Ευχαρίστησε τους αθλητές ο κ. Παπούλιας

Τα συγχαρητήρια της Πολιτείας προς τους Έλληνας αθλητές του στίβου μετέφερε την Τετάρτη, ο Κάρολος Παπούλιας.

Τα συγχαρητήρια της Πολιτείας προς τους Έλληνας αθλητές του στίβου μετέφερε την Τετάρτη, ο Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως δε βρίσκει λόγια να ευχαριστήσει τους αθλητές που διακρίθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσαν το «παρών» οι Βασίλης Σεβαστής, Παναγιώτης Δημάκος, Θανάσης Βογιατζής, ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Δημήτρης Χονδροκούκης, Κώστας Μπανιώτης, Λούης Τσάτουμας, Κώστας Φιλιππίδης, Έλενα Φιλάνδρα, Νίκη Πανέττα και οι προπονητές Κυριάκος Χονδροκούκης, Δημήτρης Βασιλικός, Χρήστος Παπαχρήστος και Φρανσουά Ντοφέν.

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν βρίσκω λόγια για να σας ευχαριστήσω, γιατί είμαι πολύ συγκινημένος. Σε μια στιγμή, όπου λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρουμε να βγούμε από τα δύσκολα, εσείς δείξατε ότι μπορούμε να βγούμε από αυτά. Και όχι μονάχα να βγούμε, αλλά και να κάνουμε πράγματα που δεν τα φαντάζονται άλλοι, που έχουν όλα τα μέσα και όλες τις δυνατότητες για να δημιουργήσουν και δεν μας φτάνουν».

Και συμπλήρωσε: «Προέρχομαι από την ίδια οικογένεια με τη δική σας. Ήμασταν η πρώτη γενιά αθλητών που βγήκαμε ύστερα από τον πόλεμο. Πήραμε τη σκυτάλη από μεγάλους αθλητές, που ήταν κυρίαρχοι στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Μάντικας, Σύλλας, Γεωργακόπουλος, Λαμπράκης, μεγάλα ονόματα. Εμείς ήμασταν οι πεινασμένοι της κατοχής, που η παρουσία μας ήταν πολύ αισθητή στα Βαλκάνια».

Επίσης, ο κ. Παπούλιας τόνισε: «Σε αυτές τις συνθήκες, κάνατε κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μας συγκινήσατε, μας εμπνεύσατε. Και δεν το βάζουμε κάτω. Ποιός θα μας φοβίσει; Αντιμετωπίσατε παγκόσμια θεριά. Κιοτέψατε; Όχι. Γιατί, αν φοβόσασταν, δεν θα διακρινόσασταν. Δεν φοβηθήκατε, αγωνιστήκατε. Δείξατε ότι έχετε ψυχή, τσαγανό που λέμε εμείς, και έτσι διαπρέψατε. Να είστε καλά, η πατρίδα σας οφείλει πολλά, που ίσως τώρα να μην μπορεί να σας τα δώσει. Αλλά δεν έχει σημασία, και με τα λίγα παλεύουμε. Και θα τα βγάλουμε πέρα. Συγχαρητήρια σε όλους. Δεν είναι η ώρα της γκρίνιας. Είναι η ώρα της χαράς και της μεγάλης περηφάνιας. Να είστε καλά όλοι».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σεβαστής τόνισε: «Μας δίνετε κουράγιο, ειδικά στα παιδιά».

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης τόνισε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξέφρασε τη χαρά του που κάναμε υπερήφανους τους Έλληνες. Αφιερώνω τη νίκη στον ελληνικό λαό και τη γενιά μου, που παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Τέλος, ο Κώστας Μπανιώτης τόνισε: «Πρέπει να προσπαθήσουμε πιο σκληρά στη συνέχεια. Εύχομαι να είμαστε υγιείς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.