Παλιά του τέχνη κόσκινο! (video)

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης πέτυχε το πρώτο γκολ και ξεκίνησε το δεύτερο, οδηγώντας τον Πλατανιά στην πρώτη νίκη της ιστορίας του επί του Αστέρα Τρίπολης (2-0)!

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης πέτυχε το πρώτο γκολ και ξεκίνησε το δεύτερο, οδηγώντας τον Πλατανιά στην πρώτη νίκη της ιστορίας του επί του Αστέρα Τρίπολης (2-0)!

Οι Χανιώτες έτσι επέστρεψαν στα τρίποντα έπειτα από επτά ματς χωρίς νίκη, με τον αειθαλή μέσο να ανοίγει στο 20′ το σκορ με εκπληκτικό σουτ μετά από κόρνερ του Μενδρινού, αλλά και να δημιουργεί τη φάση από την οποία προήλθε το 2-0 στο 79′ με σκόρερ την αλλαγή του Γιώργου Παράσχου, Ιγκόρ Ανγκούλο.

Οι γηπεδούχοι έκαναν την περισσότερη δουλειά στο πρώτο μέρος όπου ήταν φανερά ανώτεροι, ενώ στο β’ κράτησαν αμυντικά πριν από το 2-0 απέναντι σε έναν ελλιπή Αστέρα, ο οποίος επέστρεψε στις ήττες μετά από ήττητο τριών αγωνιστικών.

Τα αρχικά πλάνα 

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Πλατανιάς. Τερματοφύλακας ο Σωτηρίου, δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί, αριστερό ο Βάντερσον, σέντερ μπακ οι Σελίν και Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Μουνάφο και Γκνιάτιτς. Στο δεξί άκρο ο Αποστολόπουλος, στο αριστερό ο Μενδρινός, ο Γουνδουλάκης πίσω από τον Ράμος.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Αστέρας. Τερματοφύλακας ο Μπαντής, δεξί μπακ ο Κιτόκο, αριστερό ο Παντελιάδης, σέντερ μπακ οι Σανκαρέ και Ζησόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Χαμντανί και Κουρμπέλης. Στο δεξί άκρο ο Μούκαμ, στο αριστερό ο Μάσα, ο Μπερτόλιο πίσω από τον Ιωαννίδη.

Με έμπνευση Φανούρη…

Ο Πλατανιάς πήγε δίκαια στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 1-0, καθώς ήταν καλύτερος από τον Αστέρα.

Οι Χανιώτες με κατοχή της μπάλας και σωστή αμυντική συμπεριφορά περιόρισαν τους Αρκάδες και εκμεταλλευόμενοι τη μοναδική τους ουσιαστική ευκαιρία πήραν το προβάδισμα χάρη στην…τέχνη του Φανούρη Γουνδουλάκη.

Ο βετεράνος άσος, δημιούργησε στο 4′ την πρώτη φάση για τους γηπεδούους με γύρισμα από δεξιά από τον Ράμος, που έκοψε όμως με καλή επέμβαση ο Κιτόκο.

Στο 8′ οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν κόρνερ με τον Μάσα, ο Σανκαρέ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπερτόλιο τη δεύτερη, στέλνοντας τη μπάλα πολύ άουτ.

Στο 10′ ο Μάσα επιχείρησε σουτ από μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Μπαντής πήγε να ξεγελαστεί λόγω του αέρα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Με τη συμπλήρωση όμως του 20ού λεπτού, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μενδρινός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γουνδουλάκης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με δεξί σουτ στην κίνηση πετυχαίνοντας τη μπάλα στο «σκάσιμο», την έστειλε με φάλτσο στο δεξί παραθυράκι του Μπαντή για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, με τον Αστέρα να απειλεί μόνο από μακριά, όπως με το σουτ του Χαμντανί στο 41′ που πέρασε λίγο άουτ.

Ο Πλατανιάς ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με ένα δυνατό μακρινό σουτ του Μπανανά που απόκρουσε δύσκολα ο Μπαντής, έχοντας ως αντιπάλους τον δυνατό αέρα αλλά και τη βροχή που είχε αρχίσει να πέφτει στα Περιβόλια…

Ανγκούλο και τέλος

Ο Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά το β’ μέρος πιέζοντας περισσότερο, αλλά του έλειπε η τελική προσπάθεια, όπως στο 53′, όταν ο Παντελιάδης μετά από εκτέλεση φάουλ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ο Σωτηρίου απόκρουσε την αδύναμη κεφαλιά του.

