Τσουκαλάς: «Δεν είναι τυχαίες οι εντός έδρας ήττες» (vid)

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ο Σταύρος Τσουκαλάς πήρε φανέλα βασικού την περασμένη Κυριακή. Ο 24χρονος μέσος μίλησε στο «novasports» για τον εαυτό του, την ομάδα και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν.

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ο Σταύρος Τσουκαλάς πήρε φανέλα βασικού την περασμένη Κυριακή. Ο 24χρονος μέσος μίλησε στο «novasports» για τον εαυτό του, την ομάδα και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν: «Σίγουρα η πρώτη μου – σημαντική σε χρόνο – παρουσία φέτος δε με ικανοποιεί επειδή κάναμε ένα κακό παιχνίδι έχοντας ως συνέπεια ένα κακό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά πρέπει να συνεχίσουμε. Για μένα, προσωπικά μετά από τόσο καιρό επανήλθα στη βασική 11άδα, πρέπει να παλέψω, υπάρχει φοβερός ανταγωνισμός κι ο ένας με τον άλλον να βοηθήσουμε να πάει η ομάδα ψηλά».

Ποια θεωρείς τελικά ότι ήταν τα αίτια της ήττας κι αν θέλεις να το προεκτείνουμε λίγο ακόμη περισσότερο για ένα φαινόμενο το οποίο επαναλαμβάνεται στην Τούμπα καθώς αγνοείτε και το αποτέλεσμα της νίκης για διάστημα περίπου δυο μηνών;
«Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά οφείλονται στη συγκέντρωση, γιατί για να χάνουμε στο γήπεδο μας μια – δυο – τρεις φορές δεν είναι κάτι τυχαίο. Θεωρώ ότι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης κι η νοοτροπία νικητή που δε δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια μας στοιχίζουν όλους αυτούς τους πόντους».

Υπάρχει όμως απάντηση στο ‘γιατί’; Γιατί έλλειψη συγκέντρωσης; Γιατί δεν υπάρχει νοοτροπία νικητή;
«Δεν ξέρω …. Σίγουρα θα υπάρχει μια απάντηση, πρέπει να τη βρούμε σύντομα. Νομίζω ότι έχουμε την ομάδα και τις δυνάμεις και σαν παίκτες ατομικά και σαν ομάδα ώστε και πίσω στο σκορ να είμαστε να μπορούμε εύκολα να ‘γυρνάμε’ το ματς. Από εκεί και πέρα τα τελευταία δυο – τρία ματς που δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό κάπου οφείλεται. Πρέπει μεταξύ μας να βρούμε τί φταίει για να μπορέσουμε να το πολεμήσουμε και να μπορούμε να γυρνάμε τα ματς εύκολα»

Απομένουν τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και καλώς εχόντων των πραγμάτων τα πλέι οφ. Αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, τουλάχιστον στο βαθμό που ο ίδιος επιθυμεί, μπορεί να στηριχτεί στο γεγονός ότι εκτός έδρας τα πηγαίνει εξαιρετικά, είναι ικανό ως γεγονός να τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του στα πλέι οφ;
«Οχι δε νομίζω ότι πρέπει έτσι να συνεχίσουμε. Πρώτος στόχος πρέπει να είναι μέσα στην έδρα μας να ‘καθαρίζουμε’ τα ματς, να μην έχουμε απώλεια βαθμών κι από εκεί και πέρα εκτός έδρας αν παρουσιάζουμε αυτήν την εικόνα που παρουσιάζουμε ακόμη καλύτερα. Δηλαδή εκεί που είχαμε σαν έδρα – κάστρο την Τούμπα να την ξανακάνουμε κι εκτός έδρας να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια»

Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στο Περιστέρι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα στον Ατρόμητο. Εναν αντίπαλο τον οποίον τον αντιμετώπισες στο πρωτάθλημα, στον πρώτο γύρο αλλά και στο Κύπελλο με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να παίρνει την περασμένη Τετάρτη το εισιτήριο για τον τελικό. Εχεις εικόνα κι άποψη για τον αντίπαλο. Ποιες είναι αυτές και τί πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να πάρει αυτό που επιθυμεί;
«Ολοι είδαμε πως ο Ατρόμητος έχει μια καλή ομάδα, πολύ καλή … Πρέπει να πάμε εκεί μέσα … δε σκεφτόμαστε τίποτ’ άλλο εκτός από τη νίκη. Πρέπει να πάμε να νικήσουμε και σίγουρα να πάρουμε μια … σαν ‘εκδίκηση’ για το Κύπελλο επειδή αξίζαμε εμείς να περάσουμε»

Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να δώσετε βάση σ’ ότι έχει να κάνει πάντα με τον συγκεκριμένο αντίπαλο;
«Αυτό θα μας το πει ο προπονητής. Ετσι όπως είδα την ομάδα του Ατρομήτου πιστεύω ότι αν πίσω είμαστε σοβαροί … μπροστά δε θα έχουμε πρόβλημα», κατέληξε ο Σταύρος Τσουκαλάς.     


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.