“Χ”αμένες ευκαιρίες… (video)

Το 0-0 αδικεί Ατρόμητο και Πλατανιά, καθώς οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής.

Το 0-0 αδικεί Ατρόμητο και Πλατανιά, καθώς οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, οι οποίες ούτε στη δεύτερη μονομαχία τους μέσα σε λίγες μέρες κατάφεραν να σκοράρουν. 

Οι Περιστεριώτες παρέμειναν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς (13η θέση), δύο λιγότερους από τους Κρητικούς, οι οποίοι περιμένουν τα υπόλοιπα ματς για να δουν αν θα πέσουν από τη 10η θέση. 

Στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι έχοντας τρεις ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, ενώ απάντησε ο Πλατανιάς με δύο στα τελευταία λεπτά. Στην… επανάληψη τα ελαχιστοποιήθηκαν τα λάθη και είδαμε παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και πολλές χαμένες ευκαιρίες. 

Ατρόμητος μόνο στην αρχή…

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ελέγχοντας τη μεσαία γραμμή έφτασε τρεις φορές κοντά στο σκορ στο πρώτο τέταρτο. Αρχικά ο Μπρίτο μόλις στο δεύτερο λεπτό “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 7ο λεπτό ο Λε Ταλέκ αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα καθυστέρησε να πλασάρει και όταν το έκανε έδιωξε ο Κουλιμπαλί. Στο 14 και πάλι ο υψηλόσωμος επιθετικός απείλησε, χωρίς να βρει στόχο με κεφαλιά. 

Οι Κρητικοί σιγά σιγά ξεκίνησαν να πιέζουν στο χώρο του κέντρου και να ανεβάζουν πιο ψηλά τις γραμμές τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ισορροπήσουν και παράλληλα να απομακρύνουν από την περιοχή τους αντιπάλους τους. 

Η πρώτη ευκαιρία του Πλατανιά ήρθε στο 30′ με μακρινό σουτ του Ράμος, ενώ η δεύτερη ήταν και η καλύτερη για το σύνολο του Παράσχου. Ο Μουνάφο με πλασέ στην κίνηση πίσω από το σημείο του πέναλτι “ανάγκασε” τον Λαζαρίδη σε διώξιμο με το κεφάλι λίγο μπροστά από τη γραμμή του τέρματος.  

Γρήγορος ρυθμός, χαμένες ευκαιρίες

Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο μέρος. Οι μεν γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας χωρίς να μπορούν να βρουν εύκολα διαδρόμους προς την περιοχή του Σωτηρίου, ο οποίος ανησύχησε στο 53′ με μακρινό σουτ του Ούμπιδες. Οι δε, φιλοξενούμενοι χωρίς ανάπτυξη από τα άκρα, είχαν στηριχθεί στις ατομικές ενέργειες των Μιλούνοβιτς και Μενδρινό. 

Η εντολή του Δέλλα για πίεση ψηλά έδωσε στο παιχνίδι πιο γρήγορο ρυθμό. Οι Περιστεριώτες προσπαθούσαν να κλέψουν την μπάλα για να πιάσουν απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα και παραλίγο να πετύχουν το σκοπό τους στο 61′, αλλά ο Λε Ταλέκ και πάλι πέρασε τον τερματοφύλακα, αστοχώντας στην τελική προσπάθεια. 

Η απάντηση του Πλατανιά δεν άργησε να έρθει. Με τους γηπεδούχους να κυνηγούν περισσότερο την μπάλα, είχαν δημιουργηθεί περισσότεροι κενοί χώροι. Αυτούς εκμεταλλεύτηκε ο Ανγκούλο στο 62′ και με δυνατό σουτ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Ο Δέλλας προσπάθησε να τονώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο των Μαρσελίνιο, Λημνιού, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ. Ο Στανισάβλιεβιτς –είχε πάρει τη θέση του Μιλούνοβιτς- στο 78′ πλάσαρε από δεξιά, με τον Φυτανίδη αυτή τη φορά να σώνει τον Ατρόμητο από το γκολ. 

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 84′ Σωτηρίου και Βάντερσον στέρησαν από Λημνιό και Ναπολεόνι το 1-0 και έξι λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Πλατανιά είπε “όχι” στον Ιταλό άσο. Ετσι, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και πλέον μένει να δούμε αν στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα καταφέρουν να σκοράρουν…
 

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Ουσέρο, Φυτανίδης – Ράμος, Σωτηρίου
 
Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κοντοές, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75` Λημνιός), Ούμπιντες, Μπρίτο (63` Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (85` Μπαστακός).
Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν (73` Δημήτρης), Μπανανά, Μουνάφο, Μενδρινός, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Ανγκούλο (87` Αποστολόπουλος), Ράμος, Μιλούνοβιτς (70` Στανισάβλιεβιτς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.