Γενναιόδωρη Βέροια, ηρωικός Πανθρακικός (video)

Ο Πανθρακικός πήρε λευκή ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Βέροιας, η οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της.

Ο Πανθρακικός πήρε λευκή ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Βέροιας, η οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της.

Η ομάδα της Ημαθίας πολιόρκησε την εστία των φιλοξενούμενων σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, όμως βρήκε απέναντί της τον τερματοφύλακα Αθανασιάδη, τους Παπαγεωργίου και Μελίσση που έσωζαν πάνω στη γραμμή, αλλά και το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Κόλα στο δεύτερο ημίχρονο…

Η Βέροια έτσι έμεινε με μόλις μία νίκη στην έδρα της φέτος, ενώ ο Πανθρακικός που αμύνθηκε μαζικά, τσίμπησε έναν πολύτιμο πόντο αλλά παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη…

Τα αρχικά πλάνα

Η Βέροια ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Λόπεζ, δεξί μπακ ο Μαλόν, αριστερό ο Γιαννούλης, σέντερ μπακ οι Πούγγουρας και Όστοϊτς. Αμυντικά χαφ οι Άρτσε και Μπατιόν, στο δεξί άκρο ο Γεωργιάδης, στο αριστερό ο Μαγέφσκι, ο Ναζλίδης πίσω από τον Κόλα.

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Παπαγεωργίου, αριστερό ο Ποτουρίδης, σέντερ μπακ οι Μπουγαΐδης και Μελίσσης. Αμυντικά χαφ οι Μεχία και Λαδάκης, στο δεξί άκρο ο Χαβίτο, στο αριστερό ο Βάλτερ, ο Μάρτινς πίσω από τον Ντιγκινί.

Πολιορκία με…κόρνερ

Χωρίς γκολ έληξε το πρώτο μέρος στην Ημαθία, με τη Βέροια να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά να απειλεί σχεδόν αποκλειστικά από στημένες φάσεις και ειδικά από κόρνερ. 

Ο Πανθρακικός από την πλευρά του πόνταρε στις αντεπιθέσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχε την τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μένει σε παθητικό ρόλο.

Η πρώτη φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο 12′ με φάουλ του Μαγέφσκι και κεφαλιά του Κόλα που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ του επιθετικού της Βέροιας, ωστόσο ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς καθώς η μπάλα είχε καταλήξει στα χέρια του γκολκίπερ του Πανθρακικού.

Στο 14′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν επικίνδυνα στην αντεπίθεση με τον Βάλτερ να συγκλίνει και να σουτάρει με το αριστερό από το ημικύκλιο, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λόπεζ.

Αυτό ήταν και το καλύτερο διάστημα του Πανθρακικού στο α’ μέρος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν άλλες δύο καλές φάσεις στην κόντρα: στο 21′ με σουτ του Ντιγκινί από το ημικύκλιο που απόκρουσε ο Λόπεζ και άλλη μία προσπάθεια του Μάρτινς στην περιοχή στο 24′, που κόντραρε όμως στον Όστοϊτς.

Η Βέροια σύντομα πήρε ξανά τον έλεγχο και στο 28′ ο Κόλα μετά από προσπάθεια του Μαγέφσκι σούταρε από το ημικύκλιο, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει.

Στο 37′ ο Ναζλίδης έκανε επικίνδυνη σέντρα και ο Αθανασιάδης έδιωξε δύσκολα προ του Κόλα, για να ξεκινήσει μία πολιορκία με συνεχή κόρνερ στην εστία του Πανθρακικού, που παραλίγο να φέρουν τη Βέροια μπροστά στο σκορ.

Στο 40′, συγκεκριμένα ο Μαγέφσκι εκτέλεσε κόρνερ και ο Κόλα νίκησε στην έξοδο τον Αθανασιάδη, όμως ο Παπαγεωργίου έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σώζοντας την εστία της ομάδας του.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τέλος, η Βέροια έκανε τη σημαντικότερη ευκαιρία της, με τον Γεωργιάδη να εκτελεί άλλο ένα κόρνερ και τον Ναζλίδη να πιάνει κεφαλιά ολομόναχος στην περιοχή, υποχρεώνοντας τον Αθανασιάδη σε εκπληκτική επέμβαση.

