“Ο ΟΦΗ οδεύει στον όλεθρο”

Η διοικούσα επιτροπή του ΟΦΗ, παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναλύθηκε όλη η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, κυρίως στον οικονομικό τομέα.

Η διοικούσα επιτροπή του ΟΦΗ, παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναλύθηκε όλη η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, κυρίως στον οικονομικό τομέα. “Αν δε βρεθεί ισχυρή οικονομικά διοίκηση μέχρι τη Γ.Σ. στις 2 Μαΐου, η ομάδα οδεύει προς τον όλεθρο”, ήταν μία από τις φράσεις που ακούστηκαν από τον πρόεδρο Χρήστο Μιχαλόπουλο.

Για μία ακόμα φορά, το όνομα του Γιάννη Κουράκη ακούστηκε ως του μοναδικού ίσως ανθρώπου που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της ομάδας: “Μόνο ο Γιάννης Κουράκης μπορεί να βρει τη λύση διοικητικά για τον ΟΦΗ λόγω του κύρους του, των δυνατών οικονομικά ανθρώπων που μπορεί να συμπαρασύρει και της δύναμής του από το ποσοστό που λαμβάνει ως δήμαρχος”, είπε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αδειοδότηση, τονίζοντας πως είναι καλύτερα τα πράγματα από πέρσι, ενώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σημείωσε πως ουσιαστικά ήταν αποτυχημένη. 

“Η Διοικούσα Επιτροπή ανέλαβε στις 4 Ιανουαρίου. Οι στόχοι της Διοικούσας ήταν να οδηγήσει την ομάδα σε νέα διοίκηση και να χειριστεί το θέμα της αδειοδότησης. Πιστεύω ότι σε αυτά πετύχαμε. Ευχαριστώ τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρόσφεραν τα μέγιστα. Η ομάδα αγωνιστικά πέτυχε απολύτως. Είχαμε το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί δεν πετύχαμε.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο σημείο μηδέν. Βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άβυσσο. Πριν από τον όλεθρο. Δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ στο ταμείο. Η διοίκηση του πρώην μεγαλομετόχου άφησε καμένη γη.

Ο πρώτος πολίτης της πόλης ανέλαβε την πρωτοβουλία και καλά έκανε. Έδωσε τα πάντα. Έκανε και λάθη η ομάδα αδικήθηκε και επιβαρύνθηκε οικονομικά. Η διοίκηση Μαχλά προσπάθησε και αυτή. Η ομάδα όμως έκανε ένα μπάτζετ που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Ήρθαν καλοί παίκτες, αλλά επιβαρυνθήκαμε οικονομικά.

Μετά την αποχώρηση του δημάρχου, βιώσαμε μοναξιά και ερημιά. Ο ΟΦΗ δεν βοηθήθηκε από κανένα. Εκτός από ένα άνθρωπο. Μια οικονομική βοήθεια σε μια κρίσιμη στιγμή που την ξέρετε όλοι. Ούτε ένας Άραβας μπορούμε να πούμε χαριτολογώντας δεν ενδιαφέρθηκε για την ομάδα αυτή. Γιατί; Ποιό είναι το αόρατο χέρι που εμποδίζει τους επενδυτές και τους χρηματοδότες;

Εμείς δρομολογήσαμε την αδειοδότηση, αποτύχαμε όμως στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αποτύχαμε να βρούμε επενδυτές. Σαν πρόεδρος ένοιωσα μοναξιά. Ουδείς σήκωσε το τηλέφωνο να με πάρει. Ούτε χρηματοδότης, ούτε πρώην πρόεδρος, ούτε φίλαθλος. Κάποιοι έχουν επαναπαυτεί. Δεν μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που θα τραβούν το κουπί και να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους και κάποιοι να μην συγκινούνται.

Δεν μου τράβηξε κανείς το αυτί για να ασχοληθώ με τον ΟΦΗ. Όταν τιμή μου. Και θα συνεχίσω να τον υπηρετώ από τη θέση του κλητήρα ή από αυτή στρατηγού. Στον ΟΦΗ υπήρχαν άτομα που έκαναν δημόσιες σχέσεις και πολιτική στην πλάτη του ΟΦΗ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Το μέλλον του ΟΦΗ δεν θα είναι καλό αν δεν βρεθεί χρηματοδότης. Ο ΟΦΗ δεν είναι 11 άνθρωποι της διοίκησης. Είναι μια εταιρεία. Είναι οι ποδοσφαιριστές, οι ποδοσφαιριστές, οι υπάλληλοι. Προσπάθησα να τους δω όλους σαν ανθρώπους, όχι σαν αντικείμενα.

Άλλοι βλέπουν τους υπαλλήλους σαν αντικείμενα. Άλλοι κάνουν πολιτική. Εγώ δεν κάνω. Τα λίγα χρήματα που διαχειρίστηκα τα μοίρασα στους υπαλλήλους και στους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν υπάλληλοι του ΟΦΗ που πεινούν. Το ίδιο και ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τους ανθρώπους αυτούς. Εμείς σαν διοίκηση είμαστε συγκεκριμένων δυνατοτήτων. Ένιωσα απελπισία και μοναξιά. Περίμενα την βοήθεια από κάποιους, αλλά δεν σήκωσαν ούτε το τηλέφωνο.

Βαρέθηκα να κάνω εκκλήσεις. Ο ΟΦΗ είναι ένα περήφανο και δημοκρατικό σωματείο. Στην Γενική συνέλευση που έρχεται είναι επιτακτική ανάγκη να προκύψει ισχυρή διοίκηση. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει ΟΦΗ. Σήμερα τελειώνω την πορεία μου στον ΟΦΗ. Ευχαριστώ όλα τα μέλη που συνεργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια. Ήμουν μέλος της διοίκησης που ανέβασε τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική και που τερματίσαμε φέτος στη δέκατη θέση. Αυτό θα γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας του ΟΦΗ”, είπε στην ομιλία του ο κ. Μιχαλόπουλος.

ΚΑπό την πλευρά του ο Σήφης Κορωνάκης, είπε: “Θέλω να συγχαρώ τον Χρήστο Μιχαλόπουλο για την προσφορά του στον ΟΦΗ τρία χρόνια. Όταν μπήκα στην ομάδα μετά από το τηλεφώνημα του κ. Ξημέρη στις 11.55, βρήκα απλήρωτους παίκτες για τρία χρόνια. Ο στόχος ήταν να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Οι προπονητές και οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους. Τους δίνω συγχαρητήρια. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Δεν υπάρχει φώς στο τούνελ. Αν στην Γενική Συνέλευση στις 2 Μάιου δεν βρεθεί ισχυρή διοίκηση, ο ΟΦΗ πηγαίνει προς διάλυση”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.