Δε χρειάζεται πανικός

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τις κινήσεις που προς το παρόν (δεν) έχει κάνει η ΑΕΚ προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες στο ρόστερ της.

Μένουν ακριβώς δύο εβδομάδες για την αναχώρηση της ΑΕΚ με προορισμό το Κίελτσε, εκεί όπου και φέτος θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Μόλις 18 μέρες από την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής σεζόν, αλλά αν κάποιος ρίξει μια ματιά σε σχόλια φίλων της Ένωσης ενδεχομένως να πιστέψει ότι η ομάδα έχει …καταστραφεί. Ο λόγος φυσικά είναι οι μεταγραφές που δεν έχουν γίνει, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ανησυχεί για το αν θα καταφέρει ο Δικέφαλος να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όταν και θα γίνει το πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν.

Ένα μεγάλο ποσοστό των φιλάθλων της ΑΕΚ ενδεχομένως να περίμενε ότι αρκετές μέρες πριν το πρώτο ραντεβού της ομάδας θα είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ ή τουλάχιστον θα είχαν γίνει οι πρώτες απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που άφησαν οι παίκτες που αποχώρησαν. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάει ο καιρός και δε γίνεται η παραμικρή κίνηση, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανησυχία του κόσμου. 

Κατά την ταπεινή μας άποψη πάντως, δε θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και εξηγούμαστε… Είναι δεδομένο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη έχουν κάνει την προεργασία που απαιτείται πριν προχωρήσει η ομάδα στις κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ. Σίγουρα και γι’ αυτούς θα ήταν ιδανικό από τις πρώτες κιόλας μέρες του καλοκαιριού να έχουν ολοκληρώσει τα μέλη του έμψυχου δυναμικού, έτσι ώστε στην προετοιμασία να δουλέψει ο προπονητής με όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το γεγονός αυτό αποτέλεσε ενδεχομένως κι έναν απ’ τους βασικούς λόγους που η ομάδα κατάφερε να πετύχει τους βασικούς στόχους της (κατάκτηση πρωταθλήματος και συμμετοχής σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης). Ο Χιμένεθ δούλεψε πέρυσι στην Πολωνία με το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ κι αυτό τον βοήθησε σημαντικά στο “χτίσιμο” της ομάδας με τον τρόπο που ίδιος ήθελε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ο στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ εννοείται ότι θα πρέπει να είναι ο ίδιος ενόψει του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Ακόμα όμως μένουν αρκετές μέρες μέχρι τότε και δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε γκρίνια. Ο κορμός άλλωστε της ομάδας είναι δεδομένο ότι δεν θα αλλάξει. Σίγουρα όμως πρέπει να γίνουν απαραίτητα 4-5 προσθήκες, οι οποίες σε συνδυασμό με τις ανανεώσεις των Λιβάια – Μπάρκα (σημαντική θα είναι και η παραμονή του Παναγιώτη Κονέ), αλλά και την έλευση του Αλμπάνη, μπορούν να φέρουν την ΑΕΚ στο επιθυμητό επίπεδο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.