Πρώτα απέρριψαν την Μπαρτσελόνα και μετά πήγαν στην Ρεάλ…

Βινίσιους, Μπενζεμά, Μπέκαμ, Καρεμπέ είναι κάποια από τα ονόματα που στο παρελθόν απέρριψαν την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια υπέγραψαν στη…μισητή Ρεάλ.

Βινίσιους, Μπενζεμά, Μπέκαμ, Καρεμπέ είναι κάποια από τα ονόματα που στο παρελθόν απέρριψαν την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια υπέγραψαν στη…μισητή Ρεάλ.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Βινίσιους αποκάλυψε ότι παρόλο που η Μπαρτσελόνα του προσέφερε περισσότερα χρήματα, επέλεξε την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι ο μόνος παίκτης που έκανε τη μετακίνηση στο Santiago Bernabeu παρά το μεγάλο ενδιαφέρον από την ομάδα της Βαρκελώνης.

1. ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ

Ο Αργεντινός είχε συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα, αλλά η περίεργη εξαφάνιση των εγγράφων του, επέτρεψε στους Μαδριλένους να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να τον αποκτήσει. Θα καταλήξει να γράψει ιστορία, με πέντε Ευρωπαϊκά Κύπελλα στη σειρά. Η FIFA αποφάσισε ότι θα έπαιζε την σεζόν 1953/54 με την Real και στη συνέχεια θα πήγαινε στους Καταλανούς το επόμενο έτος, αλλά τελικά ο ντι Στέφανο παρέμεινε στην πρωτεύουσα.

2. ΟΥΓΚΟ ΣΑΝΤΣΕΣ
Είχε την ευκαιρία να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του στο Bernabeu. Μάλιστα όταν έληγε το συμβόλαιο του με την Ρεάλ υπήρξαν συζητήσεις που τότε είχαν επιβεβαιωθεί από το ράδιο MARCA. Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν την τελευταία στιγμή και ο Μεξικανός κατέληξε σε νέα συμφωνία με την Ρεάλ

3. ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΚΑΡΕΜΠΕ
«Η Μπαρτσελόνα μου πρόσφερε περισσότερα χρήματα, αλλά είχα δώσει τον λόγο μου στη Ρεάλ Μαδρίτης», είχε πει κάποτε ο Γάλλος. Κέρδισε δύο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ και ήταν ο παίκτης- κλειδί σε ένα από αυτά. Όπως συνέβη και με τον Βινίσιους, τα χρήματα δεν ήταν θεμελιώδης αρχή για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα.

4. ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ
Το 2003, ο Ζοάν Λαπόρτα κέρδισε τις εκλογές στη Μπαρτσελόνα χάρη εν μέρει σε μια υπόσχεση να αποκτήσει το μεγάλο αστέρι της Αγγλίας, ο οποίος όμως τελικά επέλεξε την Ρεάλ Μαδρίτης. Το διοικητικό συμβούλιο κατόπιν διαπραγματεύτηκε με τον Ροναλντίνιο και έκανε τους οπαδούς να ξεχάσουν το “όχι” από τον Μπέκαμ.

5. ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ
Όπως ανέφερε πρόσφατα η MARCA, το 2008, η Μπαρτσελόνα  αναζητούσε έναν καλό επιθετικό. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα  δεν υπολόγιζε στον Σάμουελ Ετό. Ο κύριος στόχος ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος είχε καλές επιδόσεις τότε στη Λυών. Ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν πήγε στο σπίτι του στη Λυών για να τον πείσει, αλλά εκείνη η συνάντηση δεν τον έκανε να πειστεί, ότι ο Γάλλος ήθελε αυτή την μετακίνηση. Δεν του άρεσε το γεγονός ότι η Μπενζεμά δεν κοίταζε το πρόσωπό του όταν μιλούσαν. Η Μπαρτσελόνα επέλεξε τελικά τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και ο Μπενζεμά επέλεξε τη Ρεάλ Μαδρίτης ένα χρόνο αργότερα.

6. ΜΑΡΤΙΝ ΟΝΤΕΓΚΑΑΡΝΤ
Ο Όντεγκααρντ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα και συναντήθηκε με τον Άντονι Θουμπιθαρέτα  τον Νοέμβριο του 2014, συνοδευόμενος από τον πατέρα του και τον ατζέντη του. Η διαπραγμάτευση ήταν σύντομη, επειδή η Μπαρτσελόνα ήθελε να κλείσει την μεταγραφή με έναν συγκεκριμένο πράκτορα και αυτό δεν βρήκε σύμφωνο τον  Όντεγκααρντ. Τελικά, ο Νορβηγός αποφάσισε να πάει στους «Los Blancos».

7. ΝΤΑΝΙΛΟ
Τον Φεβρουάριο του 2015, όπως ανέφερε η MARCA, η Μπαρτσελόνα εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τον αμυντικό στο Πόρτο και ήθελε να επιταχύνει την συμφωνία εξαιτίας της απαγόρευσης μεταγραφών τότε. Ο Βραζιλιάνος, παίκτης σήμερα της Μάντσεστερ Σίτι κατέληξε στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έπαιξε σε 56 παιχνίδια και σημείωσε 3 γκολ από το 2015 μέχρι το 2017.

8.ΤΕΟ ΕΡΝΑΝΤΕΖ
Τον Ιούλιο του 2017, η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέληξαν σε συμφωνία για την μεταγραφή του Τεό Ερναντέζ μετά από μια καλή περίοδο που έπαιξε ως δανεικός στην Αλαβές. Η απόδοσή του ήταν τόσο καλή που η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αποσπάσει την υπογραφή του σε συνάντηση με τον Ερναντέζ και να του προσφέρει συμβόλαιο 8 εκατομμυρίων ευρώ. Δέχτηκε αρχικά τη συμφωνία, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε ότι θα προτιμούσε να παίξει στους «Los Blancos». Δεν κατάφερε να επιτύχει ακόμα στην Ρεάλ και αυτή τη στιγμή είναι δανεικός στην Ρεάλ Σοσιεδάδ

9. ΝΤΑΝΙ ΘΕΜΠΑΓΙΟΣ
Την ίδια χρονιά, το 2017, η Μπαρτελόνα έκανε πολλές διαπραγματεύσεις στις προσπάθειές της να αποκτήσει τον παίκτη της Ρεάλ Μπέτις. Η Ρεάλ ήθελε να τον αποκτήσει αναβάλλοντας τη συμφωνία και να τον αφήσει στη Σεβίλλη για ένα ακόμη έτος, ενώ οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν να τον πάρουν αμέσως. Η Μπέτις, ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα μέσω του Σέρα Φερέρ, τον έδωσε τελικά στην Ρεάλ Μαδρίτης για 16,5 εκατομμύρια ευρώ, κατόπιν ρητού αιτήματος του παίκτη.

10. ΜΑΡΚΟ ΑΣΕΝΣΙΟ
Όλα έδειχναν ότι Ασένσιο και Μπαρτσελόνα θα έρχονταν σε συμφωνία το 2014. Ο παίκτης ταξίδεψε ακόμη και στη Βαρκελώνη για να βρει σπίτι. Η Μπαρτσελόνα ήταν πρόθυμη να πληρώσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που η Μαγιόρκα ήθελε γι ‘αυτόν, αλλά επιθυμούσε να τα δώσει σε δόσεις και μπόνους και μετά από διαφωνίες μεταξύ των δύο σωματείων, οι «μπλαουγκράνα» απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Η Μαδρίτη εμφανίστηκε στο προσκήνιο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.