Λομβάρδου: «Δεν περιμένω τους Άραβες»

Απαισιόδοξη σχετικά με το ενδεχόμενο εμφάνισης Αράβων επενδυτών στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε η Μαίρη Ζούλα Λοβμάρδου.

Απαισιόδοξη σχετικά με το ενδεχόμενο εμφάνισης Αράβων επενδυτών στον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε η Μαίρη Ζούλα Λοβμάρδου. Η εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε για την κατάσταση στην ομάδα, ενώ υπογράμμισε πως το θέμα της ΓΗΠΕΛ είναι καθοριστικό για να προχωρήσει η κίνηση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Η Λομβάρδου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά τόνισε:

Για τις προϋποθέσεις που θέτει η πλευρά Βγενόπουλου:
«Είναι δυο οι περιπτώσεις. Δεν είναι μόνο το θέμα της ΓΗΠΕΛ. Ο κ. Βγενόπουλος έχει θέσει δύο προϋποθέσεις στην επιστολή του προς τον κ. Γόντικα. Ήταν η τιμή της μετοχής, η οποία έγινε αποδεκτή στο 0,33 για την ώρα».

Για το γιατί υποστήριξε πως η τιμή έγινε αποδεκτή προσωρινά:
«Το λέω αυτό γιατί και την προηγούμενη φορά που ζητήθηκε το 0,33 ως τιμή της μετοχής, μια ημέρα πριν τη Γενική Συνέλευση ενημερωθήκαμε δια του Τύπου πως η τιμή θα είναι 1,12. Εγώ θα παραμείνω επιφυλακτική ως τη μέρα της Γενικής Συνέλευσης για την τιμή της μετοχής. Εφόσον η τιμή της μετοχής παραμείνει στο 0,33, τότε ο κ. Βγενόπουλος θα συμμετάσχει στην αύξηση αναλογικά με το ποσοστό του. Η επιστολή όμως, έχει από κάτω κι ένα διαζευκτικό το οποίο αναφέρεται στον όρο της ΓΗΠΕΛ».

Για το θέμα της ΓΗΠΕΛ:
«Για μένα το ότι ο κ. Βαρδινογιάννης λέει πως έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της ΓΗΠΕΛ, δεν λέει τίποτα. Θα μου έλεγε κάτι το να καθίσουν κάτω οι δικηγόροι των δυο πλευρών, να συντάξουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να το προσυπογράψουν. Μόνο τότε θα τελειώσει το θέμα της ΓΗΠΕΛ».

Για το αν ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να. σκάσει και η πλευρά Βγενόπουλου θα προσπαθήσει να το αποτρέψει:
«Προφανώς σκάει ο Παναθηναϊκός. Δεν γνωρίζω απευθείας το τι θα κάνει ο κ. Βγενόπουλος, αλλά διαβάζοντας την επιστολή θεωρώ ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη. Ή θα μπω με το ποσοστό μου, ή θα μπω με τα 15 εκατ. ευρώ, είτε είναι όλα δικά μου, είτε τα βρω με κάποιο τρόπο, με την προϋπόθεση της ΓΗΠΕΛ. Το πρόβλημα βεβαίως και είναι μεγάλο, και πλέον κάνει κακό στον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω όμως, πως υπάρχει άνθρωπος που θεωρείται Παναθηναϊκός και θα αφήσει να δούμε τον Παναθηναϊκό διαλυμένο».

Για το δάνειο:
«Η προσπάθεια που κάνουν ο κ. Αδαμάντιος και Λεωνίδας Πολέμης για το δάνειο, είναι δική τους και πολύ καλά κάνουν και το προσπαθούν. Είμαι σίγουρη πως χειρίζονται το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αν έχουν έστω και μια μικρή πιθανότητα είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουν».

Για το θέμα των επενδυτών και τις κινήσεις του Βλάση Τσάκα:
«Δεν πιστεύω σε κανένα απολύτως σενάριο Αράβων, ούτε κι εσείς θα έπρεπε. Δεν μπορώ να ξέρω τι εξυπηρετούν όλα αυτά, αυτό που βλέπω είναι οι κινήσεις του προσώπου που εκπροσωπεί τα fund, τα οποία κάθε μέρα αλλάζουν ονόματα και δεν εμφανίζονται ποτέ. Δεν μπορώ να απαντήσω για κάποιον άλλον. Αισθάνομαι προσβεβλημένη σαν Παναθηναϊκός και αισθάνομαι ντροπή για αυτά που γίνονται. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν κάτι άλλο είναι από πίσω, αυτά τα σενάρια δεν μπορούμε να τα ξέρουμε. Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός της καρδιάς μου, με λυπεί βαθύτατα να υπάρχουν αυτά τα σενάρια και να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το κακό του Παναθηναϊκό».

