Γκιστ: «Δεν παίζουμε μπάσκετ για πλάκα»

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr, σχολιάζοντας το διάστημα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και τον νεοφερμένο Μαρκίζ Χέινς.

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr, σχολιάζοντας το διάστημα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και τον νεοφερμένο Μαρκίζ Χέινς.

Ο Αμερικανός δεν είναι τυχαία ένας από τους αγαπημένους παίκτες του κόσμου των «πράσινων» και πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. Ακόμη και σε όχι τόσο απαιτητικά παιχνίδια, όπως το 84-62 με το Ρέθυμνο για την Basket League, θα τρέξει, θα προσπαθήσει να σκοράρει και να παίξει άμυνα, θα χαρίσει θέαμα και ουσία και συνολικά θ΄ αποτελεί σταθερά στο οικοδόμημα του «τριφυλλιού». Μετά το τέλος του αγώνα με τους Κρητικούς στο «ΟΑΚΑ», στον οποίο σκόραρε 9 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 20.47 λεπτά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ σχολίασε τις ημέρες που ακολούθησαν στο  «τριφύλλι» μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ» για το Πρωτάθλημα, την επόμενη υποχρέωση των «πράσινων» με την Τσεντεβίτα στην Κροατία για την Ευρωλίγκα και τον νεοαποκτηθέντα Μαρκίζ Χέινς, ο οποίος θα ενσωματωθεί άμεσα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

-Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο φάνηκε να συγκεντρώνεται αρκετή πίεση στον Παναθηναϊκό. Θεωρείς ότι η άμεση αντίδραση και η νίκη με την Νταρουσάφακα, για την Ευρωλίγκα, ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη συνέχεια της σεζόν;

«Σίγουρα. Μετά από μία ήττα σε ντέρμπι, η επιστροφή στις νίκες κρίνεται απαραίτητη. Επιβάλλεται το comeback για τη χημεία της ομάδας και την ψυχολογία. Πρέπει να μείνει το σύνολο σε υψηλό ψυχολογικό επίπεδο. Η νίκη με την Νταρουσάφακα ήρθε σε μία καμπή της σεζόν που έπρεπε, απλώς, να έρθει. Δεν είχαμε κανένα περιθώριο για κακό αποτέλεσμα. Ούτε καν σκεφτόμασταν το σενάριο να μας πάρει από κάτω. Είναι και τόσο συχνά τα παιχνίδια που δεν έχεις δυνατότητα για ρεπό. Επιβάλλεται να δουλέψεις με συνέπεια σε ό,τι δεν κάνεις καλά και είναι σημαντικό για εμάς που αυτή η ήττα αποτέλεσε σύντομα παρελθόν».

-Ακολουθεί εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσεντεβίτα, στην Κροατία, το οποίο είναι όμοιας σημασίας μ΄ αυτό κόντρα στους Τούρκους στο «ΟΑΚΑ». Φυσικά στόχος κι εδώ είναι η συνέχεια με νίκη στην Ευρωλίγκα και μόνο αυτή. Το σχόλιό σου;

«Φυσικά, τι συζητάμε; Δεν παίζουμε μπάσκετ για να περνάμε καλά ή για πλάκα. Αγωνιζόμαστε για να κερδίζουμε, για να έχουμε αγωνιστική πρόοδο, αλλά και για τα οφέλη που έχουν οι νίκες για την ομάδα. Ειδικά επειδή αυτό το ματς είναι εκτός έδρας, ενδεχόμενη επικράτηση θα μας κάνει πολύ καλό. Θα είναι σημαντικό να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου κι αυτή η εξέλιξη θα μας δώσει ώθηση».

-Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε με τον Μαρκίζ Χέινς, ο οποίος θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό σας. Έχεις να πεις κάτι στον νέο συμπαίκτη σου;

«Θέλω να του ευχηθώ να έχει καλή τύχη και να μας βοηθήσει με την προσφορά του αυτή τη χρονιά. Να φέρει ενέργεια στην ομάδα και να μπορέσει να συνεισφέρει να πετύχουμε τους στόχους του Παναθηναϊκού».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.