Εισαγγελική έρευνα για χρηματισμό αστυνομικών ζητά η ΕΛ.ΑΣ

Yπήρξαν δύο δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο 51χρονος αρχιμαφιόζος, ο οποίος καταζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών και Ερυθρά Αγγελία της Ιντερπόλ, είχε δωροδοκήσει με 800.000 ευρώ Έλληνες αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν.

Ειδικότερα χθες, υπήρξαν δύο δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο 51χρονος αρχιμαφιόζος, ο οποίος καταζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών και Ερυθρά Αγγελία της Ιντερπόλ, είχε δωροδοκήσει με 800.000 ευρώ Έλληνες αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν.


Τα δημοσιεύματα αυτά απέστειλε σήμερα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον έχουν βάση, και σε τέτοια περίπτωση να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Ο 51χρονος Γεωργιανός, ο οποίος ήλεγχε όλες τις εγκληματικές ομάδες Ρώσων και Γεωργιανών στην Ευρώπη συνελήφθη πριν από τέσσερις μέρες του από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Σήμερα κρατείται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να εκδοθεί.


Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρονται τα ισπανικά δημοσιεύματα, τον Μάρτιο του 2010, είχε δημιουργηθεί σοβαρό θέμα έπειτα από επίσημες καταγγελίες Ισπανού αξιωματούχου, ότι η Ελληνική Αστυνομία, παρά το γεγονός ότι τής είχαν παράσχει ακριβείς πληροφορίες από την Ισπανία για τη διαμονή του καταζητούμενου αρχηγού διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, καθυστέρησε να επέμβει με αποτέλεσμα να προλάβει να διαφύγει.


Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι πράγματι, οι ισπανικές αρχές είχαν δώσει ακριβείς πληροφορίες και οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του μαφιόζου, αλλά όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο όπου διέμενε, είχε ήδη αποχωρήσει και δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.
Έκτοτε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος τον αναζητούσε, μέχρι που τον εντόπισε στη Βουλιαγμένη, όπου με αιφνιδιαστική επιχείρηση οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.


Πηγή: Ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.