Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!

Ο Αλαφούζος δεν πληρώνει, οι παίκτες του ΠΑΟ απέχουν και η Λίγκα παίζει στο... survivor αλλάζοντας τους κανόνες.

Την Τετάρτη του Πάσχα τα μέλη του συνεταιρισμού της Λίγκας θα καθίσουν και πάλι στο ίδιο τραπέζι που βρέθηκαν στις 26 Μαρτίου για να… ξαναψηφίσουν την αλλαγή ενός κανονισμού κατά την διάρκεια της τρέχουσας περιόδου. 

Του κανονισμού που τα ίδια μέλη (!) άλλαξαν πέρυσι, αποφασίζοντας πως όποια ομάδα δεν έπαιρνε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα πρέπει να υποβιβάζεται στη Football League. 

Μέχρι τότε όλοι θυμόμαστε ότι για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ υπήρχε η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. 

Τώρα λοιπόν κι ενώ στην πρώτη απόπειρα για την αλλαγή του κανονισμού η πρόταση της ΑΕΚ είχε πάρει 7 ψήφους υπέρ (από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΛ, Ατρόμητο, Λαμία και Πανιώνιο), 6 κατά (από Αστέρα, Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ, Πλατανιά και Απόλλωνα) ενώ απείχε ο Λεβαδειακός, “λευκό” είχε ψηφίσει ο ΑΟΚ και “παρών” η Ξάνθη και δεν πέρασε, θα υπάρξει νέα προσπάθεια. 

Την απαίτησαν 6 ομάδες, μεταξύ των οποίων ο ΑΟΚ και ο Απόλλων, γεγονός που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει δύο επιπλέον ψήφους (από 7 σε 9 υπέρ του) και θα του λείπουν άλλες τρεις, αν υπάρχει απαρτία. 

Να τι υποστηρίζουν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητος, ΑΟΚ, Λαμία και Απόλλων, που επανέφεραν την πρόταση: 

«Όπως γνωρίζετε, η παρατεταμένη κρίση στην ελληνική ποδοσφαιρική και μη αγορά, η διάψευση των προσδοκιών περί βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών, στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως η καταγγελία της κεντρικής σύμβασης εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων (η οποία έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των ομάδων της Super League να παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο έως και σήμερα), έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην εκπλήρωση των οικονομικών προϋποθέσεων του Συστήματος Αδειοδότησης σε σημαντικό αριθμό ομάδων.

Έχει καταστεί σαφές ότι οι οικονομικές και εν γένει συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά εις βάρος των ομάδων της Super League, χωρίς υπαιτιότητά τους, με αποτέλεσμα η εξοντωτική ισχύουσα ποινή του υποβιβασμού να έχει καταστεί εξαιρετικά πιθανή για σημαντικό αριθμό ομάδων.

Η ισχύουσα ποινή λόγω των δυσμενέστατων οικονομικών δεδομένων, όπως έχουν διαμορφωθεί είναι άδικη, υπέρμετρη και δυσανάλογη και ενδεχόμενη εφαρμογή της θα συντελέσει στην (περαιτέρω) υποβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και του Συνεταιρισμού μας. Για τους λόγους αυτούς αιτούμεθα… κλπ” 

Οποιοσδήποτε καλόπιστος παρατηρητής θα μπορούσε να αποδεχθεί κάποιες από τις τις αιτιάσεις των ομάδων. Ωστόσο αυτό το “ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ” διαλύει κάθε προσπάθεια οιουδήποτε να δει “καλόπιστα” αυτόν τον συνεταιρισμό. 

Μιλάμε για μια Λιγκα που κάθε 3-4 χρόνια πληρώνει ένα σκασμό λεφτά σε εταιρείες κολοσσούς που κάθε φορά της λένε το ίδιο πράγμα: Πως το ελληνικό πρωτάθλημα και η ελληνική αγορά σηκώνουν το πολύ 14 ομάδες και το ιδανικό θα ήταν να είχαν στη μεγαλή κατηγορία μόλις 12. 

Τρίχες κατσαρές. Εκείνοι θέλουν 16. 

Τους λένε ότι εκτός από τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου πρέπει να βρουν κι άλλους πόρους. 

Τρίχες κατσαρές. Εκείνοι έβλεπαν μόνο τα χρήματα της Nova.

Τους λένε να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους και το συνολικό προϊόν, να απομακρύνουν τους χουλιγκάνους και να επενδύσουν στους υγιείς φιλάθλους-πελάτες που θα έρθουν στο γήπεδο με τις οικογένειές τους.

Τρίχες κατσαρές. Εκείνοι θέλουν τους οργανωμένους στρατούς. 

Και τώρα θέλουν την Τετάρτη του Πάσχα κάτι ακόμα χειρότερο: Να αλλάξουν τους κανονισμούς στη διάρκεια του τρέχοντος πρωταθλήματος για να βολευτούν όλοι ΧΩΡΙΣ να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Απίθανα πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε αυτή την τριτοκοσμική χώρα. 

Δηλαδή επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πληρώσει ο Αλαφούζος όσα οφείλει η δική του διοίκηση, θα πρέπει να ανοίξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια πόρτα που ΔΕΝ θα ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ξανά!

Διότι ΜΙΑ ΦΟΡΑ αλλαγή κανονισμού σημαίνει ΚΙ ΑΛΛΗ αλλαγή όποτε υπάρξει ξανά μια νέα αναποδιά ή ενδεχομένως μια ακόμα ΑΡΝΗΣΗ οποιουδήποτε “επενδυτή” να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του! 

Κι ας μετρά ήδη το τριφύλλι ένα -3 λόγω Βέμερ. Κι ας έχουν προαναγγείλει αποχή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ επειδή είναι απλήρωτοι και η διοίκηση τους κοροϊδεύει!

Αυτή τη διοίκηση η Λίγκα θέλει να την επιβραβεύσει! 

Μιλάμε για ΤΟΥΣ επενδυτές, αλλά και για ΤΟΝ συνεταιρισμό! 

Ότι δεν περνάει με την πρώτη, μπορεί να περάσει με τη… δεύτερη. Κι αν όχι, δεν πειράζει: Θα γίνονται νέα συμβούλια και νέες ψηφοφορίες μέχρι ο στόχος να επιτευχθεί!  

“Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”, που έλεγε κι ο Ντίνος Ηλιόπουλος στον “Ατσίδα”


Καλή Ανάσταση σε όλους!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.