Σε ρήξη συμβολαίου έπεσε η Universal με το spinoff του “Fast & Furious”

"Ένα κλασικό παράδειγμα χολιγουντιανής απληστίας."Νομικά ζητήματα αντιμετωπίζει το "Hobbs and...

“Ένα κλασικό παράδειγμα χολιγουντιανής απληστίας.”

Νομικά ζητήματα αντιμετωπίζει το “Hobbs and Shaw”, το spinoff του “Fast & Furious” που πρωτοστατούν οι Dwayne Johnson και Jason Statham. Όπως μεταφέρει το Deadline, ο Neal Moritz, παραγωγός του αρχικού franchise, κατηγορεί τη Universal, της οποίας ηγείται η Dona Langley, για ρήξη συμβολαίου.

Το παράπονο του Moritz κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Καλιφόρνια ήδη και πιθανολογείται να οδηγήσει σε δίκη. Συγκεκριμένα, το παράπονο αναφέρεται σε 1) αθέτηση προφορικής συμφωνίας, 2) αθέτηση σιωπηρής συμφωνίας και 3) υποσχετική απάτη.

Μέσα στις 20 σελίδες, αναφέρεται αναλυτικά με ποιον τρόπο προέκυψαν οι προαναφερθείσες συμφωνίες και υποσχέσεις, αναφέροντας μάλιστα πως, “…έχοντας εμπιστευθεί τις προφορικές υποσχέσεις της Univeral, εκείνη εξέλαβε την ασυνήθιστη θέση πως είχε το ελεύθερο να εκμεταλλευθεί τις ιδέες του Moritz για το ‘Hobbs and Shaw’, και το εργασιακό του προϊόν για μία περίοδο περίπου ενάμιση χρόνου, χωρίς να τιμήσουν αυτή την προφορική συμφωνία”.

Ένα σχόλιο μέσα στο επίσημο έγγραφο φανερώνει, ακόμα περισσότερο, την ένταση της κατάστασης. “Αυτή η υπόθεση παρουσιάζει ένα κλασικό παράδειγμα χολιγουντιανής απληστίας”.

Το ζήτημα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και σε οικονομικό επίπεδο. Όπως αναφέρεται, μία προφορική συμφωνία μέσα στη φετινή άνοιξη προέβλεπε ο Moritz να λαμβάνει “$2 εκατομμύρια σε καθορισμένη αποζημίωση εφαρμοσμένα έναντι ενός 6% σε πρώτα δολάρια εσόδων συμμετοχής”. Αναφέρεται, μάλιστα, πως ο Moritz επιθυμεί είτε να ανασυσταθεί στη θέση του βασικού παραγωγού του “Hobbs and Shaw” είτε να λάβει “δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση”.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε μήνες νωρίτερα, όταν στις 6 Αυγούστου, όπως αναφέρεται από το Deadline, “παρά τις επαναλαμβανόμενες επιβεβαιώσεις” εκ μέρους της Universal πως “η συμφωνία ήταν έγκυρη”, εκφράστηκε η επιθυμία να “αλλάξουν τη συμφωνία του Moritz για το ‘Hobbs and Shaw’ σε μετά-την-ανανέωση αμοιβή”.

Η Universal δεν έχει απαντήσει ακόμα σχετικά με τα γεγονότα. Κατά το επίσημο παράπονο του Moritz, η θέση της γνωστής εταιρείας ψυχαγωγίας πρέπει να είναι αρκετά δύσκολη και έχει δυσαρεστήσει ιδιαίτερα τον παραγωγό αφού, όπως συμπληρώθηκε, “Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, η αμοιβή συμμετοχής που πρότεινε η Universal ήταν πολύ χειρότερη οικονομικά για τον Moritz από κάθε άλλη αμοιβή συμμετοχής που είχε λάβει για κάθε ταινία του FF Franchise [‘Fast & Furious’]”.

Το ζήτημα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αναμένεται κάποια ανακοίνωση από τη Universal για την πορεία της ταινίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε φάση γυρισμάτων.


Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.