Η ατμόσφαιρα δεν είναι πια... ωραία. Συνέλθετε!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί στο ποδόσφαιρο και την αδιαφορία της αθλητικής δικαιοσύνης.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
09/06/2016 • 08:19
«Μιά ωραία ατμόσφαιρα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο...
  • shares
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι τυφλή ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στη ΕΕ όπου υποτίθεται πως βρίσκεται η θέση της.

Ειδικά στην αθλητική δικαιοσύνη, η οποία μάλιστα με τις ενέργειες του Σταύρου Κοντονή απέκτησε και πάλι τακτικούς δικαστές για να πάψει να υφίσταται η καχυποψία προηγούμενων ετών, τα πράγματα είναι δραματικά.
 
Διότι έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τότε που ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αντάλλαξαν ανακοινώσεις παντελώς δυσφημιστικές για το άθλημα, εξαπολύοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον ιδιοκτήτη του άλλου, αλλά ο αθλητικός εισαγγελέας και τα μέλη όλων των πειθαρχικών επιτροπών εξακολουθούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Μιλάμε για τον απόλυτο στρουθοκαμηλισμό! Τα αφεντικά των μεγάλων ΠΑΕ έχουν ανοίξει ένα πόλεμο (εδώ και μήνες) και χρησιμοποιούν ότι πιο σύγχρονο σε... πυρηνικό όπλο (σ.σ. μέσο επικοινωνίας) διαθέτουν, αλλά οι αρμόδιοι για την διατήρηση των νόμων και των κανονισμών προσποιούνται ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν και δεν διάβασαν!

Λες και πρόκειται για άτομα με "ειδικές ανάγκες", που χρειάζονται την βοήθεια τρίτων για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Κι αν επρόκειτο για νομικούς ή δικηγόρους διορισμένους από τις ΠΑΕ όπως στο πρόσφατο παρελθόν, σε κανέναν δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση η όποιου είδους "αναπηρία" τους.

Πρόκειται όμως, για τακτικούς δικαστές, τους οποίους θα έπρεπε να έχουν ήδη εγκαλέσει για την παθητική στάση τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Αθλητισμού.    

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, το εντελώς ψυχροπολεμικό, βαδίζουμε προς την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Με την ΕΠΟ να έχει υποσχεθεί ότι θα εξετάσει αύριο το αίτημα των 11 ΠΑΕ της Λίγκας, οι οποίες αξιώνουν από την ομοσπονδία την ανάληψη της επαγγελματικής διαιτησίας από τη διοργανώτρια αρχή.

Και ακολούθως από τον κ. Κοντονή να νομοθετήσει την παροχή ποσοστού υπέρ τους από τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα και τις χρησιμοποιούν στα κουπόνια τους.

Στο βάθος φυσικά υπάρχουν και οι διεργασίες για τις εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο, όπου η προσπάθεια επηρεασμού των Ενώσεων θα κοστίσει σε κάποιους αρκετά χρήματα, κάνοντας πιο πλούσιους ορισμένους από τους λεγόμενους "βλαχοδήμαρχους" του ποδοσφαίρου μας.

Το "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα..." που έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ελληνική κωμωδία του 1961 "Ο ατσίδας" μοιάζει να ταιριάζει γάντι στην ατμόσφαιρα που βιώνει σήμερα το ποδόσφαιρό μας. Με τέτοια ατμόσφαιρα όχι "γάμο" δεν βλέπω να γίνεται μπας και δει καμιά άσπρη μέρα το άθλημα, αλλά φοβάμαι το "διαζύγιο" κι ακόμα χειρότερα το "πένθος" για το ποδόσφαιρό μας, γεγονός που ελάχιστα φαίνεται να απασχολεί τους άμεσα εμπλεκόμενους.   

Γράψτε το σχόλιο σας...