Από τους Κύκνους στο Περιστέρι

Ο Αποστόλης Λάμπος αναλύει την «αναλύτρια» Μαριέλα Νησωτάκη η οποία αποτελεί την νέα «Performance Analyst» του Ατρόμητου.
0
Αποστόλης Λάμπος
12/10/2016 • 13:44
Η Μαριέλα Νησωτάκη
  • shares
Η Μαριέλα Νησωτάκη ήρθε στον Ατρόμητο για να εξελίξει ακόμα περισσότερο το έργο που άφησε ο Γιάννης Αντωνόπουλος ο οποίος ήταν αναλυτής αγώνων στο τεχνικό τιμ του Δέλλα. Στα 26 της χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει το «Νησί» και την Premier League για λογαριασμό της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Η Μαριέλα είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο και πριν από μερικά χρόνια άφησε την δουλειά της προπονήτριας στις εν Αθήναι ακαδημίες της Άρσεναλ για να εξελίξει το μορφωτικό της επίπεδο. Στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ σπούδασε «Performance Analysis» και την περσινή σεζόν ξεκίνησε το επαγγελματικό της ταξίδι στην Σουόνσι. Ήταν η μόνη γυναίκα που δούλευε σε αντίστοιχο τμήμα ομάδας της Premiership. Παράσημο.

Ανέλυε κατά μέσο όρο δύο αγώνες την ημέρα, ενώ ανάλογα με τις απαιτήσεις του προπονητή της Γκάρι Μονκ ανέλυε και την ατομική απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Τεχνικά, τακτικά και φυσικά προσόντα πέρναγαν από το «κόσκινό» της με σκοπό να βοηθήσει το διάβασμα του προπονητή της ώστε η ομάδα να παρουσιάζεται το δυνατόν πιο έτοιμη για κάθε πρόκληση.

Λεπτομέρειες του παιχνιδιού των αντιπάλων ομάδων αλλά και συγκεκριμένων παικτών δίνονταν ως «μασημένη τροφή» στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι έπρεπε να μελετήσουν για να παρουσιαστούν  πανέτοιμοι σε κάθε αγώνα. Μια δουλειά που μεσομακροπρόθεσμα μπορούσε να βοηθήσει και στον εντοπισμό των κατάλληλων μεταγραφικών στόχων του club.

Και κάπου εδώ έρχεται και δένει ο Γιάννης Αγγελόπουλος και ο Ατρόμητος. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας θέλησε να βρει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Αντωνόπουλου ο οποίος θα στελέχωνε το τιμ Κορακάκη. Ρώτησε, έμαθε, εντυπωσιάστηκε και δεν άργησε να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Χρειάστηκε τρία ραντεβού για να επέλθει η τελική συμφωνία.

Βλέπετε δεν είναι κι εύκολο να πειστεί ένα παιδί να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν έχει ήδη ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό. Κι ενώ πολλοί νέοι σήμερα αναζητούν την τύχη τους εκτός συνόρων, το project του Ατρόμητου στάθηκε αρκετό για να επαναπατρίσει την Μαριέλα. 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η πρώην Performance Analyst της Σουόνσι είχε ήδη μια δελεαστική πρόταση να συνεχίσει να εργάζεται στην Αγγλία από μεγάλη εταιρία, αλλά και από ομάδες τα project των οποίων όμως δεν την ικανοποίησαν. Το συμβόλαιό της με την Σουόνσι δεν ανανεώθηκε διότι ο νέος τεχνικός, Φρανσίσκο Γκουιντολίν, δεν ήταν και τόσο… της ανάλυσης.

Ο Ατρόμητος της πρόσφερε όσα ζήτησε για να κάνει την δουλειά της όσο το δυνατόν πιο επιστημονικά, ενώ η ίδια έδειξε εντυπωσιασμένη με τις εγκαταστάσεις στο Μαζαράκη.

Κι ενώ το Σάββατο ο Γιάννης Αγγελόπουλος και η Μαριέλα Νησωτάκη έδωσαν τα χέρια, ήδη από την Τρίτη η νεαρή αναλύτρια απέκτησε το δικό της χώρο στο προπονητικό κέντρο και έπιασε δουλειά. Βλέπετε, το ματς με τη Βέροια είναι σε πέντε μέρες και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Με το ζήλο της και την εργατικότητά της θέλει να βοηθήσει την ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη.

Φυσικά, η «μεταγραφή» της Μαριέλας και οι τομείς με τους οποίους θα καταπιαστεί δεν αφορούν μόνο το άμεσο μέλλον, αλλά προσδοκόνται και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Δεν είναι πολλές άλλωστε οι ομάδες που έχουν αντίστοιχο τμήμα στο τεχνικό τους τιμ. Ποδοσφαιριστές και ομάδες της Super League θα αναλύονται ενδελεχώς, θα παραδίδονται reports στον Κορακάκη και θα αρχειοθετούνται.

Επιπροσθέτως, στις βλέψεις της ομάδας είναι οι γνώσεις της Νησωτάκη να χρησιμοποιηθούν και στο μεταγραφικό κομμάτι για ακόμα πιο στοχευμένα αποτελέσματα.

Από τους «Κύκνους» λοιπόν η Μαριέλα Νησωτάκη πλέον θα αναλύει για το «Περιστέρι» και θα αποτελέσει ένα ωραίο παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά πως με ζήλο, τσαγανό, όρεξη για επιμόρφωση και δουλειά κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ακόμα και το να πληρώνεσαι για να βλέπεις ποδόσφαιρο.
Γράψτε το σχόλιο σας...
21/10/2019 • 12:05

Αβαντάζ λογικής για Άρσεναλ, Κόνιασπορ, ματς για γκολ σε Μπρέσια και Λανς

Η Άρσεναλ είναι μια ομάδα ποιοτική και λόγω των συνθηκών που μπορεί να πάρει τους πόντους στο Σέφιλντ. Πολύ πιο ανταγωνιστικά και με προοπτική παραγωγικότητας τα παιχνίδια στην Μπρεσια, το Μπίλεφελντ και τα Λανς.