Ραντεβού με την ιστορία (vid)

Χάρκοβο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο Χάρκοβο, νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο του 2008 είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην πρώην πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ουκρανίας.

Χάρκοβο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο Χάρκοβο, νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο του 2008 είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά  στην πρώην πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ουκρανίας. Και είχε «λυγίσει» στο τέλος απ’ την Μέταλιστ με 1-0 σε αγώνα της φάσης των ομίλων του (τότε) κυπέλλου UEFA. Μία ήττα η οποία δεν επηρέασε τους «ερυθρόλευκους», καθώς κατάφεραν να προκριθούν στην φάση των «32».

Τώρα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα κληθεί να φανεί συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία. Θυμίζουμε πως κατά το παρελθόν έχει περάσει στον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και του κυπέλλου κυπελλούχων (που πλέον δεν υφίσταται). Όμως ποτέ δεν έχει παίξει στους «8» του Europa League (πρόκειται για το παλιό κύπελλο UEFA).

Δίχως άλλο οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας θέλουν να συνδυάσουν το όνομά τους με μία ιστορική πρόκριση. Και γιατί όχι, να προχωρήσουν όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» υπάρχει αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, άπαντες αναγνωρίζουν πως η αναμέτρησης της Πέμπτης στο «παγωμένο» Χάρκοβο κρύβει δυσκολίες και θα χρειαστεί απόλυτη συγκέντρωση και μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μπουν απ’ το πρώτο ματς, γερά «θεμέλια» πρόκρισης.

Σίγουρα η αλλαγή σκηνικού στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας τονώνει την ψυχολογία των παικτών. Βεβαίως, το κλίμα εντός των «ερυθρόλευκων τειχών» ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικό, ακόμη και όταν η ομάδα του Πειραιά βρισκόταν σε θέση κυνηγού του Παναθηναϊκού. Κάτι το οποίο αποτελεί επίτευγμα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Εμείς, είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε για μία ακόμη φορά πόσο καλή είναι η ατμόσφαιρα στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού απ’ τα Σπάτα στο Χάρκοβο. Να σημειωθεί πως οι Ορμπάιθ και Μαρκάνο ήταν απ’ τους πρώτους παίκτες που έδωσαν το παρών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι τελευταίοι που έφθασαν ήταν οι Αμπντούν και Μιραλάς.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιβίβαση των μελών της αποστολής, ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, Ζήσης Πεχλιβανούδης (ήταν ο ίδιος πιλότος και στην πτήση προς τη Μόσχα) μοίρασε από μικροφώνου τα συγχαρητήριά του για τη νίκη στο Ηράκλειο. Εν συνεχεία μας ενημέρωσε πως η πτήση προς το Χάρκοβο (Χαρκίβ, όπως το λένε οι Ουκρανοί) θα διαρκέσει δύο ώρες και δέκα λεπτά. 

Όσο για τη θερμοκρασία, υπογράμμισε πως δε θα έχει καμία σχέση με τις πολικές συνθήκες που βρήκαμε στη Μόσχα πριν απ’ το ματς με την Ρουμπίν Καζάν, όταν ο υδράργυρος είχε πέσει στους -31 βαθμούς Κελσίου! «Η θερμοκρασία στο Χάρκοβο θα είναι -3 βαθμοί την ώρα της άφιξης», μας είπε χαρακτηριστικά. Βεβαίως, την Πέμπτη οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο δύσκολες, καθώς με βάση την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ουκρανίας, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -6 ως -14 βαθμούς Κελσίου!

Η πτήση έως το Χάρκοβο ήταν εξαιρετική. Φυσικά, οι παρέες δεν άλλαξαν. Για παράδειγμα, όπως και στα προηγούμενα ταξίδια έτσι και τώρα οι Παπάζογλου, Τοροσίδης και Μανιάτης είχαν πιάσει την τελευταία σειρά του αεροπλάνου. Φυσικά, μαζί ήταν οι πιτσιρικάδες των «ερυθρόλευκων», δηλαδή οι Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, οι οποίοι είχαν κοντά τους τον πρωτάρη σε ταξίδι της επαγγελματικής ομάδας, Ιβάν Μπάμποβιτς. Φυσικά δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστο απ’ τα πειραχτήρια της ομάδας, το στρατιωτικό κούρεμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Όπως και στη Μόσχα, έτσι και στο Χάρκοβο δε θα είναι ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Της αποστολής ηγείται ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος. Για την Ουκρανία «πέταξαν» επίσης ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Μώραλης (ευχήθηκε στο πλήρωμα που ήταν το ίδιο και στη Μόσχα να είναι δίπλα στα ταξίδια του Ολυμπιακού έως τον τελικό στο Βουκουρέστι…), ο διευθύνων σύμβουλος της Θρύλος ΑΕ, Γιώργος Παύλου, ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτιγκ, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αλλά και ο σκάουτερ της ομαδας, Γιώργος Κοκολάκης.

Περίπου 30 ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού οι οποίοι ταξίδεψαν με το τσάρτερ της ομάδας. Να σημειωθεί πως  την Πέμπτη αναμένεται να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου της Μέταλιτς 100 Έλληνες. Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια κοστίζουν 20 και 35 ευρώ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφθασε στο Χάρκοβο στις 6.30 μμ. (δεν υπάρχει διαφορά ώρας με την Ελλάδα) με τον ήλιο να έχει δύσει από ώρα. Το κρύο ήταν τσουχτερό (το θερμόμετρο έδειχνε -5 βαθμούς και είχε ελαφρά χιονόπτωση), αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με όσα βιώσαμε κατά την άφιξή μας στη Μόσχα. Τότε που οι συνθήκες θύμιζαν βόρειο πόλο.

Το ολοκαίνουργιο κτίριο του αεροδρομίου δε θύμιζε σε τίποτα τον παλιό χώρο των αφίξεων που είχαμε δει το 2008 και παρέπεμπε σε άλλες εποχές. Ενόψει Euro, αλλάζουν πολλά στο Χάρκοβο προς το καλύτερο. Ωστόσο, χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου 1,5 ώρα στην αίθουσα αφίξεων για να παραλάβουμε τις αποσκευές μας. Τέτοια θέματα, οφείλουν οι Ουκρανοί να τα διορθώσουν ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Την Τετάρτη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 4.30μμ. στο στάδιο της Μέταλιστ. Μισή ώρα μετά θ’ αρχίσει η προπόνηση των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο τεχνικός της ουκρανικής ομάδας, Μίρον Μάρκεβιτς θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στις 5μμ. ενώ  η προπόνηση των γηπεδούχων έχει προγραμματιστεί για τις 6.30μμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.