Μοιραίος Κόλα, σωτήρας Μελίσσης

Η Βέροια ξεκίνησε το β’ μέρος με υπεροχή και στον πάγκο του Πανθρακικού, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αποφάσισε νωρίς – νωρίς να αλλάξει τα πράγματα στην επίθεση της ομάδας του, ρίχνοντας τον Ίγκορ αντί του Μάρτινς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο νεαρός τεχνικός έκανε τη δεύτερη κίνησή του επίσης νωρίς, στο 58′, αντικαθιστώντας τον Βάλτερ (που δεν πατούσε καλά με τον Χασομέρη. Η απάντηση του Γιώργιου Γεωργιάδη άμεση, με την αντικατάσταση του Μαγέφσκι από τον Αμπντούν στη μία ώρα αγώνα.

Η εικόνα του αγώνα παρέμενε η ίδια, με τη Βέροια να πιέζει και τον Πανθρακικό να αμύνεται. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στις εκτελέσεις τους, όπως στην περίπτωση του 62′, όταν ο Άρτσε βρέθηκε σε καλή θέση έξω από την περιοχή αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Ακόμα όμως και όταν οι γηπεδούχοι τα έκαναν όλα σωστά, δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, με τον Αμπντούν στο 65′ να τροφοδοτεί δεξιά τον Άρτσε, αυτός να σερβίρει έτοιμο γκολ στη μικρή περιοχή για τον Κόλα, που έπιασε κεφαλιά ανενόχλητος αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 67′ ο Κόλα είχε άλλη μία προσπάθεια με μακρινό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 69′ η Βέροια παραλίγο να πληρώσει για τις χαμένες ευκαιρίες, όταν μετά από κόρνερ του Πανθρακικού ο Μελίσσης έπιασε κεφαλιά στην περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ!

Με λιγότερα από 20 λεπτά να απομένουν, ο Ελευθερόπουλος έριξε στο ματς και τον Ηλιάδη αντί του Λαδάκη, ενώ ο Γεωργιάδης απέσυρε τον Όστοϊτς λόγω τραυματισμού, ρίχνοντας τον Νάστο. Τελευταία κίνηση από την πλευρά του του Γεωργιάδη, η είσοδος του Καϊκούτ στο 81′ αντί του Κόλα.

Το σκηνικό παρέμενε ίδιο με τους γηπεδούχους να πιέζουν και στο 86′ να φτάνουν για άλλη μία φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Αμπντούν έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μπατιόν έπιασε την κεφαλιά και ο Μελίσσης με καίρια επέμβαση πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του!

Η Βέροια προσπάθησε μέχρι τη λήξη και σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, ο Καϊκούτ στο 90+3′ έπιασε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως αστόχησε και αυτός…

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-0
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 17η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής:
Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Νταλούκας (Τρικάλων), Δίπλαρης (Καρδίτσας)
Κίτρινες: Μαλόν – Μεχία
Κόκκινες: –
ΒΕΡΟΙΑ (Γεωργιάδης, 4-2-3-1): Λόπεζ – Μαλόν, Πούγγουρας, Όστοϊτς (75′ Νάστος), Γιαννούλης –  Άρτσε, Μπατιόν – Γεωργιάδης, Μαγέφσκι (60′ Αμπντούν), Ναζλίδης – Κόλα (81′ Καϊκούτ).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ελευθερόπουλος, 4-2-3-1): Αθανασιάδης – Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης, Ποτουρίδης – Μεχία, Λαδάκης (73′ Ηλιάδης) – Χαβίτο, Βάλτερ (58′ Χασομέρης), Μάρτινς (53′ Ίγκορ) – Ντιγκινί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.