Για την αλλαγή στάσης του Ανδρέα Βγενόπουλου το 2010:
«Για εμένα δεν είναι αλλαγή στάσης. Το γεγονός ότι ο κ. Βγενόπουλος αποσύρθηκε εκείνη την εποχή, δείχνει πως κάτι είδε και έκανε πίσω, όχι από οικονομικής άποψης εκείνη την περίοδο τουλάχιστον. Πιστεύω πως είναι θέμα διαδικασιών. Το θέμα της ΓΗΠΕΛ πιθανότατα να μην μπορεί να λυθεί».

Για τις διαδικασίες που ανέφερε:
«Θα σας πω ένα παράδειγμα. Η ανώνυμες εταιρείες διέπονται από κανόνες, για το πώς αγοράζονται και πωλούνται οι μετοχές. Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις. Εγώ δεν έχω ακούσει ξανά να δίνονται παρκαρισμένες/ανενεργές μετοχές και να μην υπάρχει κανένας από τους κανόνες που ισχύουν συνήθως στις ανώνυμες εταιρείες».

Για το θέμα της ΓΗΠΕΛ και τις αιτιάσεις του Δήμου:
«Αυτό που ξέρω σαν μέλος του ΔΣ είναι πως έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ίδια που έφτασε στα γραφεία και του Ερασιτέχνη, η οποία λίγο ως πολύ ζητάει από τον Παναθηναϊκό να ξεκαθαρίσει το αν θα συνεχίσει το έργο στο Βοτανικό. Αυτό με βάζει σε μεγάλο προβληματισμό καθώς ο Δήμος εξασφαλίζοντας το ναι ή το όχι του Παναθηναϊκού δείχνει το πώς θα κινηθεί και στη συνέχεια».

Για το αν υπάρχει αντίδραση στην επιστολή:
«Ο κ. Γόντικας είπε, πολύ σωστά, πως η αντίδραση σε αυτή την επιστολή δεν είναι θέμα του ΔΣ και θα πρέπει να είναι η απόφαση των μετόχων. Αυτό είναι το δεύτερο θέμα της ΓΣ που θα γίνει στις 9 Μαρτίου και δεν του έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε ενδεχόμενα να λυθεί και το θέμα της ΓΗΠΕΛ».

Για το γιατί ο κ. Βγενόπουλος δεν έδωσε χρήματα για μεταγραφές, όπως ανέφερε στην πρότασή του, είπε:
«Ο κ. Βγενόπουλος έθεσε εγγράφως την πρόθεσή του αυτή. Ο κ. Γόντικας τη γνώριζε αυτή την πρόθεση. Ο κ. Βγενόπουλος ήταν ξεκάθαρος στην πρότασή του. Έγινε η πρόταση στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο ίδιος εξήγησε τους λόγους για την οποία δεν έγινε αποδεκτή. Ο κ. Γόντικας είπε πως δεν μπορούσαν να γίνουν μεταγραφές χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του κ. Φερέιρα κλπ., άρα θα πρέπει να απευθυνθείτε στον κ Γόντικα για το γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση. Πάντως, η μη αξιοποίηση της πρότασης δεν είναι ευθύνη του κ. Γόντικα».

Για το αν έπρεπε να συζητηθεί η πρόταση στο ΔΣ:
«Ίσως θα έπρεπε να συζητηθεί στο ΔΣ, και θα έπρεπε το ΔΣ να γίνει νωρίτερα από τις 14 Φεβρουαρίου. Στο προτελευταίο ΔΣ του Δεκεμβρίου, είχα πει πως δεν έπρεπε να δοθεί παράταση στην ΑΜΚ και να έχουμε τελειώσει νωρίτερα».

Για το αν έθεσε το θέμα στο ΔΣ:
«Το αν το έθεσα το θέμα ή όχι, είναι άλλο ζήτημα. Πρέπει να καταλογίζουμε τις ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν κι όχι να κηνυγάμε φαντάσματα. Εγώ έχω κάνει σαφή τη θέση μου. Στο ΔΣ μας είχαν πει να παρατείνουμε τη διαδικασία της ΑΜΚ γιατί έστειλε επιστολή κάποιο fund. Από πού κι ως που το «κάποιο fund» δίνει εντολές για να γίνουν αυτές οι διαδικασίες στον Παναθηναϊκό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.