική στα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει το έλλειμμα. «Εάν κάποιος έκανε διαβολικές σκέψεις, θα πίστευε πως υπάρχουν άνθρωποι που στοιχηματίζουν στο spread, επειδή δεν θέλουν η Ιταλία να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας» τόνισε ο Ιταλός υπουργός, επισημαίνοντας πως το χάσμα στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας διευρύνθηκε σήμερα.

«Δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα υποχωρήσουμε» τόνισε, αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό και πρόσθεσε πως «οι κερδοσκόποι που συμπεριφέρονται όπως ο (Τζορτζ) Σόρος ποντάρουν σε «κατάρρευση» της Ιταλίας για να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές τις υγιείς επιχειρήσεις και υπάρχουν πολλές που έχουν απομείνει σε αυτή τη χώρα».

Να σημειωθεί πως ο Σαλβίνι έχει οδηγήσει τους τελευταίους μήνες το κόμμα του σε εξαιρετικές επιδόσεις. Ενώ οι δημοσκοπήσεις του έδιναν λιγότερο από 10% πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, κέρδισε περίπου το 17% των ψήφων και το κόμμα του βρίσκεται τώρα πρώτο στις προθέσεις ψήφου με περισσότερο από 30%. Αφού επί μήνες επαναλάμβανε έναν αντιμεταναστευτικό λόγο, ο Σαλβίνι μιλάει πλέον περισσότερο για κοινωνικά προβλήματα.

«Η πραγματική πρόκληση είναι η μάχη κατά της επισφαλούς εργασίας, της ανεργίας (…), οι άδειες κούνιες των μωρών». «Οι εχθροί της Ευρώπης είναι αυτοί που έχουν οχυρωθεί στο μπούνκερ των Βρυξελλών (…) οι Γιούνκερ, οι Μοσκοβισί που έφεραν την επισφάλεια και τον φόβο στην Ευρώπη και αρνούνται να εγκαταλείψουν τις πολυθρόνες τους», τόνισε ο Σαλβίνι σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τη Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη.

Για τον Σαλβίνι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται σε Γιούνκερ και Μοσκοβισί. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι επιθέσεις του ήταν σχεδόν καθημερινές, κυρίως μετά τις επικρίσεις τους εναντίον του σχεδίου του προϋπολογισμού της Ιταλίας που προβλέπει αύξηση των δαπανών και του δημοσιονομικού ελλείμματος αντίθετα με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει μέχρι τώρα η χώρα.

«Προσέχω τις εκτιμήσεις των Χρηματιστηρίων, των αγορών, των αναλυτών, όμως όταν ένα σχέδιο προϋπολογισμού, όπως το δικό μας, βάζει στο κέντρο το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στη ζωή, στη σύνταξη, αυτό προηγείται κάθε άλλης λογικής» τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκε και η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο). «Η ΕΕ έχει οικοδομηθεί πάνω σε πολλές υποσχέσεις (…) αλλά σε πολύ λίγα επιτεύγματα και αποτελέσματα (…) εντελώς αξιοθρήνητα», υποστήριξε η Λεπέν. «Δεν αγωνιζόμαστε εναντίον της Ευρώπης, αλλά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει γίνει ένα ολοκληρωτικό σύστημα», πρόσθεσε. «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ιστορική στιγμή. Τον ερχόμενο Μάιο θα γραφτεί Ιστορία με κεφαλαίο Ι. Η ανάδυση μιας Ευρώπης των εθνών» κατέληξε η Λεπέν.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.