Έτσι ο Πλατανιάς είχε την ευχέρια να πληγώσει στις αντεπιθέσεις και παραλίγο να το κάνει στο 54′, όταν ο Ράμος έκλεψε τη μπάλα από τον Κιτόκο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ο Μπαντής κατάφερε να σώσει σε κόρνερ.

Ο Αστέρας κυριαρχούσε μεν, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Πλατανιά, ενώ μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις κινήσεις στη «σκακιέρα». Συγκεκριμένα, ο Τερεζόπουλος έβαλε αρχικά τον Δημούτσο αντί του Κουρμπέλη και ο Παράσχος απάντησε με Φ. Στανισάβλιεβιτς αντί Μουνάφο.

Στο 72′ ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Αποστολόπουλος γύρισε από δεξιά προς τον Ράμος, ο οποίος όμως δεν πάτησε καλά στη μικρή περιοχή και ο Σανκαρέ τον έκοψε την τελευταία στιγμή.

Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μία ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα, με τον Μενδρινό να εκτελεί φάουλ από αριστερά, τον Γκνιάτιτς να είναι ολομόναχος στην περιοχή αλλά να σουτάρει λίγο άουτ με δεξί πλασέ.

Με το ματς στο τελευταίο τέταρτο, οι δύο προπονητές έκαναν τη δεύτερη κίνησή τους, με τον Παράσχο να βάζει τον Ανγκούλο αντί του Ράμος και τον Τερεζόπουλο να ρίχνει τον…δικό του Στανισάβλιεβιτς αντί του Μάσα.

Στο 78′, ο Μπερτόλιο είχε μία καλή έμπνευση με μακρινό σουτ που πέρασε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Σωτηρίου, όμως ένα λεπτό αργότερα, ο Πλατανιάς κατάφερε να «σφραγίσει» τη νίκη του με το 2-0.

Όλα ξεκίνησαν πάλι από τον Γουνδουλάκη, ο οποίος βρήκε τον Αποστολόπουλο στην πλάτη της αρκαδικής άμυνας. Αυτός τροφοδότησε παράλληλα τον Ανγκούλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει από κοντά τον Μπαντή, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο!

Αμέσως μετά ο Τερεζόπουλος έκανε την τρίτη αλλαγή βάζοντας τον Φερνάντες αντί του Χαμντανί, ενώ ο Παράσχος απέσυρε τον διακριθέντα Μενδρινό για τον Τσουράκη.

Ο Αστέρας κυνηγούσε χίμαιρες πλέον και απείλησε στο 83′ με μακρινό φάουλ του Α. Στανισάβλιεβιτς που πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε τόσο η κεφαλιά του Φερνάντες στο 88′ μετά από εκτέλεση φάουλ, όσο και το μακρινό σουτ του ίδιου παίκτη στις καθυστερήσεις…

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 2-0
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 21η Αγωνιστική, Δημοτικό Περιβολίων
Γκολ:
20′ Γουνδουλάκης, 79′ Ανγκούλο
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κουράκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Ράμος, Φ. Στανισάβλιεβιτς – Παντελιάδης, Σανκαρέ  
Κόκκινες:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος, 4-2-3-1): Σωτηρίου – Κουλιμπαλί, Σελίν, Μπανανά, Βάντερσον – Μουνάφο (69′ Φ. Στανισάβλιεβιτς), Γκνιάτιτς – Αποστολόπουλος, Μενδρινός (84′ Τσουράκης), Γουνδουλάκης – Ράμος (76′ Ανγκούλο).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Τερεζόπουλος, 4-2-3-1): Μπαντής – Κιτόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης – Χαμντανί (82′ Φερνάντες), Κουρμπέλης (66′ Δημούτσος) – Μούκαμ,  Μάσα (76′ Α. Στανισάβλιεβιτς), Μπερτόλιο – Ιωαννίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.