Η Τρίπολη είναι κάστρο απόρθητο! (vid)

Νίκη ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια πήρε ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 1-0. Οι Αρκάδες παίζοντας με αποφασιστικότητα, πάθος και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την ατυχία του Παναιτωλικού πήραν τη νικη και τους τρείς πολύτιμους βαθμούς.

Νίκη ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια πήρε ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 1-0. Οι Αρκάδες παίζοντας με αποφασιστικότητα, πάθος και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την ατυχία του Παναιτωλικού πήραν τη νικη και τους τρείς πολύτιμους βαθμούς. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 34ο λεπτό ύστερα από προσπάθεια του Πιπίνη και συμβολή του…Μπλάζιτς


Τα αρχικά πλάνα
Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα αριστερά τον Πιπίνη δεξιά τον Αργυρόπουλο και κεντρικό δίδυμο τους Κουρμπέλη, Πουλίδο. Ο Χουανίτο με τον Ουσέρο ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με τον Ράγιος μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, τον Τσαμπούρη στο δεξί άκρο, τον Μπρέσκα στο αριστερό και τον Περόνε στην κορυφή της επίθεσης.


Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε με το Μπλάζιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Εζενγκέλε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Παλαιολόγο στο δεξί και τους Ντολεζάι, Κούσα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Μητρόπουλος με το Σιόντη είχαν το ρόλο του αμυντικού μέσου, ο Ρότσα μπροστά τους σαν κρυφός επιθετικός, με τον Μπουμάλ στο δεξί άκρο τον Πασά στο αριστερό και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.


Με τη βοήθεια του…Μπλάζιτς
Το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές αφού το σημαντικότερο ήταν να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα.
Παρά τον γρήγορο ρυθμό που είχε το ματς στο πρώτο 25λεπτο, ευκαιρίες δεν υπήρχαν, μπροστά από τις δυο εστίες.
Ουσιαστικά η πρώτη αξιόλογη φάση του ματς έγινε στο 24 με το δυνατό, μακρινό σουτ του Μπρέσκα το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπλάζιτς.
Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε την εδαφική υπεροχή και το εξαργύρωσε αυτό στο 34ο λεπτό με ένα λάθος του Μπλάζιτς.

 Ο Πιπίνης μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και με συρτή σέντρα-σουτ, ξεγέλασε τον Μπλάζιτς ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα  στα δίχτυα του Παναιτωλικού.
Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Αστέρα που ανέβηκαν στο γήπεδο κλείνοντας τους αντιπάλους τους στο δικό τους μισό. Παρ όλα αυτά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία της ομάδας του Αγρινίου και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή τακτικής και μια αναγκαστική για την ομάδα του Παναιτωλικού.
Ο Μπάμπης Τεννές πέρασε στο ματς το Μουμίν στη θέση του Σιόντη στο 46′ και στο 52′ αναγκάστηκε να αποσύρει και τον Μπουμάλ που τραυματίστηκε και πέρασε τον Καραμαλίκη στο ματς. Η αλλαγή αυτή αναπροσάρμοσε τα πλάνα του τεχνικού του Παναιτωλικού, με τον Καραμαλίκη να περνάει στην κορυφή και τον Καμαρά να πηγαίνει στα πλάγια.
Ο Αστέρας συνέχισε να ελέγχει τα ρυθμό και στο δεύτερο μέρος προσπαθώντας μάλιστα να παγώσει το παιχνίδι. Οι αρκάδες έχοντας το υπέρ τους 1-0, έδωσαν γήπεδο στην ομάδα του Αγρινίου προσπαθώντας παράλληλα να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο 70ο λεπτό τα προβλήματα μεγάλωσαν για τον Παναιτωλικό καθώς έμεινε με δέκα παίκτες… Όχι γιατί αποβλήθηκε κάποιος ποδοσφαιριστής αλλά γιατί ο Θεοδωρίδης ο οποίος αποτέλεσε την 3η αλλαγή του Τεννέ στο 69′ τραυματίστηκε ένα λεπτό μετά και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.
Στο 72′ σε μια κόντρα επίθεση του Αστέρα ο Μπρέσκα σούταρε από το υψος της περιοχής αλλά ο Μπλάζιτς μπλόκαρε ενώ στο 77′ ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν σε γύρισμα του Παλαιολόγου η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ράγιος.

Στο 86’ο Αστέρα έχασε σημαντική ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη όταν ο  Περόνε σούταρε δυνατά αλλά ο Χακόμπο έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας όρθιο τον Παναιτωλικό.
Η τελευταία προσπάθεια να φύγει από την Τρίπολη με βαθμό για τους ποδοσφαιριστές του Μπάμπη Τεννέ εγινε στο 89ο λεπτό όμως το σουτ του Καμαρά έφυγε άουτ και ο Αστέρας πήρε τη νίκη διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του.



Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 16η
Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός
Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Κάκος
Βοηθοί: Ακρίβος, Τρύφων


Οι συνθέσεις;


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης (46’ Ναβάρο), Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης (80’ Φορμίκα), Μπρέσκα, Χουανίτο, Αργυρόπουλος, Ράγιος, Ουσέρο (70’ Λαδάκης), Περόνε.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Σιόντης (46’ Μουμίν), Ετζεγκουέλε, Ντολεζάι, Παλαιολόγος, Καμαρά, Μητρόπουλος, Ρότσα, Κούσας, Μπουμάλ (52’ Καραμαλίκης), Πασάς (67’ Θεοδωρίδης).

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη της αναμέτρηση στην κάμερα του Novasports ο Λαουτάρο Φορμίκα.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.