Ολοκληρώνεται ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 με το 5ο Ετάπ

Ολοκληρώνεται σήμερα ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 με το 5ο ετάπ που θα εκκινήσει από την Ακρόπολη και θα τερματίσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια μεγάλη γιορτή περιμένει τους φίλους της ποδηλασίας στο "Καλλιμάρμαρο".

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ολοκληρώνεται σήμερα με το 5ο και τελευταίο ετάπ της φετινής διοργάνωσης, μήκους 132,54 χιλιομέτρων, το οποίο θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην Αττική. Η Ακρόπολη, η Αθηναϊκή Ριβιέρα και το σιρκουί στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι οι μεγάλοι “πρωταγωνιστές”, ενώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σημείο τερματισμού, θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους με πολλές και ποικίλες παράλληλες δράσεις.

Το πελοτόν θα εκκινήσει στις 10:30 το πρωί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και μέσω της λεωφόρου Συγγρού θα φτάσει στην παραλιακή, κατευθυνόμενο προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα (Παλαιό Φάληρο, Καλαμάκι, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βάρη και Αγία Μαρίνα). Κάνοντας αναστροφή στην Αγία Μαρίνα, οι αθλητές θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, μπαίνοντας στο σιρκουί μήκους 6,42 χλμ, στο οποίο θα πραγματοποιήσουν δέκα στροφές.

Το σιρκουί είναι αριστερόστροφο, ξεκινάει από το Παναθηναϊκό Στάδιο και περνάει διαδοχικά από Βασιλέως Κωνσταντίνου, Χίλτον, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Βασιλέως Γεωργίου, Αμαλίας, Συγγρού, Αθανασίου Διάκου και Αρδηττού, για να ολοκληρωθεί μπροστά στο “Καλλιμάρμαρο” με ένα – λογικά – εντυπωσιακό μαζικό σπριντ και αφού πρώτα η τηλεοπτική εικόνα θα έχει μεταφέρει σε κάθε γωνιά της υφηλίου τα μνημεία, τα αξιοθέατα και τα τοπόσημα της πρωτεύουσας.

Με τις καθιερωμένες απονομές στον μεγάλο νικητή της γαλάζιας φανέλας, αλλά και όσους διακρίθηκαν στις υπόλοιπες κατατάξεις και βαθμολογίες, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα αποχαιρετήσει τους φίλους της ποδηλασίας, δίνοντας ραντεβού για το 2025!

Ταυτότητα 5ου ετάπ

Αθήνα (Ακρόπολη – Παναθηναϊκό Στάδιο), 132.54 χλμ

Σημεία ενδιαφέροντος

χλμ 0: Εκκίνηση / Ακρόπολη

χλμ 19,2: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Δημαρχείο Βούλας

χλμ 56,4: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Ελληνικό

χλμ 67,4: Σπριντ ανάβασης 1 – Κατ. 3 / Διασταύρωση Συγγρού & Αμαλίας

χλμ 100,4: Ενδιάμεσο σπριντ 3 / 5ο πέρασμα από τη γραμμή του τερματισμού

χλμ 132,54: Τερματισμός / Παναθηναϊκό Στάδιο

Image description


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.