«Παρούσα» στο σπίτι της! (vid)

Η Μπάγερν έχασε με 2-1 από τη Ρεάλ, αλλά την κέρδισε με 3-1 στα πέναλτι και πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Champions League. Οι Βαυαροί έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τη Ρόμα το 1984, που θα συμμετάσχει στον τελικό που διεξάγεται στην έδρα της.

Η Μπάγερν έχασε με 2-1 από τη Ρεάλ, αλλά την κέρδισε με 3-1 στα πέναλτι και πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Champions League. Οι Βαυαροί έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τη Ρόμα το 1984, που θα συμμετάσχει στον τελικό που διεξάγεται στην έδρα της. Απ’ αυτόν θα απουσιάσουν ο Αλάμπα, ο Μπάντστουμπερ και ο Λουίζ Γκουστάβο που αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του Κασάι.
 
Στο καλύτερο ίσως από τα φετινά παιχνίδια της διοργάνωσης, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά τι θα… ακολουθούσε. Η Ρεάλ βρήκε μόλις στο 6′ το γρήγορο γκολ που έψαχνε με τον Ρονάλντο να ανοίγει το σκορ με πέναλτι μετά από χέρι του Αλάμπα. Στο 14′ ο Πορτογάλος διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα κι αυτά των «μερένχες» και ο επαναληπτικός είχε αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους.
 
Παρά το εφιαλτικό ξεκίνημα, η Μπάγερν δεν πτοήθηκε. Πήρε την πρωτοβουλία και έψαξε το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο «κόλπο». Το βρήκε με τον Ρόμπεν από την «άσπρη βούλα» στο 27′ σε πέναλτι που κέρδισε ο Γκόμεζ σε ανατροπή απ’ τον Πέπε. Στο 8′, πάντως, ο Ρόμπεν είχε χάσει μοναδική ευκαιρία, όπως και ο Γκόμεζ στο 34′ για ένα ακόμη γκολ.
 
Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-1, το οποίο οδηγούσε στην παράταση, αν δεν άλλαζε κάτι στο δεύτερο μέρος. Όπως και έγινε. Οι δύο ομάδες είχαν καλά διαστήματα, με τους Γερμανούς να υπερτερούν πάντως και στο δεύτερο μέρος και ευκαιρίες και στις δύο εστίες.
 
Γκολ δεν σημειώθηκε μέχρι το τέλος του 90λεπτου και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Χάινκες που είχε φυλάξει τις αλλαγές του έβαλε τον Μίλερ στη θέση του Ριμπερί στο 95′, ενώ ο Μουρίνιο στο 106′ αντικατέστησε τον Μπενζεμά με τον Ιγουαΐν. Οι δύο αντίπαλοι έδωσαν περισσότερο βάρος στα αμυντικά τους καθήκοντα και σε συνδυασμό με την δικαιολογημένη κούραση, γκολ δεν σημειώθηκε ποτέ.
 
Ο σπουδαίος ημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η Μπάγερν αποδείχθηκε σαφώς πιο εύστοχη και πήρε την πρόκριση με επιμέρους σκορ 3-1. Ο Κασίγιας απέκρουσε δύο πέναλτι, ο Νόιερ ισάριθμα, αλλά ο Σέρχιο Ράμος σούταρε άουτ στο κρίσιμο και ο Σβαϊνστάιγκερ ήταν αυτός που έστειλε την Μπάγερν στον τελικό.
 
Τα πέναλτι
Αλάμπα – 0-1
Ρονάλντο – απέκρουσε ο Νόιερ
Γκόμεζ – 0-2
Κακά – απέκρουσε ο Νόιερ
Κρόος – απέκρουσε ο Κασίγιας
Αλόνσο – 1-2
Λαμ – απέκρουσε ο Κασίγιας
Ράμος – άουτ
Σβαϊνστάιγκερ – 1-3

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε Μαρσέλο, Τσάβι Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (75′ Κακά), Οζίλ (111′ Γρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (106′ Ιγουαΐν)

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λάμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαινστάιγκερ, Κρός, Ριμπερί (95′ Μίλερ), Ρόμπεν, Γκόμεζ

Δείτε στο match center την εξέλιξη του αγώνα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.