Ψηφίζουν οι ΝΒΑερς

Οι παίκτες του ΝΒΑ καλούνται να αποφασίσουν την Δευτέρα (14/11) για το αν θα αποδεχθούν την πρόταση της λίγκας για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι παίκτες του ΝΒΑ καλούνται να αποφασίσουν την Δευτέρα (14/11) για το αν θα αποδεχθούν την πρόταση της λίγκας για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η Ένωση των παικτών θα συνεδριάσει στη Νέα Υόρκη και θα ψηφίσει ή όχι την πρόταση του Ντέιβιντ Στερν.

Αν πει “ναι” στην πρόταση τότε αναμένεται να διεξαχθεί μια σεζόν με 72 αγωνιστικές  η οποία θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα ακύρωσης ολόκληρης της σεζόν καθότι είναι δεδομένο ότι η στάση των ιδιοκτητών θα γίνει ακόμα πιο σκληρή.

Η πρόταση Στερν προβλέπει:
-Η συμφωνία θα ισχύει για 10 χρόνια, ωστόσο στα 6 χρόνια κάθε πλευρά θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση.

– Το 1% των εσόδων της λίγκας θα διατίθεται για τους παλαίμαχους ΝΒΑερς

-Ο κατώτατος μισθός θα μειωθεί κατά 12% σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση εργασίας ενώ θα υπάρχει αύξηση κατά 3.5% για κάθε χρόνο που περνάει.

-Οι αμοιβές των ρούκις θα μειωθούν κατά 12% περίπου ενώ θα υπάρχει αύξηση της τάξεως το 3.5%.

-Κάθε ομάδα θα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί το 85% του salary cap για την μισθοδοσία των παικτών της για τα πρώτα δύο χρόνια της σύμβασης ενώ κατόπιν το ποσοστό θα ανέβει στο 90%.

-Ο φόρος πολυτελείας παραμένει ο ίδιος με την προηγούμενη σύμβαση εργασίας (σ.σ 1 δολάριο για κάθε δολάριο πάνω από το salary cap) για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ κατόπιν ο φόρος θα αυξάνεται κλιμακωτά, δηλαδή όσο περισσότερο «παρεκτρέπονται» οι ομάδες τόσο περισσότερο θα πληρώνουν ως φόρο πολυτελείας.

-Η μέγιστη χρονική διάρκεια συμβολαίου ενός παίκτη δεν θα ξεπερνάει τα 5 χρόνια ενώ η ετήσια αύξηση δεν θα ξεπερνάει το 6.5%.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.