Αλεξιάδης, Καββαδάς: «Ο Θεός ήθελε να επιστρέψουμε στην Αριστοτέλους»

Στις 21 Ιουνίου του 2015 είδαν το μέλλον τους να γλιστρά κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια τους. Στο χωριό Νικήτη της Χαλκιδικής ένα λεωφορείο παραλίγο να τους κόψει το νήμα της ζωής. Έμειναν για περισσότερο από ένα μήνα σε κώμα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης αλλά την κέρδισαν τη μάχη.

 Τρία χρόνια μετά, η ζωή επιστρέφει απλόχερα τα χαμόγελα που στέρησε στον Αλέξη Αλεξιάδη και τον Στράτο Καββαδά. Ο Χανιώτης και ο Σαλονικιός έσμιξαν και πάλι στην αγαπημένη τους άμμο παίζοντας στο «μαγικό», όπως το αποκάλεσαν, τουρνουά της Αριστοτέλους. 

«Πραγματικά δεν ξέρω αν ο Θεός είχε στα πλάνα του να επιστρέψουμε και να παίξουμε στην Θεσσαλονίκη τρία χρονιά μετά το ατύχημά μας, αλλά ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί. Ευχαριστούμε πολύ την ομοσπονδία που μας χορήγησε wild card για να ζήσουμε αυτή την εκπληκτική εμπειρία» σχολίασε ο Στράτος Καββαδάς και συμπλήρωσε για το τουρνουά. 

«Για μένα ήταν το απωθημένο μου. Δυστυχώς, το 2012 όταν έγινε για πρώτη φορά το τουρνουά στην Αριστοτέλους, δεν είχα καταφέρειως δίδυμο με τον Τσακογιάννη να περάσουμε στο κυρίως ταμπλό. Τώρα το απολαύσαμε το τουρνουά. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με το γόνατό μου, παίξαμε δύο παιχνίδια στον όμιλο και μπορεί να μην πήραμε σετ αλλά το χαρήκαμε. Ήταν φανταστική εμπειρία».

Για τον Αλεξιάδη και μόνο που έπαιξε μπροστά στο φανταστικό κοινότης Θεσσαλονίκης αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που κατέβαλε να επιστρέψει στην ενεργό δράση. «Ειλικρινά δεν έχω ξαναπαίξει μπροστά σε τόσο φανατικό κοινό» τόνισε στο www.volleyball.gr ο «τενίστας» όπως είναι το προσωνύμιό του από την ενασχόληση του και με το τένις. 

«Περάσαμε τρία δύσκολα χρόνια αλλά τώρα είμαστε υγιείς. Από το ατύχημα θυμάμαι μόνο ότι μπαίνω στο αμάξι και τίποτα άλλο. Μόλις ξύπνησα από το κώμα και είδα τις αντιδράσεις αγάπης από όλο τον κόσμο κατάλαβα πόσο σοβαρό ήταν».

Το ατύχημα και όλα όσα επακολούθησαν για το δίδυμο της άμμου δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν τον Στράτο Καββαδά. «Όταν μετά από ένα μήνα σε κώμα ξύπνησα στο νοσοκομείο, νόμιζα ότι είχεπεράσει απλά ένα βράδυ και τίποτα παραπάνω. Όταν μπόρεσα για πρώτη φορά να σταθώ στα πόδια μου ήθελα να τρέξω. Είδα την μητέρα μου στο νοσοκομείο και τη ρώταγα «τι κάνουμε εδώ, πάμε ναφύγουμε».Ξεχνούσα πολύ εύκολα και οι κινήσεις μου ήταν αργές. Οι εντολές αργούσαν να φθάσουν στο σώμα. Ένιωθα σαν να έχει χαθεί ο σκληρός δίσκος του σώματος μου. Ακόμη και τώρα το αισθάνομαι αυτό αλλά είμαι ευτυχής που μπορώ να παίζω και να ζω».Ο δεύτερος σταθμός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley θα γίνει το διάστημα 15-17 Ιουνίου στη Σκύρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.