Πέντε ερωτήματα ψάχνουν απάντηση…

Για να απαντήσει κανείς το ερώτημα Σιμόνα Χάλεπ ή Σλόνα Στήφενς, προβλέποντας τον τελικό στο Ρολάν Γκαρός, πρέπει πρώτα να ψάξει πέντε κρίσιμες απαντήσεις…

Αλήθεια πόσα ερωτηματικά αναζητούν απάντηση στο φετινό τελικό γυναικών του Ρολάν Γκαρός; Η Σιμόνα Χάλεπ, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη αλλά χωρίς τίτλο Γκραν Σλαμ στο παλμαρέ της βρίσκει απέναντι της τη Σλόαν Στήφενς, τη νικήτρια του τελευταίου Αμερικανικού Όπεν. 
Η Ρουμάνα καλείται να διαχειριστεί ό, τι αποτελεί μια μεγάλη πρόκριση και συνάμα μια μεγάλη απειλή για την ψυχολογία της ενόψει της συνέχειας της καριέρα της.  Έχει μέχρι στιγμής τρεις χαμένους τελικούς Γκραν Σλαμ, τους δύο εξ αυτών στο Παρίσι. 

Ερώτημα 1ο: Μια ενδεχόμενη αποτυχία και απέναντι στην Αμερικανίδα, της οποίας προηγείται με 5-2 νίκες στα μεταξύ τους, μπορεί να την κάνει εύθραυστη πνευματικά; 

Η Χάλεπ στον περυσινό τελικό είχε ηττηθεί από τη Γελένα Οσταπένκο. Ενώ ήταν το φαβορί είχε επιλέξει να κάνει παιχνίδι υπομονής. Αυτό εκμεταλλεύθηκε η Λετονή με τα μεγάλα χτυπήματα για να κάνει την έκπληξη. Σύμφωνα με τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, αυτό πρέπει να αλλάξει η Ρουμάνα αν θέλει να βγει νικήτρια αυτή τη φορά. Να βγει πρώτη εκείνη στα χτυπήματα και να πάρει τον έλεγχο των πόντων. «Να προσπαθεί να νικήσει στον πόντο, όχι να μη χάσει»!
Είναι δύσκολο να εγκαταλείψει την άνεση της συνήθειας, ωστόσο η Χάλεπ έδειξε να το δοκιμάζει αρχικά κι όχι με επιτυχία στο πρώτο σετ με την Ανγκελίκ Κέρμπερ και στη συνέχεια, επιτυχώς, κόντρα στην Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. 

Ερώτημα 2ο: Στον τελικό λοιπόν, «θα διαβεί το Ρουβίκωνα» το νούμερο ένα στον κόσμο περνώντας στην επίθεση;
Επτά φορές έχουν συναντηθεί οι δυο τους και η Στήφενς έχει πετύχει δύο νίκες και τις δύο σε σκληρή επιφάνεια. Στο κοκκινόχωμα δε μπόρεσε να μπερδέψει τα βήματα της Ρουμάνας και δεν έχει πάρει σετ σε δύο ματς.
Στο γαλλικό Όπεν είχαν συναντηθεί στον ημιτελικό το 2014. Έκτοτε η Χάλεπ μετρά τέσσερις σερί νίκες. 

Ερώτημα 3ο: Νιώθει εκ των προαναφερθέντων πίεση η Αμερικανίδα; Ή σφυρηλατεί αυτοπεποίθηση ανωτερότητας και αποσυμφορίζεται η ψυχολογία της από το τρόπαιο Γκραν Σλαμ που κατέχει η ίδια κι όχι η αντίπαλος της;

Η αδυναμία κατάκτησης του τροπαίου μάλλον θα αποτελέσει κατάσταση πιο βαριά για τους ώμους της Χάλεπ, παρά για εκείνους της Στήφενς που έχουν «κουβαλήσει» Major στο παρελθόν. 

Ερώτημα 4ο: Αλήθεια το κοινό ποια θα στηρίξει περισσότερο; 

Ίσως δείχνει μικρότερης σημασίας δεδομένο η προτίμηση του κοινού στο τένις. Ωστόσο η Σλόαν Στήφενς είναι μια αθλήτρια που κάνει έξοχα πράγματα εντός συνόρων (βλέπε US Open και Miami) αλλά η ψυχολογία της αδυνατίζει όταν βγαίνει εκτός συνόρων. Πρόκειται για μια αδυναμία που μπορεί να αποδειχθεί εξόχως σημαντική σε ένα γήπεδο επιβλητικό και «φασαριόζικο» σαν το Philippe Chatrier.

Παρότι η Στήφενς έχει καταγάγει τους θριάμβους της σε σκληρή επιφάνεια, δείχνει εξαιρετική συμπεριφορά και προσαρμογή στις απαιτήσεις της χωμάτινης. Νιώθει άνετα να μένει στη βασική γραμμή και να πυροβολεί – με μεγαλύτερη δύναμη από τη Χάλεπ – χτυπήματα εδάφους. 

Ερώτημα 5ο: Τι θα κάνει η Στήφενς; Θα επιχειρήσει να μικρύνει τη διάρκεια των ράλι ψάχνοντας τον winner ή θα ακολουθήσει, ως counter-puncher, την τακτική της αντεπίθεσης;

Οι απαντήσεις αναμένονται … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.