Πάνω απ΄ όλα, ήταν καλό ντέρμπι (μετά από καιρό)

Ο Γιάννης Καραλής γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για το καλύτερο ντέρμπι των τελευταίων ετών, όπως το χαρακτηρίζει, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Καραλής γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για το καλύτερο ντέρμπι των τελευταίων ετών, όπως το χαρακτηρίζει, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ντέρμπι ήταν και… πάει; Όχι βέβαια! Ήταν από τα καλύτερα ντέρμπι εδώ και καιρό. Άρα όχι από αυτά που ξεπερνιούνται εύκολα…

Το μάτς είχε ενδιαφέρουσα στρατηγική από τους δύο πάγκους, επανεμφανίσεις που έπαιξαν (έτσι ή αλλιώς) ρόλο, αλλά και… απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Το ξεκίνημα ήταν… made in Italy! Ο Στραματσόνι έστησε ΣΩΣΤΑ την ομάδα του, κάτι που ΚΑΙ με το γκολ στο 3΄ δικαιώθηκε, αλλά και από την μετέπειτα εικόνα του ΟΣΦΠ, που ως το 30΄-35΄ ήταν εκτός ρυθμού, άνευρος και ακίνδυνος, φάνηκε.

Ο Σίλβα, ξεκίνησε χωρίς εξτρέμ. Αν αυτό ήταν μέρος του σχεδιασμού του δεν μπορώ, αν δεν το πει ο ίδιος, να το γνωρίζω.Ίσως η κατάσταση των Πάρντο και Ερνάνι και ο βαθμός ετοιμότητάς τους, να ήταν αυτός που του “υπαγόρευσε” το ΠΩΣ και ΠΟΣΟ θα τους χρησιμοποιούσε. Στο δια ταύτα: Η είσοδος του Πάρντο, αρχικά, που “φώναζε” πόσο θα απειλούσε πάνω στον Πράνιτς, αλλά και των Πουλίδο- Ερνάνι μαζί στο 81΄, ήταν -συνολικά- καταλυτικές!

Ο Σίλβα το γύρισε στο -αδόκιμο μεν, αλλά- 4-1-1-4, με τον Μιλιβόγιεβιτς μπροστά και πολύ κοντά στα στόπερ και τον Φορτούνη πίσω από Ερνάνι- Ιντέγιε- Πουλίδο- Πάρντο, αυξάνοντας την πίεση στον κουρασμένο ΠΑΟ. Έναν ΠΑΟ, μάλιστα, που με Εσσιέν αντί του Βιγιαφάνιες, από το 71΄και τον Μαμούτε αντί του Λέτο στο 73΄, δεν φρόντισε να βάλει… αέρα στα “πνευμόνια” του, κυρίως στο κέντρο.

Βέβαια, σ΄ αυτό έφταιξε και η δομή της 18άδας, απ΄όπου έλειψε  ο Ευατζελίστα (σ.σ περίεργο που έμεινε εκτός και μετά το ματς ο Ιταλός τεχνικός έλεγε ότι ΔΕΝ είχε παίκτη με τα στοιχεία του Βιγιαφάνιες, όταν ο Βραζιλιάνος είναι ό,τι πιο κοντινό στον Αργεντινό!). Όμως και ο Καλτσάς (για αντι-Λέτο, π.χ) αλλά και ο Λαγός (για να έμπαινε αντί του Εσσιέν, λέω εγώ τώρα), ήταν στον πάγκο…

Εν κατακλείδι, ο ΟΣΦΠ, που μέχρι το 87΄ είχε (στο β΄ μέρος) μόνον τα 2 σουτ των Φουστέρ (56΄) και Μαζουακού (68΄) άουτ, έκανε… ΠΑΡΤΙ από το 81΄και μετά, με αποκορύφωμα τα 2 γκολ σε 3΄ (87΄-89΄)!!!

 Όσο για τον ΠΑΟ; Πέρα από τα προαναφερόμενα, πλήρωσε και τις δικές του μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, στο 28΄με το ανεπανάλειπτο τετ-α-τετ του… Ταυλαρίδη και με την άστοχη λόμπα, από μακριά αλλά σε κενή εστία, του Μαμούτε στο 77΄.

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, ακριβώς 10΄ μετά, τιμωρήθηκε: Στο 38΄ έγινε το 1-1 και στο 87΄ το 2-1… 

Υ.Γ. Πολλή κουβέντα έγινε για το 1-1. Ο Τσόρι είναι, όντως, ακάλυπτος. Κάνει βήματα προς τα έξω, ανάποδα από το τέρμα, όμως ΕΙΝΑΙ στο οπτικό πεδίο του Στιλ και κάνει και μια ανεπαίσθητη κίνηση με το αριστερό του πόδι.Το να “άκουγε” τον βοηθό του ο Κίζας ίσως, τελικά, να ήταν σωστό. Έτσι κι αλλιώς το θέμα έχει περάσει πλέον στην ιστορία των “αιώνιων” ντέρμπι… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.