Κι όμως υπάρχει ξεκάθαρος στόχος για την ΑΕΚ στην Κέρκυρα

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τους λόγους που η Ένωση οφείλει απόψε στο νησί των Φαιάκων να παίξει λες και πρόκειται για αγώνα - "τελικό".

Πολλοί ενδεχομένως να πιστεύουν ότι η αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Κέρκυρα με τον ΑΟΚ πρόκειται για ματς – αγγαρεία. Ο λόγος εννοείται ότι είναι σαφέστατος, αφού εδώ και λίγες μέρες η Ένωση πανηγυρίζει την μαθηματική κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την χαλάρωση που είναι απολύτως λογικό να υπάρχει, αλλά και τις σημαντικές απουσίες, δίνουν την εντύπωση ότι ο Δικέφαλος δεν ..καίγεται για τη νίκη στο νησί των Φαιάκων. Πόσο μάλλον όταν απέναντί του θα βρει μια ομάδα που, έστω και μαθηματικά, βρίσκεται ακόμα στο …κόλπο της παραμονής στην κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι θα διεκδικήσει τη νίκη με όλες τις δυνάμεις της.

Κι όμως η ΑΕΚ οφείλει για αρκετούς λόγους να φύγει απόψε με το τρίποντο της νίκης από την Κέρκυρα. Αρχικά το οφείλει στην ιστορία της. Δεν είναι δυνατόν επειδή κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο να χαλαρώσει και να δώσει δικαιώματα στους αντιπάλους της για ποικίλα σχόλια. Πρέπει να ολοκληρώσει με νίκες τη σεζόν έτσι ώστε να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο για αμφισβήτηση. Επίσης αποτελεί θέμα ηθικής να δώσει τα πάντα (και) απέναντι στους Φαίακες, όπως άλλωστε έκανε και κόντρα στη Λαμία, με την οποία οι νησιώτες διεκδικούν τη θέση παραμονής στην κατηγορία.

Ένας επιπλέον λόγος είναι φυσικά για να μοιράσει ακόμα περισσότερα χαμόγελα στους εκατοντάδες φίλους της ομάδας που βρίσκονται στο νησί και μετέτρεψαν χθες το αεροδρόμιο σε …Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να αποθεώσουν τους πρωταθλητές.

Δεν είναι όμως μόνο εξωαγωνιστκοί οι λόγοι που η ΑΕΚ οφείλει να νικήσει απόψε και συγχρόνως να διατηρηθεί η εικόνα της σε υψηλό επίπεδο. Σε δύο εβδομάδες θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ και στην Ένωση γνωρίζουν καλά πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να συνδυαστεί το πρωτάθλημα με την επιστροφή στα νταμπλ. Γι’ αυτό και τα ματς με ΑΟΚ και Απόλλωνα αποτελούν τις καλύτερες ευκαιρίες ώστε να διατηρήσουν οι “κιτρινόμαυροι” τον αγωνιστικό τους ρυθμό.

Τέλος, απόψε ο Χιμένεθ αναμένεται να δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν φέτος αρκετό χρόνο συμμετοχής, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο παιχνίδι κόντρα στην “ελαφρά ταξιαρχία”. Αποτελεί λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να δείξουν στον Ισπανό τεχνικό ότι έκανε λάθος που δεν τους χρησιμοποίησε περισσότερο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα για το ρόστερ που θα κληθεί τη νέα σεζόν να υπερασπιστεί τον τίτλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.