Στα ίχνη κυκλώματος μεταφοράς μεταναστών – Εμπλέκεται αστυνομικός


Στα ίχνη ενός κυκλώματος παράνομης μεταφοράς μεταναστών βρίσκονται οι αρχές σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα και ήδη έχουν συλλάβει τρία άτομα. Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται πρώην αστυνομικός, στον οποίο ανήκει ένα ταχύπλοο σκάφος που βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο, με 35 μετανάστες, 40 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών προχθές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ταχύπλοο ανήκει έναν 60χρονο πρώην αστυνομικό που ασχολείται με επιχειρήσεις στα Ιωάννινα. Ο πρώην αστυνομικός εμφανίστηκε στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας και δήλωσε την απώλεια του σκάφους του, το οποίο όπως είπε είχε αγκυροβολημένο στην Πλαταριά. Οι λιμενικοί στην συνέχεια τον συνέλαβαν για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι μετανάστες, αναγνώρισαν από φωτογραφίες, δύο νεαρούς από την Λυγία της Πρέβεζας, ως τους ανθρώπους οι οποίοι τους φρόντιζαν, όταν έφτασαν από την Αθήνα στην περιοχή, για 3 ημέρες, σε μία καλύβα σε ένα ορεινό χωριό.

Οι 4 που έχουν συλληφθεί είναι τρεις Έλληνες 60, 31, και 30 ετών αντίστοιχα και ένας Πακιστανός 25 ετών που ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι μεταξύ των 36 μεταναστών, βρισκόταν και ο 25χρονος χειριστής του σκάφους, πακιστανικής υπηκοότητας, που φέρει την κατηγορία του διακινητή.

Όπως ανέφεραν στις μαρτυρίες και τις καταθέσεις οι μετανάστες, ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, στοιβαγμένοι πάνω στην λέμβο, από παραλία της Πρέβεζας και είχαν τελικό προορισμό τις ακτές της Ιταλίας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι αυτή την ώρα ποιος προμήθευσε το πλοιάριο της «ελπίδας».

Στο ακυβέρνητο πλοίο επέβαιναν 20 Ιρανοί, 10 υπήκοοι Πακιστάν, 4 από τη Σρί Λάνκα και ένας από το Λίβανο, ανάμεσά τους δυο παιδιά και δύο γυναίκες. Όπως φέρεται η τιμή για τη «χώρα του παραδείσου» άγγιζε τις 2.000 – 2.500 ευρώ το άτομο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.