Παρέμβαση της κίνησης “Αρης πρωταγωνιστής”

Η ένωση προσώπων "Αρης Πρωταγωνιστής" ζητά την διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης της Λέσχης του Άρη για την εκπόνηση ενός βιώσιμου και τεχνοκρατικού σχεδίου στην ΠΑΕ.

Η ένωση προσώπων “Αρης Πρωταγωνιστής”  ζητά την διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης της Λέσχης του Άρη για την εκπόνηση ενός βιώσιμου και τεχνοκρατικού σχεδίου στην ΠΑΕ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει:

«Στην τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας μελών του ΑΡΗ αποφασίσθηκε η παράταση της θητείας της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για έναν ακόμη χρόνο. Βασική προϋπόθεση για την απόφαση αποτέλεσε η δέσμευση περί άμεσης εισροής 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ομάδας σύμφωνα με το (πρόχειρο και ασαφές) σχέδιο που μας παρουσίασε ο πρόεδρος της ομάδας. Έως και σήμερα όχι μόνο η αναφερόμενη εισροή δεν υπήρξε, αλλά ούτε ένα ευρώ δεν μπήκε στα ταμεία της ΠΑΕ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η δέσμευση για άμεση εισροή μετατράπηκε, μόνο έναν μήνα μετά, σε πιθανή εισροή χρημάτων στα ταμεία της ομάδας, αν και όποτε αυτό χρειαστεί στο μέλλον, σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της ομάδας.

Με αίσθηση ευθύνης, τώρα που τελείωσε η προθεσμία για την συμπλήρωση του φακέλου αδειοδότησης, παρεμβαίνουμε δημόσια και καταθέτουμε τις απόψεις μας για την κατάσταση στην ομάδα.
Θεωρούμε απαραίτητη την άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ με κυρίαρχο θέμα την εκπόνηση ενός βιώσιμου και τεχνοκρατικού σχεδίου για την οικονομική σωτηρία της ομάδας. Οι κοντά στα 20 εκ. ευρώ υποχρεώσεις της ομάδας αποτελούν «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια του ΑΡΗ, την οποία και πρέπει να απομακρύνουμε τάχιστα. Επιπρόσθετα αιτούμαστε για λόγους ηθικής και νομικής τάξης την  αναίρεση της απόφασης περί παράτασης της θητείας της παρούσας διοίκησης.

Αλίμονο όμως, το ζήτημα της αναίρεσης της σχετικής απόφασης δεν είναι το μείζον σήμερα. Τα πιο σημαντικά είναι αυτά που θα αναφέρουμε παρακάτω.
Κουραστήκαμε να ακούμε ψέματα. Κουραστήκαμε να βλέπουμε τους διοικούντες να φορτώνουν χρέη στην ομάδα μας. Κουραστήκαμε να βλέπουμε τους παίκτες μας απλήρωτους. Κουραστήκαμε να κατακρίνουν τον λαό του Άρη γιατί έχει κριτική ικανότητα, γιατί δεν εμπιστεύεται αυτούς που μέσα σε μια «σφιχτή» χρονιά δημιούργησαν 5.500.000,00 ευρώ χρέη (!!!). Κουραστήκαμε από την προχειρότητα και την σπατάλη που κυριαρχούν στην ΠΑΕ.
Θέλουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Θέλουμε οικονομικά βιώσιμη ομάδα, να λειτουργεί με σύγχρονες δομές και θεσμούς σε όλα τα επίπεδα.
Θέλουμε να ΣΕΒΟΝΤΑΙ το κάθε ευρώ μας.
Θέλουμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Θέλουμε ο ΑΡΗΣ μας να πάψει να είναι «όμηρος» του λαλίστατου υπαλλήλου του.
Θέλουμε μια νέα διοίκηση τεχνοκρατών και ηγετών που θα μας εμπνεύσουν.
Θέλουμε έναν ΑΡΗ περήφανο και ασυμβίβαστο.

Η παρούσα διοίκηση αντί να απολογηθεί για τα υπέρογκα χρέη της, για το μισοάδειο πια γήπεδο, για την τραγική αποτυχία του αγωνιστικού σχεδιασμού της, προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία της? την αδειοδότηση της ομάδας. Και παράλληλα μεταθέτει συνεχώς τις ευθύνες της στους προηγούμενους. Μας έχετε κουράσει. Αντί στην ομάδα να εφαρμοσθεί πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, η διοίκηση «επέβαλε» το καθεστώς της αλόγιστης σπατάλης. Αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης διαχείρισης των διοικούντων είναι σήμερα η ομάδα να κινδυνεύει με χρεοκοπία.

Κοντά σε όλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ αποτελεί μέρος του προβλήματος. Με την  έγκριση των αυτοκτονικών προϋπολογισμών της ΠΑΕ, με την ωραιοποίηση των τεράστιων οικονομικών ανοιγμάτων των ισολογισμών της, με την εκκωφαντική σιωπή του στα όσα σήμερα συμβαίνουν, δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του σωματείου που ηγείται και κατ’ επέκταση ούτε τα συμφέροντα του, ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Δυστυχώς το Δ.Σ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ έχει μέγιστη συμβολή στο αδιέξοδο στο οποίο έχουμε φτάσει.

Μόνος φάρος ελπίδας για τον ΑΡΗ μας για άλλη μια φορά είναι ο τεράστιος λαός του. Έτοιμος να βάλει και πάλι πλάτη και να πράξει ότι χρειαστεί. Με μια προϋπόθεση: να του αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δημιουργηθούν αξιόπιστοι μηχανισμοί ελέγχου και διαφάνειας στην ΠΑΕ. 
Ως “ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” στις 20/2/2012 καταθέσαμε έγκαιρα πρόταση διεξόδου από την κρίση για την ΠΑΕ.
Επίσης ως “ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” με δημόσια παρέμβασή μας προτείναμε η ΠΑΕ να υιοθετήσει στο καταστατικό της συγκεκριμένες αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης (ν.3016/2002 ως ισχύει). Αρχές που συμβάλλουν στην ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και στην ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ (σύγχρονος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, δημόσιες διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης των διευθυντικών στελεχών της ΠΑΕ και αξιολόγησης αυτών, λειτουργία  Εσωτερικού Ελέγχου).

Σήμερα καλούμε όλο τον λαό του ΑΡΗ, με μπροστάρηδες τους συνδέσμους , τους παράγοντες, τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, να στρατευθεί στον αγώνα για την σωτηρία της αγαπημένης μας ομάδας.
Σήμερα ζητούμε από το Δ.Σ. της Κοινωνίας μελών ΑΡΗ την άμεση  σύγκληση εντός του Απριλίου 2012 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέματα: α) την εκπόνηση ενός βιώσιμου-τεχνοκρατικού σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης και αγωνιστικής ανάτασης  της ομάδας μας και β) την αναίρεση της απόφασης της Συνέλευσης του Φεβρουαρίου περί παράτασης της θητείας της παρούσας διοίκησης.
Σε περίπτωση που το Δ.Σ. δεν απαντήσει θετικά ή αγνοήσει το αίτημά μας έως τις 11 Απριλίου 2012 θα επανέλθουμε ζητώντας τότε από τα μέλη της Κοινωνίας μελών ΑΡΗ με τις απαιτούμενες υπογραφές τους, σύμφωνα με το καταστατικό,  να συγκαλέσουν Έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Υ.Γ: Η ένωση προσώπων “ΑΡΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ” δεν αποτελεί και ούτε στο μέλλον θα αποτελέσει εκλογικό σχήμα ή παράταξη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.