Εξαιρετικές εμφανίσεις από Φιλιππίδη, Στεφανίδη, Σκαρβέλη, Καραλή

Αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της χρονιάς έδωσαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν σε αγώνες κλειστού στίβου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της χρονιάς έδωσαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν σε αγώνες κλειστού στίβου αυτό το Σαββατοκύριακο. Ξεχώρισαν οι άλτες του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης που έκανε φετινό ντεμπούτο στην Ορλεάνη της Γαλλίας με 5.67μ, η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία στον 2ο αγώνα της επί αμερικανικού εδάφους ξεπέρασε τα 4.71μ, ο παίδας Εμμανουήλ Καραλής που υπερέβη τα 5.30μ στον Άγιο Κοσμά, αλλά η επίδοσή του δεν θα πιαστεί ως Πανελλήνιο ρεκόρ επειδή ο αγώνας ήταν ανεπίσημος.
 
Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση και του Νίκου Σκαρβέλη στη σφαιροβολία στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα, όπου με 20.36μ ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το οποίο σημείωσε πρώτος ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στις 17 Φεβρουαρίου του 2010.
 
Αναλυτικά οι αγώνες των Ελλήνων αθλητών.
 
Κατερίνα Στεφανίδη

Για έκτη φορά στην καριέρα της και για δεύτερη φορά σε διάστημα μίας εβδομάδας, η Κατερίνα Στεφανίδη καταφέρνει να ολοκληρώσει τον αγώνα της με άλμα καλύτερο από 4,70 μέτρα. Αυτή τη φορά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ κατάφερε να ξεχωρίσει στο «Pole Vault Summit» στο Ρίνο όπου ξεπέρασε τα 4,71μ., όπως και πριν από μία εβδομάδα στο Ακρον. Η Στεφανίδη κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα, πίσω από την Σάντι Μόρις, που είχε το ίδιο ύψος, αλλά καλύτερες προσπάθειες. Μάλιστα η Αμερικανίδα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και πέτυχε το όριο για το Παγκόσμιο Κλειστού.

Στον ίδιο αγώνα στο Ρίνο, ο Καναδός Σον Μπαρμπέρ στους άνδρες, ξεπέρασε τα 6,00μ πέτυχε ατομικό και εθνικό ρεκόρ κι έγινε ο ένατος αθλητής όλων των εποχών στον κλειστό στίβο, που σπάει το φράγμα των 6,00 μέτρων.
 
Κώστας Φιλιππίδης

Τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν πραγματοποίησε σήμερα στην Ορλεάνη ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 ήταν δεύτερος στον αγώνα με άλμα στα 5,67 μέτρα και άφησε καλές εντυπώσεις για την απαιτητική συνέχεια. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα είχε την πρώτη ευκαιρία να δει στον αγωνιστικό χώρο όσες αλλαγές δούλεψε στην προπόνηση και φυσικά να βάλει τις βάσεις για μια αξιόλογη συνέχεια.

Ο 30χρονος άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,57 μ., ενώ μετά το 5,67 μ. άφησε το 5,72 μ. και δοκίμασε στα 5,77 μ., ύψος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Ο Φιλιππίδης θα παραμείνει μία εβδομάδα στη Γαλλία, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία του και στις 23 του μηνός θα αγωνιστεί στο Ρουέν.
 
Νίκος Σκαρβέλης

Σπουδαία επίδοση σημείωσε ο Νίκος Σκαρβέλης στη σφαιροβολία σε αγώνες στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα. Ο νεαρός αθλητής έστειλε τη σφαίρα στα 20.36μ. και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το οποίο κατέχει ο Μιχάλης Σταματόγιαννης από τις 17 Φεβρουαρίου του 2010. Ο Σκαρβέλης, ο οποίος το καλοκαίρι ήταν έκτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, έκανε εξαιρετικό αγώνα, καθώς είχε συνολικά τέσσερις βολές πάνω από τα 20,00 μ., ενώ το 20.36 μ. το πέτυχε στην έκτη του προσπάθεια (19,76 μ., 20.02 μ., 1,96 μ., 20,34 μ., 20,05 μ., 20,36 μ.).

«Είμαι ενθουσιασμένος που η επίδοση είναι πανελλήνιο ρεκόρ, είναι μεγάλη τιμή για εμένα”, είπε ο Σκαρβέλης που πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ και πλέον έδειξε πολύ κοντά στο όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που είναι 20,50 μέτρα. Το 20,36μ. είναι καλύτερο από το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.
 
Εμμανουήλ Καραλής
 
Ο Εμμανουήλ Καραλής στην προπονητική ημερίδα του Αγίου Κοσμά, ήταν δίχως αμφιβολία το πρόσωπο του απογεύματος, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,30 μ. με την τρίτη προσπάθεια, επίδοση που θα αποτελούσε απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ παίδων αν ο αγώνας ήταν επίσημος.
Ο ταλαντούχος αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερο. Ο Καραλής, ο οποίος δεν δοκίμασε υψηλότερα, έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 5,25 μ. και στον κλειστό 5,05 μέτρα.
Επίδοση καλύτερη από πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων σημείωσε στον Άγιο Κοσμά και η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου στα 60μ. εμπόδια. Η αθλήτρια από την Θεσσαλονίκη διένυσε την απόσταση σε 8.69, με το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων της Ελισάβετ Πεσιρίδου να είναι 8.74. Η νεαρή έδειξε το ταλέντο της και στα 60 μ., όπου πέτυχε 7.91.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στα 60μ. γυναικών η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που τερμάτισε σε 7.44. Η κορασίδα άλτρια του ύψους Κωνσταντίνα Κουτσούκη, πέρασε το 1,70 μέτρα και η Μυρτώ Κασσωτάκη στο επί κοντώ κορασίδων τα 3,80μ., όσο και η επίδοση που θα χρειαστεί το καλοκαίρι για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ. Εξίσου καλή ήταν η Αριάδνη Αδαμοπούλου που είχε καλύτερο άλμα στα 3,70 μ. και έδειξε πως και αυτή θα διεκδικήσει μια θέση για την ομάδα που θα ταξιδέψει στην Τιφλίδα.
 
Γεωργία Στεφανίδη-Τατιάνα Γκούσιν

Τις εμφανίσεις της στους αγώνες της χειμερινής περιόδου ξεκίνησε και η Γεωργία Στεφανίδη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η 21χρονη άλτρια του επί κοντώ πήρε μέρος σε δύο αγώνες στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, οι οποίοι είχαν προπονητικό χαρακτήρα για εκείνη. Την Παρασκευή ξεπέρασε τα 3,80 μ. και στη συνέχεια τα 3,95 μέτρα. «Οι αγώνες αυτοί έχουν καθαρά προπονητικό χαρακτήρα. Δεν πήγα όσο ψηλά θα ήθελα, όμως και στους δύο αγώνες έδειξα σημάδια βελτίωσης στην τεχνική», είπε η Στεφανίδη, που ήταν πρώτη και τις δύο ημέρες. Την Παρασκευή αγωνίστηκε και η Τατιάνα Γκούσιν, που ξεπέρασε τα 1,80μ, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.