Νίκησε η Ξάνθη, φωνάζει η ΑΕΛ (video)

Σε ματς που είχε ένα γκολ, σαράντα φάουλ, δέκα κίτρινες και δύο κόκκινες, η Ξάνθη επικράτησε της ΑΕΛ στα Πηγάδια με σκορ 1-0

Το παιχνίδι είχε λίγο ποδόσφαιρο αλλά πολύ ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα. Στο τέλος του η Ξάνθη χαμογέλασε καθώς έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς αήττητη κι ανέβηκε στους 9 βαθμούς και την 7η θέση, ενώ η ΑΕΛ που έμεινε με εννέα παίκτες, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με τις οποίες διαμαρτύρεται έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις. 


Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 την ομάδα του, με το Ζίβκοβιτς να είναι στην εστία,  Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο και Σιλά στην τετράδα της άμυνας,  Καμαρά και Ντε Λούκας το δίδυμο των αμυντικών χαφ,  ενώ Σουλεϊμάν, Κάντα και Σαρπόνγκ επιχείρησαν  στην πλάτη του  Γέντρισεκ. 
Στην αντίπερα όχθη ο Τζιανλούκα Φέστα άφησε στην άκρη το σχηματισμό με τρεις στόπερ που είχε χρησιμοποιήσει σε προηγούμενα ματς και άπλωσε την ομάδα του επίσης με τον ίδιο σχηματισμό. Ο Κρίστινσον ήταν στην εστία, οι Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα στην άμυνα, Μιλοσάβλιεβιτς και Φατιόν αμυντικά χαφ, Σαχίτι, Πίτι και Ντέλετιτς δημιούργησαν την τριάδα πίσω από τον Κούνιτς. 


Λίγο ποδόσφαιρο, πολύ σκληράδα και αποβολή

Παρότι η Ξάνθη απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Καμαρά με σουτ εντός περιοχής το οποίο εξουδετέρωσε ο Κρίστινσον, η συνέχεια του παιχνιδιού δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για ένα καλό παιχνίδι. Η υπερβολική δύναμη κυριάρχησε, με το διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Λάμπρου να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κατάσταση αποφεύγοντας την κόκκινη κάρτα στο πρώτο σκληρό μαρκάρισμα του ντε Λούκας στο Μιλοσάβλιεβιτς. 
Ακολούθησαν τέσσερις κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη για το Ζίζιτς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισε η σημαντική ευκαιρία της ΑΕΛ με τον Κούνιτς να σουτάρει πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς. 


Με εννέα η ΑΕΛ, λύγισε με πέναλτι 

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ΑΕΛ κατάφερε να κρατήσει το ματς στην ισορροπία. Έβγαλε μια επικίνδυνη στιγμή με τον Ντέλετιτς, ενώ κινδύνεψε ένα λεπτό αργότερα από την προσπάθεια του Κάστρο. 
Στο 73ο λεπτό ο Καρανίκας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα του στον Μπρίτο και η ΑΕΛ με εννέα ποδοσφαιριστές άρχισε να χάνει έδαφος στο γήπεδο. 

Ο Μπρίτο που ήταν ο πιο δραστήριος της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος ετοίμασε την ευκαιρία του Ντουρίτσκοβιτς στο 75ο λεπτό ενώ ο 80ο ήταν εκείνος που βρέθηκε στη φάση από την οποία προέκυψε το πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Γκόλια. Ο Γέντρισεκ ανέλαβε την εκτέλεση και σημειώνοντας το 3ο του γκολ φέτος έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους. 

Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου 
Κίτρινες κάρτες: Ντε Λούκας (10’), Καμαρά (35’), Μπαξεβανίδης (39’), Γέντρισεκ (54’), Λισγάρας (69’), Μπρίτο () – Ντέλετιτς (75’),  Φατιόν (84’)
Κόκκινες κάρτες: Ζίζιτς (43’), Καρανίκας (73’)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά – Καμαρά, Ντε Λούκας – Σουλεϊμάν (Ντουρίτσκοβιτς 46’), Κάντα, Σαρπόνγκ (38΄Κάστρο) – Γέντρισεκ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):  Κρίστινσον – Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα (Κόεφ 87’) – Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν – Σαχίτι, Πίτι (Γρομητσάρης 46’), Ντέλετιτς – Κούνιτς (Μπαρκάν 70’)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.